Unik guide: Så kan du storhandla – under tio minuter

Att handla mat behöver inte ta en timme. Hos ICA Supermarket Morön kan du handla allt du behöver på under tio minuter. Här guidar handlaren Tommy Alm oss genom butiken.


9 november, 2017. Senast uppdaterat 11:07

Vi lever i en tid där allt vi gör helst ska gå snabbt – och ett enkelt sätt att spara lite tid är att handla mat på Ica Moröhallen. I stället för att ägna en timme i en stor matvarubutik tar en standardhandling på ICA Supermarket Morön under tio minuter.

Här guidar handlaren Tommy Alm oss genom butiken, avdelning för avdelning.

Minut 1: Bröd
”Vi har den största bake off-avdelningen i hela Skellefteå. Vi har sju sektioner egetbakat bröd, vilket är väldigt uppskattat bland kunderna. Vi både jäser och bakar själva”, säger Tommy Alm.

Minut 2: Frukt och grönt
”Det är något vi har satsat på de senaste åren. Till exempel kör vi, sedan  sex år tillbaka, ut fruktkorgar till företag i stan”

Minut 3: Chark/deli och butikens egna pizzeria
Precis som många andra butiker har ICA Supermarket Morön en charkavdelning med korv, skinkor och så vidare, men vad som är unikt med den här butiken är att de är ensamma i Skellefteå om att erbjuda hembakad pizza.
”Det har fungerat jättebra. Att göra en pizza tar bara fem minuter. Under tiden har kunden handlat färdigt och betalat i kassan. Sedan tar man bara med sig kvittot och visar i delin. Då är det bara att åka hem med sin nybakade, och fortfarande varma, pizza”, säger Tommy Alm.

Minut 4: Grillat
”Vi har exempelvis färdiggrillad kyckling, revbensspjäll och fläskfilé. Vad mer vi erbjuder beror lite på vad vi har hemma.”

Minut 5: Mejeri

Minut 6: Snacks och dricka
”På kvällarna är vi i princip en kiosk, och här hittar man det mesta.”

Minut 7: Kassan
”Vi har princip aldrig någon kö till kassan, då vi är noga med att bevaka kassakön. För det är få saker som kunderna stör sig på så mycket som långa köer när man har handlat klart,”säger Tommy Alm.

Minut 8: Förbutiken
”Här har vi post och paket från Postnord, DHL och Schenker. Svenska Spel, ATG och receptfria läkemedel. En stor del av att vara det smidiga alternativet där du kan göra de flesta av dina ärenden.”

Minut 9: Tillbaka i bilen
”Parkeringen är tio meter från entrén – vilket också är en del i vår satsning på bra service.”

 

ICA Supermarket Morön

9 november, 2017. Senast uppdaterat 11:07

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25