Trenden i Skellefteå: ”Vi flörtar med 70-talet”

Aldrig tidigare har vi varit så miljömedvetna – och det gäller även inredning.
En av de hetaste trenderna just nu är att ta in naturmaterial i hemmet.
– Det är stort fokus på medvetenhet och hållbarhet, säger Möbelmästarnas inredningsexpert Catharina Stålnacke.

6 december, 2017. Senast uppdaterat 15:45

Minns du Elsa Beskows klassiska sagofigurer tant Grön, tant Brun och tant Gredelin? I så fall är det en perfekt minnesregler när det gäller vilka färger som är hetast att inreda med i vinter.

– Som bekant kommer trender ofta tillbaka och de här färgerna, grönt, brunt och gredelin, flörtar väldigt mycket med 70-talstrenderna, säger Möbelmästarnas trend- och inredningsexpert Catharina Stålnacke, som är utbildad certifierad inredare.

Hon vill slå ett extra slag för grönt i alla dess former.

– Grönt är den klart hetaste färgtrenden, och det är allt från ljusgrönt till mörkt skogsgrönt, säger Catharina.

Det är stort fokus på medvetenhet och hållbarhet. Vi ska ha färre saker, men som håller längre och som åldras vackert. Vi har en längtan till naturen.

Aldrig tidigare har vi varit så miljömedvetna som vi är nu och det är också något som avspeglar sig i en av vinterns stora inredningstrender.

– Det är stort fokus på medvetenhet och hållbarhet. Vi ska ha färre saker, men som håller längre och som åldras vackert. Vi har en längtan till naturen, säger Catharina.

– Vi sover i bomull, linne har länge varit populärt och trä har fått ett jätteuppsving, allt från ljust trä till mörkt mahogny. Med trä vet man att man får något som håller i decennier, säger Catharina Stålnacke och tillägger:

– Frågan är om plast någonsin kommer tillbaka?

Oavsett vilka färger och vilka material du vill inreda ditt hem med i vinter hittar du de senaste trenderna hos Möbelmästarna i Byske.

Här hittar du stilen:

Balance, 3-sitssoffa i läder Keina. Ben i ek.
Balance är en av våra byggbara premiumsoffor, där vi lagt extra omsorg i materialval och detaljer. Stilen är modernt klassisk och håller för att ta för sig i vardagsrummet under många år. Sittkuddarna är tillverkade i 44-kg kallskum, som ger en stadig och skön sittkomfort med lång livslängd.
Pris: 17 350:- Ord. pris: 18 590:-
Kampanjen gäller t.o.m. 2017-12-31.

Gilbert, 3-sitssoffa i tyg Meda.
Finns som svängd 3-sits, 3-sits, 2,5-sits, 2-sits, fåtölj och pall. Välj ben i ek, vitt, valnöt, svart eller brunrött. Välj mellan en mängd tyger och färger.
Pris: 6 995:-

Mischa, sammet i tyg Classic Velvet.
Finns i många tyger och färger. Välj mellan ben i wenge-eller ekfärg.
Pris: 5 250:-

 

Möbelmästarna

 

Telefon: 0912-10079
Epost: info@byskemobler.se
Hemsida: http://www.byskemobler.se

6 december, 2017. Senast uppdaterat 15:45

Intresset för jakt ökar – särskilt bland kvinnor

Trenden med jakt växer – inte minst bland kvinnor.
Under 15 träffar hos Medborgarskolan i Skellefteå och Långviken kan du lära dig allt du behöver för att ta din jägarexamen.
– Många vill ha ett mål och vara fysiskt aktiv och då är jakt en perfekt hobby, säger kursledaren Mikael Boholm.

30 november, 2018. Senast uppdaterat 14:38

Det blir allt mer populärt att ta jägarexamen, särskilt bland kvinnor. Statistik från Naturvårdsverket visar att sammanlagt 17 548 personer löste jaktkort i Västerbottens län under innevarande år, vilket är i nivå med toppnoteringen från föregående år. Något som ökat väsentligt är andelen kvinnor, samtidigt som intresset går ned i åldrarna.
– Allt fler kvinnor väljer våra utbildningar, vilket vi tycker är jättekul. En orsak är ett ökande intresse för naturen och en vilja att hitta en fridfull hobby, säger Mikael Boholm.

I början av jaktsäsongen lottas dessa ut till ett antal kommuninnevånare som inte har någon jaktmark.

Han är kursledare för jägarexamen i Långviken. Under 15 träffar, med start den 2 december, varvas teori med praktik. Under utbildningen får du kunskaper om viltet, jakten och vapnet vilket ger dig optimala förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.
– Man skaffar sig en utbildning för livet. Sedan ska man ha klart för sig att man inte är någon fullfjädrad jägare efter kursen. Det blir man genom erfarenhet, säger Mikael Boholm.

När man har lyckats ta sin jägarexamen, hur gör man för att börja jaga?
– Antingen försöker man gå med i ett jaktlag eller så kontaktar man Skellefteå kommun, som varje år behåller ett antal jakträtter själva. I början av jaktsäsongen lottas dessa ut till ett antal kommuninnevånare som inte har någon jaktmark.

Finns det någon speciell jakt du skulle rekommendera nyblivna jägare?
– En jakttyp som blivit populär är småviltsjakt, det vill säga jakt på hare, rådjur och fågeljakt, till exempel skogsfågel och ripa. Då jagar man inte i lag utan får tillfälle att under lugna och kontrollerade former skjuta sitt första vilt.

Söndag den 2 december är det kursstart för jägarexamen i Långviken och den 16 januari startar kursen i Skellefteå. Det finns fortfarande platser kvar och bokningen gör du här:

2 dec: Långviken

16 jan: Skellefteå

30 november, 2018. Senast uppdaterat 14:38

Julklappstips för hela familjen

Det kan vara tidskrävande att hitta ­julklappar till hela familjen.
Men det behöver inte vara det.
Här bjuder ­Vintergatans köpcentrum på tipsen till hela familjen – som du kan shoppa på ett och samma ställe.

29 november, 2018. Senast uppdaterat 12:01

THE BODYSHOP
Älskar du The Body Shops populära hudvårds-och sminkprodukter är den här maxade julkalendern något för dig! Kalendern är fylld till brädden med 25 gåvor – som gör varje decemberdag till en överraskning.
Har du ett skägg så ska du använda olja. Så är det bara. Med Beard Care Kit får du ett komplett groomingkit med sax, kam och vegansk skäggolja i en lätt, icke-fet formula som mjukgör, vårdar och lyfter fram naturligt lyster i alla skägg. En garanterad vinnare till honom i jul!

GLITTER
En rund berlock i äkta silver med graverad bokstav, hårband och stora diadem. Vinterns smyckes- och accessoartrender erbjuder något för alla smaker och tillfällen. Vad det gäller val av mönster är det lika självklart som på resten av vår garderob i vinter: djurprint och prickigt. För att organisera dina favoritsmycken är det perfekt att hänga upp dem på ett smyckesträd.

LINDEX
Är du lite frusen? Då är kashmir det perfekta materialet för dig. En kashmirtröja är varmare än en vanlig fårullströja, och dessutom mycket mjukare. Den här v-ringade tröjan kommer se till att du både är varm och stilsäker den här säsongen.

ACCENT
En workbag är ett måste – om du vill kombinera stil med funktionalitet. På insidan av Don Donna Josefinas snygga ryggsäck finns ett rymligt huvudfack samt ett fack med plats för en dator upp till 13,3 tum. Utvändigt finns två ytterfack med dragkedja, ett på framsidan och ett på baksidan.

Trött på skrynkliga skjortor och blusar? Philips Steam & Go är en praktisk handhållen steamer som snabbt och enkelt avlägsnar veck.

KJELL & COMPANY
Att kunna skicka film från telefonen till tv:n är idag mer vardag än framtid. Sitter du därför med någon i din bekantskapskrets som ännu inte har en Chromecast är platsen som bästa julklappsgivare i princip säkrad.
Trött på skrynkliga skjortor och blusar? Philips Steam & Go är en praktisk handhållen steamer som snabbt och enkelt avlägsnar veck och dålig lukt från alla typer av tyger och material.
Oavsett om du är intresserad av vädret, är ute efter ett recept eller vill lyssna på musik kan Google Home hjälpa dig. Den röststyrda smarthögtalaren är ett måste i köket, vardagsrummet eller varför inte i badrummet.
Ledsavers LED-mössa gör att du både ser och syns i mörkret.

KAPPAHL
Att lämna den varma sängen och det mysiga täcket tar alltid emot på morgonen. Men det känns genast lite bättre när du har en mysig morgonrock eller pyjamas-set att krypa in i. Hos Kappahl hittar du morgonrockar och pyjamas-set, i alla olika färger och former.

AVENY SKO
Varför halka fram eller inte springa alls vintertid? Dubbade skor från Icebug är en fenomenal julklapp – det greppar hela släkten.
Är du ute efter klappar till barnen har Kuoma precis släppt en ny modell av sin populära barnstövel, med ny sula som gör den helt vattentät.
Såväl skoterförare som ”vanliga” kunder är eniga i slutomdömet, Powerbootstöveln är det varmaste man kan ha på fötterna! Finns i dam-, herr- och barnstorlekar från 29 till 48.

29 november, 2018. Senast uppdaterat 12:01