Unik guide: Så kan du storhandla – under tio minuter

Att handla mat behöver inte ta en timme. Hos ICA Supermarket Morön kan du handla allt du behöver på under tio minuter. Här guidar handlaren Tommy Alm oss genom butiken.


9 november, 2017. Senast uppdaterat 11:07

Vi lever i en tid där allt vi gör helst ska gå snabbt – och ett enkelt sätt att spara lite tid är att handla mat på Ica Moröhallen. I stället för att ägna en timme i en stor matvarubutik tar en standardhandling på ICA Supermarket Morön under tio minuter.

Här guidar handlaren Tommy Alm oss genom butiken, avdelning för avdelning.

Minut 1: Bröd
”Vi har den största bake off-avdelningen i hela Skellefteå. Vi har sju sektioner egetbakat bröd, vilket är väldigt uppskattat bland kunderna. Vi både jäser och bakar själva”, säger Tommy Alm.

Minut 2: Frukt och grönt
”Det är något vi har satsat på de senaste åren. Till exempel kör vi, sedan  sex år tillbaka, ut fruktkorgar till företag i stan”

Minut 3: Chark/deli och butikens egna pizzeria
Precis som många andra butiker har ICA Supermarket Morön en charkavdelning med korv, skinkor och så vidare, men vad som är unikt med den här butiken är att de är ensamma i Skellefteå om att erbjuda hembakad pizza.
”Det har fungerat jättebra. Att göra en pizza tar bara fem minuter. Under tiden har kunden handlat färdigt och betalat i kassan. Sedan tar man bara med sig kvittot och visar i delin. Då är det bara att åka hem med sin nybakade, och fortfarande varma, pizza”, säger Tommy Alm.

Minut 4: Grillat
”Vi har exempelvis färdiggrillad kyckling, revbensspjäll och fläskfilé. Vad mer vi erbjuder beror lite på vad vi har hemma.”

Minut 5: Mejeri

Minut 6: Snacks och dricka
”På kvällarna är vi i princip en kiosk, och här hittar man det mesta.”

Minut 7: Kassan
”Vi har princip aldrig någon kö till kassan, då vi är noga med att bevaka kassakön. För det är få saker som kunderna stör sig på så mycket som långa köer när man har handlat klart,”säger Tommy Alm.

Minut 8: Förbutiken
”Här har vi post och paket från Postnord, DHL och Schenker. Svenska Spel, ATG och receptfria läkemedel. En stor del av att vara det smidiga alternativet där du kan göra de flesta av dina ärenden.”

Minut 9: Tillbaka i bilen
”Parkeringen är tio meter från entrén – vilket också är en del i vår satsning på bra service.”

 

ICA Supermarket Morön

9 november, 2017. Senast uppdaterat 11:07

Hon blir ny verksamhetschef på Folkparken

Lina Björk Larsson har av Folkparkens styrelse utsetts till ny verksamhetschef.
Hon har arbetat som tillförordnad vd sedan november i fjol.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

– För Folkparken är det jättebra att Lina nu fortsätter som verksamhetschef. Vi i styrelsen är mycket nöjda med det arbete hon gjort sedan hon tillträdde, vilket gör att hon har vårt och personalens fulla förtroende säger Lillian Carlstenn, styrelseordförande på Folkparken.

Lina är inte det enda nya ansiktet på folkparken. 2018 genomfördes en omorganisation samt pensionsavgångar som har lett till att personalgruppen i stort sett är helt ny från i höstas. Nya i köket är Susanne Sigården och Linda Lind. Husvärdar är Ida Fryxell, Stina Sundbom och Klas Jonsson. Sedan tidigare arbetar Carola Glas och Carolina Norberg på Folkparken.

– Jag är otroligt glad och stolt över det förtroendet jag fått. Vi är ett starkt team nu på Folkparken som alla strävar efter samma målbild. Vi vill föra Folkparken framåt med respekt för ”parkens” historia säger Lina Björk Larsson.

Hon har tidigare jobbat på Folkparken med marknadsföring och försäljning.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

Skelleftebyrån som växer i rekordtakt

Less på krånglig redovisning – utan någon att fråga?
Hos nystartade Bright är dörren alltid öppen och här finns expertisen under ett och samma tak.

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15

Alla kan nog skriva under på att det ska vara ­roligt och enkelt att vara ­företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – du ska inte villrådigt ­behöva kryssa mellan olika digitala verktyg utan någon att rådfråga.
Det har Bright redovisning & revision på Storgatan 31C i Skellefteå tagit fasta på.
– Vi ligger helt klart i framkant vad ­gäller digitala lösningar för våra kunder och kommer alltid att hänga med i ­branschens utveckling. Det avgörande är att lyssna på kunden och hjälpa dem in i den mer digitala världen i deras takt och på deras villkor, och inte ge avkall på den personliga kontakten, säger Joel Brännström, auktoriserad revisor.

Under samma tak
Idén till nystartade Bright uppstod i höstas då Joel Brännström, Åsa Lundström, Lars Edman, Maria Pettersson och Maria Nilsson pratade om saker som kunderna oroar sig för, som tar onödig tid och drar ned produktiviteten. Och hur man på ett enkelt sätt kan erbjuda all ekonomisk konsultation – under ett och samma tak. En affärs­idé började ­utkristalliseras och kort därefter startade de Bright med målet att erbjuda ett brett tjänsteutbud med stor flexibilitet. Allt för kundens bästa.
Joel Brännström fördjupar resonemanget:
– Alla bolag och alla företagare är unika. Vi har upplevt att många företagare inte har lika bråttom in i den helt digitala världen, något vår bransch som helhet gärna vill ge sken av. Här kommer ­dörren alltid att vara öppen för frågor och rådgivning. Vi vill att det ska kännas familjärt att besöka vårt kontor.

Växt snabbt
Kontor öppnades i ­nyrenoverade loka­ler i ­centrala Skellefteå och ­verk­sam­heten har expanderat rekordsnabbt. ­Sedan startskottet i oktober har företaget växt till 16 anställda – och består nu av nio redovisningskonsulter, sex revisorer och en administratör. Brights senaste anställda Erika flyttar hit från Umeå i början av april.
– Erika är en relativt nyutexaminerad auktoriserad revisor och kommer stärka vårt redan starka team ytterligare, säger Joel.
– Vår snabba utveckling är ett bevis på att vi tänker rätt. Förutom att ha kunden i fokus vill vi också värna om vår egen personal. Har vi en personal som trivs och mår bra märks det i kontakten med kunden, så att de känner sig uppskattade, vilket förhoppningsvis leder till att vi får ett gott renommé och nya kunder. Vi tror inte att det är krång­ligare än så, säger Åsa Lundström, ­auktoriserad ­redovisningskonsult.

BRIGHT REDOVISNING & REVISION

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15