Testa succémetoden och spara tusentals kronor

Är du i behov av att renovera badrummet? I så fall kan du spara både tid och pengar genom att välja Fibos vattentäta väggsystem.
– Systemet är enkelt, miljövänligt och ett bra alternativ till kakel, säger Cecilia Holmlund, säljare på XL-bygg Skellefteå.

12 oktober, 2017. Senast uppdaterat 05:39

Att renovera badrummet är något som vanligtvis både tar lång tid och kan kosta väldigt mycket pengar – summor som inte alla är sugna på att lägga på ett badrum. Men det finns ett enkelt sätt att spara både tid och pengar – och det är att välja Fibos högkvalitativa väggsystem.

– Systemet är jättebra och samtidigt snyggt. Dessutom finns det i många olika designer, säger Cecilia Holmlund, säljare på XL-bygg Skellefteå.

Anledningarna till att Fibos väggsystem ökar i popularitet är många, en stor anledning är att det är säkert. Fibos väggpaneler är godkända enligt svensk byggnorm och certifierade enligt Boverkets Byggregler av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut), vilket betyder att de uppfyller branschens hårda krav. Dessutom är monteringen enkel och kan oftast göras på den befintliga väggen. Därmed slipper du både arbets- och materialkostnader för tex gips, membran och övrigt ytskikt.

Se prover och färdigt resultat

På XL-bygg Skellefteå finns en utställning med några olika varianter av Fibo. Där finns möjlighet att se både produktprover och färdigt resultat.

– Våra kunder kommer in och vill se badrummet framför sig, därför försöker vi visa ett brett spektra i vår badrumsutställning i butiken, säger Cecilia.

– Ett ganska vanligt exempel är att kunderna vill ha ett vitt badrum men med annat mönster i dusch eller bakom tvättställ. De blir ofta förvånade över hur enkelt det är att matcha ihop olika mönster och hur många olika varianter som finns.

Ett ganska vanligt exempel är att kunderna vill ha ett vitt badrum men med annat mönster i dusch eller bakom tvättställ. De blir ofta förvånade över hur enkelt det är att matcha ihop olika mönster och hur många olika varianter som finns.

Fibo har producerat dessa väggsystem i över 50 år och genom åren har designen utvecklats avsevärt. Nu kan du välja mellan över 750 olika paneler. Du kan exempelvis välja med eller utan kakelmönster, helfärgat eller mönstrat.

Vill du testa ett väggsystem från Fibo kan du vända dig till XL-bygg Skellefteå som enligt leverantören är en av Sveriges största återförsäljare av Fibo.

8 fördelar med Fibos väggsystem

1) Mycket prisvärt
Jämför du med ett helt badrum med kakel/klinker sparar du pengar. Allt underarbete såsom väggar, membran, förbrukningsmaterial och arbetstider inkluderar uträkningen.

2) Sparar tid
Jämför du med en traditionell plattsättning sparar du in cirka två tredjedelar av tiden.

3) Enkelt att montera
Att montera väggsystemet är enkelt. Det är viktigt att följa monteringsanvisningarna, då får du ett snyggt resultat och 15 års garanti. XL-bygg Skellefteå rekommenderar dock att du alltid låter behörig hantverkare renovera ditt badrum.

4) Tryggt
Fibos väggpanel är godkänd i alla zoner i alla våtrum tack vare membranet i tätskiktet. Därför fungerar Fibo utmärkt som vägg i alla typer av våtutrymmen.

5) Lättstädat
Den glatta och starka ytan tål både direkt vattensprut och stora temperaturvariationer. Därför är de enkla att torka av och lätta att hålla rena.

6) Lång erfarenhet
Produkten har funnits i Norge i cirka 50 år och i Sverige har det funnits under de senaste tio åren.

7) Många snygga varianter
Du kan välja mellan över 750 olika paneler.

8) Miljövänligt
Fibo producerar sin panel av rena, PEFC-godkända träsorter och väljer noga ut leverantörer som lever upp till deras egna krav på återvinnig.

12 oktober, 2017. Senast uppdaterat 05:39

Glädjebeskedet: Nya Arken tar tillbaka klassikern

Saknar du också det lilla extra till kaffet?
Då blev precis den här vintern så mycket roligare för dig.
Nya Arken firar nämligen sitt ettårsjubileum med att ta tillbaka den klassiska favoriten.

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

I slutet av oktober har det gått ett år sedan Malte Tjäder och Anna Ljuslinder Tjäder tog över den anrika restaurangen. Och på kort tid har det skett stora förändringar.
Under nytt namn och i nyrenoverade lokaler har Skellefteborna fått njuta av ett fantastiskt julbord, stans godaste smörgåstårta – samt sedan maj fått frossa i den bästa Take Away-buffén.
Som tidigare ligger främsta fokus på lunchen, där man dagligen kan välja mellan tre hemlagade rätter varav en klassiker.

– Vi ligger nära till allt och alla känner till stället. Vi har en trogen kundkrets och det är kul att även nya ansikten hittat hit. Det har varit ett fantastiskt första år, säger Malte Tjäder och fortsätter:

– Vi ställer alltid hög krav på vad vi serverar och en stor anledning till att det funkat så bra tror jag är att här finns något för alla. Utöver tre olika varmrätter erbjuder vi alltid 30 olika sallader och kalla såser.

Take away-buffén är populärt bland Skelleftebor på språng.

Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad.

Den anrika restaurangen har funnits sedan 50-talet och att det är ett populärt lunchalternativ råder det knappast något tvivel om.

Nu laddar de nya ägarna för jubileet och lagom till ettårsdagen plockar de fram en gammal favorit; hembakad gokaka. Ett glädjebesked – inte minst för de trognaste kunderna.

– Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad, säger Malte Tjäder.

Precis som ifjol gör Nya Arken en storsatsning på julbord, som går att boka från den 25 november. Malte och Anna har genom sin cateringfirma Maltes Mat gjort sig kända för sina nyskapande smakupplevelser, på norrländska råvaror. Något som också kommer att märkas på julbordet.

Vill du boka julbord eller veta mer om Nya Arken? Här hittar du mer info.

NYA ARKEN

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

Skidmeckat fyller 50 år – listar alla trender

Skifix är en av de största skiduthyrarna i Sverige.
I år firar företaget 50 år i branschen.
Här berättar ägaren Niklas Kassberg Wall om framgångsfaktorn och listar säsongens hetaste trender.

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11

Under de senaste femtio åren har många familjer besökt Skifix. För alla vuxna och barn som gillar att åka utför är det ett verkligt mecka.

Företaget, som hyrt ut skidor sedan 90-talet, har en butik på Kopplingsvägen 10A i Boden men sedan några år tillbaka kan man även beställa säsongens skidutrustning via deras hemsida, skifix.com.

Ett enkelt och smidigt alternativ som ökar i populäritet år för år.

– Många som en gång har börjat hyra hos oss kommer tillbaka år efter år. Dels för att det är så smidigt och dels för att man såklart sparar väldigt mycket pengar, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger.

Om man exempelvis hyr begagnad alpinutrustning, så är priset endast 745 kronor för två säsonger. Skidor, bindning och pjäxor ingår i samtliga paket.

– En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Våra begagnade skidor är alltid nyslipade och vallade. Om barnen växer ur pjäxan eller skidorna kan du göra ett mellanbyte för endast 100 kronor under hyrtiden. Lägger du till hundra kronor kan du byta skidorna mellan eller under säsongen.

Trendkänslig
Niklas Kassberg Wall började på företaget 2001 och med sina många år i branschen har han sett otaliga trender gå i vågor. Och han understryker just att skidvärlden är väldigt trendkänslig.

– Visst är det så. Just nu är det stor efterfrågan på breda och lätta skidor, anpassade för toppturer, friåkningsskidor för hela berget, parkskidor för freestyle-åkning samt pistsmiskare, för åkare som gillar att gasa i svängarna.

Vill du också förbättra din skidåkningen eller kolla in de senaste trenderna? Kom in till Skifix på Kopplingsvägen 10 A eller surfa in på skifix.com.

SKIFIX

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11