Trenden i Skellefteå: ”Vi flörtar med 70-talet”

Aldrig tidigare har vi varit så miljömedvetna – och det gäller även inredning.
En av de hetaste trenderna just nu är att ta in naturmaterial i hemmet.
– Det är stort fokus på medvetenhet och hållbarhet, säger Möbelmästarnas inredningsexpert Catharina Stålnacke.

6 december, 2017. Senast uppdaterat 15:45

Minns du Elsa Beskows klassiska sagofigurer tant Grön, tant Brun och tant Gredelin? I så fall är det en perfekt minnesregler när det gäller vilka färger som är hetast att inreda med i vinter.

– Som bekant kommer trender ofta tillbaka och de här färgerna, grönt, brunt och gredelin, flörtar väldigt mycket med 70-talstrenderna, säger Möbelmästarnas trend- och inredningsexpert Catharina Stålnacke, som är utbildad certifierad inredare.

Hon vill slå ett extra slag för grönt i alla dess former.

– Grönt är den klart hetaste färgtrenden, och det är allt från ljusgrönt till mörkt skogsgrönt, säger Catharina.

Det är stort fokus på medvetenhet och hållbarhet. Vi ska ha färre saker, men som håller längre och som åldras vackert. Vi har en längtan till naturen.

Aldrig tidigare har vi varit så miljömedvetna som vi är nu och det är också något som avspeglar sig i en av vinterns stora inredningstrender.

– Det är stort fokus på medvetenhet och hållbarhet. Vi ska ha färre saker, men som håller längre och som åldras vackert. Vi har en längtan till naturen, säger Catharina.

– Vi sover i bomull, linne har länge varit populärt och trä har fått ett jätteuppsving, allt från ljust trä till mörkt mahogny. Med trä vet man att man får något som håller i decennier, säger Catharina Stålnacke och tillägger:

– Frågan är om plast någonsin kommer tillbaka?

Oavsett vilka färger och vilka material du vill inreda ditt hem med i vinter hittar du de senaste trenderna hos Möbelmästarna i Byske.

Här hittar du stilen:

Balance, 3-sitssoffa i läder Keina. Ben i ek.
Balance är en av våra byggbara premiumsoffor, där vi lagt extra omsorg i materialval och detaljer. Stilen är modernt klassisk och håller för att ta för sig i vardagsrummet under många år. Sittkuddarna är tillverkade i 44-kg kallskum, som ger en stadig och skön sittkomfort med lång livslängd.
Pris: 17 350:- Ord. pris: 18 590:-
Kampanjen gäller t.o.m. 2017-12-31.

Gilbert, 3-sitssoffa i tyg Meda.
Finns som svängd 3-sits, 3-sits, 2,5-sits, 2-sits, fåtölj och pall. Välj ben i ek, vitt, valnöt, svart eller brunrött. Välj mellan en mängd tyger och färger.
Pris: 6 995:-

Mischa, sammet i tyg Classic Velvet.
Finns i många tyger och färger. Välj mellan ben i wenge-eller ekfärg.
Pris: 5 250:-

 

Möbelmästarna

 

Telefon: 0912-10079
Epost: info@byskemobler.se
Hemsida: http://www.byskemobler.se

6 december, 2017. Senast uppdaterat 15:45

Glädjebeskedet: Nya Arken tar tillbaka klassikern

Saknar du också det lilla extra till kaffet?
Då blev precis den här vintern så mycket roligare för dig.
Nya Arken firar nämligen sitt ettårsjubileum med att ta tillbaka den klassiska favoriten.

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

I slutet av oktober har det gått ett år sedan Malte Tjäder och Anna Ljuslinder Tjäder tog över den anrika restaurangen. Och på kort tid har det skett stora förändringar.
Under nytt namn och i nyrenoverade lokaler har Skellefteborna fått njuta av ett fantastiskt julbord, stans godaste smörgåstårta – samt sedan maj fått frossa i den bästa Take Away-buffén.
Som tidigare ligger främsta fokus på lunchen, där man dagligen kan välja mellan tre hemlagade rätter varav en klassiker.

– Vi ligger nära till allt och alla känner till stället. Vi har en trogen kundkrets och det är kul att även nya ansikten hittat hit. Det har varit ett fantastiskt första år, säger Malte Tjäder och fortsätter:

– Vi ställer alltid hög krav på vad vi serverar och en stor anledning till att det funkat så bra tror jag är att här finns något för alla. Utöver tre olika varmrätter erbjuder vi alltid 30 olika sallader och kalla såser.

Take away-buffén är populärt bland Skelleftebor på språng.

Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad.

Den anrika restaurangen har funnits sedan 50-talet och att det är ett populärt lunchalternativ råder det knappast något tvivel om.

Nu laddar de nya ägarna för jubileet och lagom till ettårsdagen plockar de fram en gammal favorit; hembakad gokaka. Ett glädjebesked – inte minst för de trognaste kunderna.

– Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad, säger Malte Tjäder.

Precis som ifjol gör Nya Arken en storsatsning på julbord, som går att boka från den 25 november. Malte och Anna har genom sin cateringfirma Maltes Mat gjort sig kända för sina nyskapande smakupplevelser, på norrländska råvaror. Något som också kommer att märkas på julbordet.

Vill du boka julbord eller veta mer om Nya Arken? Här hittar du mer info.

NYA ARKEN

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

Skidmeckat fyller 50 år – listar alla trender

Skifix är en av de största skiduthyrarna i Sverige.
I år firar företaget 50 år i branschen.
Här berättar ägaren Niklas Kassberg Wall om framgångsfaktorn och listar säsongens hetaste trender.

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11

Under de senaste femtio åren har många familjer besökt Skifix. För alla vuxna och barn som gillar att åka utför är det ett verkligt mecka.

Företaget, som hyrt ut skidor sedan 90-talet, har en butik på Kopplingsvägen 10A i Boden men sedan några år tillbaka kan man även beställa säsongens skidutrustning via deras hemsida, skifix.com.

Ett enkelt och smidigt alternativ som ökar i populäritet år för år.

– Många som en gång har börjat hyra hos oss kommer tillbaka år efter år. Dels för att det är så smidigt och dels för att man såklart sparar väldigt mycket pengar, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger.

Om man exempelvis hyr begagnad alpinutrustning, så är priset endast 745 kronor för två säsonger. Skidor, bindning och pjäxor ingår i samtliga paket.

– En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Våra begagnade skidor är alltid nyslipade och vallade. Om barnen växer ur pjäxan eller skidorna kan du göra ett mellanbyte för endast 100 kronor under hyrtiden. Lägger du till hundra kronor kan du byta skidorna mellan eller under säsongen.

Trendkänslig
Niklas Kassberg Wall började på företaget 2001 och med sina många år i branschen har han sett otaliga trender gå i vågor. Och han understryker just att skidvärlden är väldigt trendkänslig.

– Visst är det så. Just nu är det stor efterfrågan på breda och lätta skidor, anpassade för toppturer, friåkningsskidor för hela berget, parkskidor för freestyle-åkning samt pistsmiskare, för åkare som gillar att gasa i svängarna.

Vill du också förbättra din skidåkningen eller kolla in de senaste trenderna? Kom in till Skifix på Kopplingsvägen 10 A eller surfa in på skifix.com.

SKIFIX

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11