Trenden i Skellefteå: ”Vi flörtar med 70-talet”

Aldrig tidigare har vi varit så miljömedvetna – och det gäller även inredning.
En av de hetaste trenderna just nu är att ta in naturmaterial i hemmet.
– Det är stort fokus på medvetenhet och hållbarhet, säger Möbelmästarnas inredningsexpert Catharina Stålnacke.

6 december, 2017. Senast uppdaterat 15:45

Minns du Elsa Beskows klassiska sagofigurer tant Grön, tant Brun och tant Gredelin? I så fall är det en perfekt minnesregler när det gäller vilka färger som är hetast att inreda med i vinter.

– Som bekant kommer trender ofta tillbaka och de här färgerna, grönt, brunt och gredelin, flörtar väldigt mycket med 70-talstrenderna, säger Möbelmästarnas trend- och inredningsexpert Catharina Stålnacke, som är utbildad certifierad inredare.

Hon vill slå ett extra slag för grönt i alla dess former.

– Grönt är den klart hetaste färgtrenden, och det är allt från ljusgrönt till mörkt skogsgrönt, säger Catharina.

Det är stort fokus på medvetenhet och hållbarhet. Vi ska ha färre saker, men som håller längre och som åldras vackert. Vi har en längtan till naturen.

Aldrig tidigare har vi varit så miljömedvetna som vi är nu och det är också något som avspeglar sig i en av vinterns stora inredningstrender.

– Det är stort fokus på medvetenhet och hållbarhet. Vi ska ha färre saker, men som håller längre och som åldras vackert. Vi har en längtan till naturen, säger Catharina.

– Vi sover i bomull, linne har länge varit populärt och trä har fått ett jätteuppsving, allt från ljust trä till mörkt mahogny. Med trä vet man att man får något som håller i decennier, säger Catharina Stålnacke och tillägger:

– Frågan är om plast någonsin kommer tillbaka?

Oavsett vilka färger och vilka material du vill inreda ditt hem med i vinter hittar du de senaste trenderna hos Möbelmästarna i Byske.

Här hittar du stilen:

Balance, 3-sitssoffa i läder Keina. Ben i ek.
Balance är en av våra byggbara premiumsoffor, där vi lagt extra omsorg i materialval och detaljer. Stilen är modernt klassisk och håller för att ta för sig i vardagsrummet under många år. Sittkuddarna är tillverkade i 44-kg kallskum, som ger en stadig och skön sittkomfort med lång livslängd.
Pris: 17 350:- Ord. pris: 18 590:-
Kampanjen gäller t.o.m. 2017-12-31.

Gilbert, 3-sitssoffa i tyg Meda.
Finns som svängd 3-sits, 3-sits, 2,5-sits, 2-sits, fåtölj och pall. Välj ben i ek, vitt, valnöt, svart eller brunrött. Välj mellan en mängd tyger och färger.
Pris: 6 995:-

Mischa, sammet i tyg Classic Velvet.
Finns i många tyger och färger. Välj mellan ben i wenge-eller ekfärg.
Pris: 5 250:-

 

Möbelmästarna

 

Telefon: 0912-10079
Epost: info@byskemobler.se
Hemsida: http://www.byskemobler.se

6 december, 2017. Senast uppdaterat 15:45

Hon blir ny verksamhetschef på Folkparken

Lina Björk Larsson har av Folkparkens styrelse utsetts till ny verksamhetschef.
Hon har arbetat som tillförordnad vd sedan november i fjol.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

– För Folkparken är det jättebra att Lina nu fortsätter som verksamhetschef. Vi i styrelsen är mycket nöjda med det arbete hon gjort sedan hon tillträdde, vilket gör att hon har vårt och personalens fulla förtroende säger Lillian Carlstenn, styrelseordförande på Folkparken.

Lina är inte det enda nya ansiktet på folkparken. 2018 genomfördes en omorganisation samt pensionsavgångar som har lett till att personalgruppen i stort sett är helt ny från i höstas. Nya i köket är Susanne Sigården och Linda Lind. Husvärdar är Ida Fryxell, Stina Sundbom och Klas Jonsson. Sedan tidigare arbetar Carola Glas och Carolina Norberg på Folkparken.

– Jag är otroligt glad och stolt över det förtroendet jag fått. Vi är ett starkt team nu på Folkparken som alla strävar efter samma målbild. Vi vill föra Folkparken framåt med respekt för ”parkens” historia säger Lina Björk Larsson.

Hon har tidigare jobbat på Folkparken med marknadsföring och försäljning.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

Skelleftebyrån som växer i rekordtakt

Less på krånglig redovisning – utan någon att fråga?
Hos nystartade Bright är dörren alltid öppen och här finns expertisen under ett och samma tak.

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15

Alla kan nog skriva under på att det ska vara ­roligt och enkelt att vara ­företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – du ska inte villrådigt ­behöva kryssa mellan olika digitala verktyg utan någon att rådfråga.
Det har Bright redovisning & revision på Storgatan 31C i Skellefteå tagit fasta på.
– Vi ligger helt klart i framkant vad ­gäller digitala lösningar för våra kunder och kommer alltid att hänga med i ­branschens utveckling. Det avgörande är att lyssna på kunden och hjälpa dem in i den mer digitala världen i deras takt och på deras villkor, och inte ge avkall på den personliga kontakten, säger Joel Brännström, auktoriserad revisor.

Under samma tak
Idén till nystartade Bright uppstod i höstas då Joel Brännström, Åsa Lundström, Lars Edman, Maria Pettersson och Maria Nilsson pratade om saker som kunderna oroar sig för, som tar onödig tid och drar ned produktiviteten. Och hur man på ett enkelt sätt kan erbjuda all ekonomisk konsultation – under ett och samma tak. En affärs­idé började ­utkristalliseras och kort därefter startade de Bright med målet att erbjuda ett brett tjänsteutbud med stor flexibilitet. Allt för kundens bästa.
Joel Brännström fördjupar resonemanget:
– Alla bolag och alla företagare är unika. Vi har upplevt att många företagare inte har lika bråttom in i den helt digitala världen, något vår bransch som helhet gärna vill ge sken av. Här kommer ­dörren alltid att vara öppen för frågor och rådgivning. Vi vill att det ska kännas familjärt att besöka vårt kontor.

Växt snabbt
Kontor öppnades i ­nyrenoverade loka­ler i ­centrala Skellefteå och ­verk­sam­heten har expanderat rekordsnabbt. ­Sedan startskottet i oktober har företaget växt till 16 anställda – och består nu av nio redovisningskonsulter, sex revisorer och en administratör. Brights senaste anställda Erika flyttar hit från Umeå i början av april.
– Erika är en relativt nyutexaminerad auktoriserad revisor och kommer stärka vårt redan starka team ytterligare, säger Joel.
– Vår snabba utveckling är ett bevis på att vi tänker rätt. Förutom att ha kunden i fokus vill vi också värna om vår egen personal. Har vi en personal som trivs och mår bra märks det i kontakten med kunden, så att de känner sig uppskattade, vilket förhoppningsvis leder till att vi får ett gott renommé och nya kunder. Vi tror inte att det är krång­ligare än så, säger Åsa Lundström, ­auktoriserad ­redovisningskonsult.

BRIGHT REDOVISNING & REVISION

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15