Testa succémetoden och spara tusentals kronor

Är du i behov av att renovera badrummet? I så fall kan du spara både tid och pengar genom att välja Fibos vattentäta väggsystem.
– Systemet är enkelt, miljövänligt och ett bra alternativ till kakel, säger Cecilia Holmlund, säljare på XL-bygg Skellefteå.

12 oktober, 2017. Senast uppdaterat 05:39

Att renovera badrummet är något som vanligtvis både tar lång tid och kan kosta väldigt mycket pengar – summor som inte alla är sugna på att lägga på ett badrum. Men det finns ett enkelt sätt att spara både tid och pengar – och det är att välja Fibos högkvalitativa väggsystem.

– Systemet är jättebra och samtidigt snyggt. Dessutom finns det i många olika designer, säger Cecilia Holmlund, säljare på XL-bygg Skellefteå.

Anledningarna till att Fibos väggsystem ökar i popularitet är många, en stor anledning är att det är säkert. Fibos väggpaneler är godkända enligt svensk byggnorm och certifierade enligt Boverkets Byggregler av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut), vilket betyder att de uppfyller branschens hårda krav. Dessutom är monteringen enkel och kan oftast göras på den befintliga väggen. Därmed slipper du både arbets- och materialkostnader för tex gips, membran och övrigt ytskikt.

Se prover och färdigt resultat

På XL-bygg Skellefteå finns en utställning med några olika varianter av Fibo. Där finns möjlighet att se både produktprover och färdigt resultat.

– Våra kunder kommer in och vill se badrummet framför sig, därför försöker vi visa ett brett spektra i vår badrumsutställning i butiken, säger Cecilia.

– Ett ganska vanligt exempel är att kunderna vill ha ett vitt badrum men med annat mönster i dusch eller bakom tvättställ. De blir ofta förvånade över hur enkelt det är att matcha ihop olika mönster och hur många olika varianter som finns.

Ett ganska vanligt exempel är att kunderna vill ha ett vitt badrum men med annat mönster i dusch eller bakom tvättställ. De blir ofta förvånade över hur enkelt det är att matcha ihop olika mönster och hur många olika varianter som finns.

Fibo har producerat dessa väggsystem i över 50 år och genom åren har designen utvecklats avsevärt. Nu kan du välja mellan över 750 olika paneler. Du kan exempelvis välja med eller utan kakelmönster, helfärgat eller mönstrat.

Vill du testa ett väggsystem från Fibo kan du vända dig till XL-bygg Skellefteå som enligt leverantören är en av Sveriges största återförsäljare av Fibo.

8 fördelar med Fibos väggsystem

1) Mycket prisvärt
Jämför du med ett helt badrum med kakel/klinker sparar du pengar. Allt underarbete såsom väggar, membran, förbrukningsmaterial och arbetstider inkluderar uträkningen.

2) Sparar tid
Jämför du med en traditionell plattsättning sparar du in cirka två tredjedelar av tiden.

3) Enkelt att montera
Att montera väggsystemet är enkelt. Det är viktigt att följa monteringsanvisningarna, då får du ett snyggt resultat och 15 års garanti. XL-bygg Skellefteå rekommenderar dock att du alltid låter behörig hantverkare renovera ditt badrum.

4) Tryggt
Fibos väggpanel är godkänd i alla zoner i alla våtrum tack vare membranet i tätskiktet. Därför fungerar Fibo utmärkt som vägg i alla typer av våtutrymmen.

5) Lättstädat
Den glatta och starka ytan tål både direkt vattensprut och stora temperaturvariationer. Därför är de enkla att torka av och lätta att hålla rena.

6) Lång erfarenhet
Produkten har funnits i Norge i cirka 50 år och i Sverige har det funnits under de senaste tio åren.

7) Många snygga varianter
Du kan välja mellan över 750 olika paneler.

8) Miljövänligt
Fibo producerar sin panel av rena, PEFC-godkända träsorter och väljer noga ut leverantörer som lever upp till deras egna krav på återvinnig.

12 oktober, 2017. Senast uppdaterat 05:39

Intresset för jakt ökar – särskilt bland kvinnor

Trenden med jakt växer – inte minst bland kvinnor.
Under 15 träffar hos Medborgarskolan i Skellefteå och Långviken kan du lära dig allt du behöver för att ta din jägarexamen.
– Många vill ha ett mål och vara fysiskt aktiv och då är jakt en perfekt hobby, säger kursledaren Mikael Boholm.

30 november, 2018. Senast uppdaterat 14:38

Det blir allt mer populärt att ta jägarexamen, särskilt bland kvinnor. Statistik från Naturvårdsverket visar att sammanlagt 17 548 personer löste jaktkort i Västerbottens län under innevarande år, vilket är i nivå med toppnoteringen från föregående år. Något som ökat väsentligt är andelen kvinnor, samtidigt som intresset går ned i åldrarna.
– Allt fler kvinnor väljer våra utbildningar, vilket vi tycker är jättekul. En orsak är ett ökande intresse för naturen och en vilja att hitta en fridfull hobby, säger Mikael Boholm.

I början av jaktsäsongen lottas dessa ut till ett antal kommuninnevånare som inte har någon jaktmark.

Han är kursledare för jägarexamen i Långviken. Under 15 träffar, med start den 2 december, varvas teori med praktik. Under utbildningen får du kunskaper om viltet, jakten och vapnet vilket ger dig optimala förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.
– Man skaffar sig en utbildning för livet. Sedan ska man ha klart för sig att man inte är någon fullfjädrad jägare efter kursen. Det blir man genom erfarenhet, säger Mikael Boholm.

När man har lyckats ta sin jägarexamen, hur gör man för att börja jaga?
– Antingen försöker man gå med i ett jaktlag eller så kontaktar man Skellefteå kommun, som varje år behåller ett antal jakträtter själva. I början av jaktsäsongen lottas dessa ut till ett antal kommuninnevånare som inte har någon jaktmark.

Finns det någon speciell jakt du skulle rekommendera nyblivna jägare?
– En jakttyp som blivit populär är småviltsjakt, det vill säga jakt på hare, rådjur och fågeljakt, till exempel skogsfågel och ripa. Då jagar man inte i lag utan får tillfälle att under lugna och kontrollerade former skjuta sitt första vilt.

Söndag den 2 december är det kursstart för jägarexamen i Långviken och den 16 januari startar kursen i Skellefteå. Det finns fortfarande platser kvar och bokningen gör du här:

2 dec: Långviken

16 jan: Skellefteå

30 november, 2018. Senast uppdaterat 14:38

Julklappstips för hela familjen

Det kan vara tidskrävande att hitta ­julklappar till hela familjen.
Men det behöver inte vara det.
Här bjuder ­Vintergatans köpcentrum på tipsen till hela familjen – som du kan shoppa på ett och samma ställe.

29 november, 2018. Senast uppdaterat 12:01

THE BODYSHOP
Älskar du The Body Shops populära hudvårds-och sminkprodukter är den här maxade julkalendern något för dig! Kalendern är fylld till brädden med 25 gåvor – som gör varje decemberdag till en överraskning.
Har du ett skägg så ska du använda olja. Så är det bara. Med Beard Care Kit får du ett komplett groomingkit med sax, kam och vegansk skäggolja i en lätt, icke-fet formula som mjukgör, vårdar och lyfter fram naturligt lyster i alla skägg. En garanterad vinnare till honom i jul!

GLITTER
En rund berlock i äkta silver med graverad bokstav, hårband och stora diadem. Vinterns smyckes- och accessoartrender erbjuder något för alla smaker och tillfällen. Vad det gäller val av mönster är det lika självklart som på resten av vår garderob i vinter: djurprint och prickigt. För att organisera dina favoritsmycken är det perfekt att hänga upp dem på ett smyckesträd.

LINDEX
Är du lite frusen? Då är kashmir det perfekta materialet för dig. En kashmirtröja är varmare än en vanlig fårullströja, och dessutom mycket mjukare. Den här v-ringade tröjan kommer se till att du både är varm och stilsäker den här säsongen.

ACCENT
En workbag är ett måste – om du vill kombinera stil med funktionalitet. På insidan av Don Donna Josefinas snygga ryggsäck finns ett rymligt huvudfack samt ett fack med plats för en dator upp till 13,3 tum. Utvändigt finns två ytterfack med dragkedja, ett på framsidan och ett på baksidan.

Trött på skrynkliga skjortor och blusar? Philips Steam & Go är en praktisk handhållen steamer som snabbt och enkelt avlägsnar veck.

KJELL & COMPANY
Att kunna skicka film från telefonen till tv:n är idag mer vardag än framtid. Sitter du därför med någon i din bekantskapskrets som ännu inte har en Chromecast är platsen som bästa julklappsgivare i princip säkrad.
Trött på skrynkliga skjortor och blusar? Philips Steam & Go är en praktisk handhållen steamer som snabbt och enkelt avlägsnar veck och dålig lukt från alla typer av tyger och material.
Oavsett om du är intresserad av vädret, är ute efter ett recept eller vill lyssna på musik kan Google Home hjälpa dig. Den röststyrda smarthögtalaren är ett måste i köket, vardagsrummet eller varför inte i badrummet.
Ledsavers LED-mössa gör att du både ser och syns i mörkret.

KAPPAHL
Att lämna den varma sängen och det mysiga täcket tar alltid emot på morgonen. Men det känns genast lite bättre när du har en mysig morgonrock eller pyjamas-set att krypa in i. Hos Kappahl hittar du morgonrockar och pyjamas-set, i alla olika färger och former.

AVENY SKO
Varför halka fram eller inte springa alls vintertid? Dubbade skor från Icebug är en fenomenal julklapp – det greppar hela släkten.
Är du ute efter klappar till barnen har Kuoma precis släppt en ny modell av sin populära barnstövel, med ny sula som gör den helt vattentät.
Såväl skoterförare som ”vanliga” kunder är eniga i slutomdömet, Powerbootstöveln är det varmaste man kan ha på fötterna! Finns i dam-, herr- och barnstorlekar från 29 till 48.

29 november, 2018. Senast uppdaterat 12:01