Trenden i Skellefteå: ”Vi flörtar med 70-talet”

Aldrig tidigare har vi varit så miljömedvetna – och det gäller även inredning.
En av de hetaste trenderna just nu är att ta in naturmaterial i hemmet.
– Det är stort fokus på medvetenhet och hållbarhet, säger Möbelmästarnas inredningsexpert Catharina Stålnacke.

6 december, 2017. Senast uppdaterat 15:45

Minns du Elsa Beskows klassiska sagofigurer tant Grön, tant Brun och tant Gredelin? I så fall är det en perfekt minnesregler när det gäller vilka färger som är hetast att inreda med i vinter.

– Som bekant kommer trender ofta tillbaka och de här färgerna, grönt, brunt och gredelin, flörtar väldigt mycket med 70-talstrenderna, säger Möbelmästarnas trend- och inredningsexpert Catharina Stålnacke, som är utbildad certifierad inredare.

Hon vill slå ett extra slag för grönt i alla dess former.

– Grönt är den klart hetaste färgtrenden, och det är allt från ljusgrönt till mörkt skogsgrönt, säger Catharina.

Det är stort fokus på medvetenhet och hållbarhet. Vi ska ha färre saker, men som håller längre och som åldras vackert. Vi har en längtan till naturen.

Aldrig tidigare har vi varit så miljömedvetna som vi är nu och det är också något som avspeglar sig i en av vinterns stora inredningstrender.

– Det är stort fokus på medvetenhet och hållbarhet. Vi ska ha färre saker, men som håller längre och som åldras vackert. Vi har en längtan till naturen, säger Catharina.

– Vi sover i bomull, linne har länge varit populärt och trä har fått ett jätteuppsving, allt från ljust trä till mörkt mahogny. Med trä vet man att man får något som håller i decennier, säger Catharina Stålnacke och tillägger:

– Frågan är om plast någonsin kommer tillbaka?

Oavsett vilka färger och vilka material du vill inreda ditt hem med i vinter hittar du de senaste trenderna hos Möbelmästarna i Byske.

Här hittar du stilen:

Balance, 3-sitssoffa i läder Keina. Ben i ek.
Balance är en av våra byggbara premiumsoffor, där vi lagt extra omsorg i materialval och detaljer. Stilen är modernt klassisk och håller för att ta för sig i vardagsrummet under många år. Sittkuddarna är tillverkade i 44-kg kallskum, som ger en stadig och skön sittkomfort med lång livslängd.
Pris: 17 350:- Ord. pris: 18 590:-
Kampanjen gäller t.o.m. 2017-12-31.

Gilbert, 3-sitssoffa i tyg Meda.
Finns som svängd 3-sits, 3-sits, 2,5-sits, 2-sits, fåtölj och pall. Välj ben i ek, vitt, valnöt, svart eller brunrött. Välj mellan en mängd tyger och färger.
Pris: 6 995:-

Mischa, sammet i tyg Classic Velvet.
Finns i många tyger och färger. Välj mellan ben i wenge-eller ekfärg.
Pris: 5 250:-

 

Möbelmästarna

 

Telefon: 0912-10079
Epost: info@byskemobler.se
Hemsida: http://www.byskemobler.se

6 december, 2017. Senast uppdaterat 15:45

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25