Testa succémetoden och spara tusentals kronor

Är du i behov av att renovera badrummet? I så fall kan du spara både tid och pengar genom att välja Fibos vattentäta väggsystem.
– Systemet är enkelt, miljövänligt och ett bra alternativ till kakel, säger Cecilia Holmlund, säljare på XL-bygg Skellefteå.

12 oktober, 2017. Senast uppdaterat 05:39

Att renovera badrummet är något som vanligtvis både tar lång tid och kan kosta väldigt mycket pengar – summor som inte alla är sugna på att lägga på ett badrum. Men det finns ett enkelt sätt att spara både tid och pengar – och det är att välja Fibos högkvalitativa väggsystem.

– Systemet är jättebra och samtidigt snyggt. Dessutom finns det i många olika designer, säger Cecilia Holmlund, säljare på XL-bygg Skellefteå.

Anledningarna till att Fibos väggsystem ökar i popularitet är många, en stor anledning är att det är säkert. Fibos väggpaneler är godkända enligt svensk byggnorm och certifierade enligt Boverkets Byggregler av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut), vilket betyder att de uppfyller branschens hårda krav. Dessutom är monteringen enkel och kan oftast göras på den befintliga väggen. Därmed slipper du både arbets- och materialkostnader för tex gips, membran och övrigt ytskikt.

Se prover och färdigt resultat

På XL-bygg Skellefteå finns en utställning med några olika varianter av Fibo. Där finns möjlighet att se både produktprover och färdigt resultat.

– Våra kunder kommer in och vill se badrummet framför sig, därför försöker vi visa ett brett spektra i vår badrumsutställning i butiken, säger Cecilia.

– Ett ganska vanligt exempel är att kunderna vill ha ett vitt badrum men med annat mönster i dusch eller bakom tvättställ. De blir ofta förvånade över hur enkelt det är att matcha ihop olika mönster och hur många olika varianter som finns.

Ett ganska vanligt exempel är att kunderna vill ha ett vitt badrum men med annat mönster i dusch eller bakom tvättställ. De blir ofta förvånade över hur enkelt det är att matcha ihop olika mönster och hur många olika varianter som finns.

Fibo har producerat dessa väggsystem i över 50 år och genom åren har designen utvecklats avsevärt. Nu kan du välja mellan över 750 olika paneler. Du kan exempelvis välja med eller utan kakelmönster, helfärgat eller mönstrat.

Vill du testa ett väggsystem från Fibo kan du vända dig till XL-bygg Skellefteå som enligt leverantören är en av Sveriges största återförsäljare av Fibo.

8 fördelar med Fibos väggsystem

1) Mycket prisvärt
Jämför du med ett helt badrum med kakel/klinker sparar du pengar. Allt underarbete såsom väggar, membran, förbrukningsmaterial och arbetstider inkluderar uträkningen.

2) Sparar tid
Jämför du med en traditionell plattsättning sparar du in cirka två tredjedelar av tiden.

3) Enkelt att montera
Att montera väggsystemet är enkelt. Det är viktigt att följa monteringsanvisningarna, då får du ett snyggt resultat och 15 års garanti. XL-bygg Skellefteå rekommenderar dock att du alltid låter behörig hantverkare renovera ditt badrum.

4) Tryggt
Fibos väggpanel är godkänd i alla zoner i alla våtrum tack vare membranet i tätskiktet. Därför fungerar Fibo utmärkt som vägg i alla typer av våtutrymmen.

5) Lättstädat
Den glatta och starka ytan tål både direkt vattensprut och stora temperaturvariationer. Därför är de enkla att torka av och lätta att hålla rena.

6) Lång erfarenhet
Produkten har funnits i Norge i cirka 50 år och i Sverige har det funnits under de senaste tio åren.

7) Många snygga varianter
Du kan välja mellan över 750 olika paneler.

8) Miljövänligt
Fibo producerar sin panel av rena, PEFC-godkända träsorter och väljer noga ut leverantörer som lever upp till deras egna krav på återvinnig.

12 oktober, 2017. Senast uppdaterat 05:39

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25