Unik chans: 4 fynd som kan bli ditt bästa nybilsköp

Roligare, smidigare och säkrare.
Första generationen av Volvos mest framgångsrika bil har hyllats världen över.
Nu finns XC60 classic till kampanjpris på Forslunds i Skellefteå.
– Här har du chansen till ett riktigt fynd, säger säljaren Marcus Lindgren.

24 november, 2017. Senast uppdaterat 11:38

Slutförsäljningen sjunger på sista versen – och här finns en hel del fynd att göra. För att få plats med årets alla nyheter har Forslunds, på Tjärnvägen 7 i Skellefteå, kanonpriser på lagerbilar av modellår 2017. Här listar vi fyra bilar som kan bli vinterns bästa nybilsköp – med kommentar från Forslunds Volvo-säljare Marcus Lindgren.

Volvo XC60 Classic
Ordinarie pris:
440 800:-
Nu: Från 359 900:-
Kommentar: ”En storsäljare i schtaan som håller sin fana högt trots att den nya XC60’n är här. Våra kunder uppskattar den höga markfrigången och det tuffa utseendet!”

Volvo XC60 D4 AWD Momentum Automat
Pris: Från 379 900:- (ink vinterhjul)

Volvo V40 T2
Flamenco metallic
Ordinarie pris: 230 600:-
Nu: Från 199 900:-
Kommentar: ”Vår minsta Volvo är en smidig bil  som kanske ser liten ut men den har stora köregenskaper och passar alltid in nånstans i livet.”

Volvo V40 T2 Business
Sand metallic
Ordinarie pris: 230 600:-
Nu: Från 199 900:-

Volvo V60 D4 AWD Business advanced
Passion röd, automat
Ordinarie pris: 377 800:-
Nu: Från 329 900:-
Kommentar: ”Denna mellanklass-kombi ligger oss säljare varmt om hjärtat. Den är trygg och stabil samtidigt som den har härliga vägegenskaper och med fyrhjulsdriften blir allt på topp.”

Volvo V60 D4 AWD R-design
Bursting blue, automat
Ordinarie pris: 448 900:-
Nu: Från 369 900:-
Kommentar: ”Förutom ovannämnda så är denna R-design en bil som är helt grym att köra. Vass med sitt sportiga utseende och som ändå rymmer hela familjen på skidsemestern.”

 

Bilarna på bilderna kan vara extrautrustade. Dessa erbjudanden gäller ej i kombination med andra kampanjerbjudanden.

Forslunds

Marcus Lindgren
Volvosäljare
Telefon: 0910-73 85 13

24 november, 2017. Senast uppdaterat 11:38

Glädjebeskedet: Nya Arken tar tillbaka klassikern

Saknar du också det lilla extra till kaffet?
Då blev precis den här vintern så mycket roligare för dig.
Nya Arken firar nämligen sitt ettårsjubileum med att ta tillbaka den klassiska favoriten.

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

I slutet av oktober har det gått ett år sedan Malte Tjäder och Anna Ljuslinder Tjäder tog över den anrika restaurangen. Och på kort tid har det skett stora förändringar.
Under nytt namn och i nyrenoverade lokaler har Skellefteborna fått njuta av ett fantastiskt julbord, stans godaste smörgåstårta – samt sedan maj fått frossa i den bästa Take Away-buffén.
Som tidigare ligger främsta fokus på lunchen, där man dagligen kan välja mellan tre hemlagade rätter varav en klassiker.

– Vi ligger nära till allt och alla känner till stället. Vi har en trogen kundkrets och det är kul att även nya ansikten hittat hit. Det har varit ett fantastiskt första år, säger Malte Tjäder och fortsätter:

– Vi ställer alltid hög krav på vad vi serverar och en stor anledning till att det funkat så bra tror jag är att här finns något för alla. Utöver tre olika varmrätter erbjuder vi alltid 30 olika sallader och kalla såser.

Take away-buffén är populärt bland Skelleftebor på språng.

Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad.

Den anrika restaurangen har funnits sedan 50-talet och att det är ett populärt lunchalternativ råder det knappast något tvivel om.

Nu laddar de nya ägarna för jubileet och lagom till ettårsdagen plockar de fram en gammal favorit; hembakad gokaka. Ett glädjebesked – inte minst för de trognaste kunderna.

– Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad, säger Malte Tjäder.

Precis som ifjol gör Nya Arken en storsatsning på julbord, som går att boka från den 25 november. Malte och Anna har genom sin cateringfirma Maltes Mat gjort sig kända för sina nyskapande smakupplevelser, på norrländska råvaror. Något som också kommer att märkas på julbordet.

Vill du boka julbord eller veta mer om Nya Arken? Här hittar du mer info.

NYA ARKEN

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

Skidmeckat fyller 50 år – listar alla trender

Skifix är en av de största skiduthyrarna i Sverige.
I år firar företaget 50 år i branschen.
Här berättar ägaren Niklas Kassberg Wall om framgångsfaktorn och listar säsongens hetaste trender.

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11

Under de senaste femtio åren har många familjer besökt Skifix. För alla vuxna och barn som gillar att åka utför är det ett verkligt mecka.

Företaget, som hyrt ut skidor sedan 90-talet, har en butik på Kopplingsvägen 10A i Boden men sedan några år tillbaka kan man även beställa säsongens skidutrustning via deras hemsida, skifix.com.

Ett enkelt och smidigt alternativ som ökar i populäritet år för år.

– Många som en gång har börjat hyra hos oss kommer tillbaka år efter år. Dels för att det är så smidigt och dels för att man såklart sparar väldigt mycket pengar, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger.

Om man exempelvis hyr begagnad alpinutrustning, så är priset endast 745 kronor för två säsonger. Skidor, bindning och pjäxor ingår i samtliga paket.

– En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Våra begagnade skidor är alltid nyslipade och vallade. Om barnen växer ur pjäxan eller skidorna kan du göra ett mellanbyte för endast 100 kronor under hyrtiden. Lägger du till hundra kronor kan du byta skidorna mellan eller under säsongen.

Trendkänslig
Niklas Kassberg Wall började på företaget 2001 och med sina många år i branschen har han sett otaliga trender gå i vågor. Och han understryker just att skidvärlden är väldigt trendkänslig.

– Visst är det så. Just nu är det stor efterfrågan på breda och lätta skidor, anpassade för toppturer, friåkningsskidor för hela berget, parkskidor för freestyle-åkning samt pistsmiskare, för åkare som gillar att gasa i svängarna.

Vill du också förbättra din skidåkningen eller kolla in de senaste trenderna? Kom in till Skifix på Kopplingsvägen 10 A eller surfa in på skifix.com.

SKIFIX

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11