Tävling: Stötta AIK och vinn ett säsongskort

40 kronor per match. Blir du medlem i North Power behöver du inte betala mer för att se AIK:s samtliga hemmamatcher den här säsongen. I samarbete med supporterklubben lottar Skellefteliv ut två säsongskort.

15 augusti, 2017. Senast uppdaterat 22:48

AIK jagar revansch efter det tunga fjolåret och som ett led i den satsningen har klubben nu inlett ett samarbete med North Power – där de erbjuder medlemmar i supporterklubben att köpa säsongskort (ståplats) till halva priset jämfört med i fjol.

– Förhoppningsvis betyder det att vi blir ännu fler på ståplats och att vi tillsammans ska kunna hjälpa AIK till ett nytt guld, säger North Powers ordförande Fredrik Rydén.

Förra säsongen kostade ett årskort 2 800 kronor. Som medlem i NP kan du i år köpa ett säsongskort till alla AIK:s hemmamatcher, inklusive slutspel, för endast 1 595 kronor. Ett seriekort (som gäller för hemmamatcherna i grundserien) kostar 995 kronor, vilket alltså blir ungefär 39 kronor per match.

Sålt dubbelt så många säsongskort

Satsningen på billigare säsongskort kan inte beskrivas som något annat än en succé. Förra året såldes drygt 250 säsongskort. Nu har man redan sålt dubbelt så många.

– Vi hoppas kunna sälja några hundra till innan säsongen drar i gång, säger Fredrik Rydén.

Vinn ett säsongskort

Nu har du dessutom chansen att vinna ett säsongskort till dig och en vän. I samarbete med North Power lottar Skellefteliv ut två säsongskort.

För att delta i utlottning ska du:
1) Gilla Skellefteliv på facebook.
2) Tagga två polare som du vill se på Västra Stå i vinter.

– Om fler har säsongskort så sänker vi tröskeln för att komma hit även en regnig dag på hösten. Med det här priset är vi nere under 40 kronor per hemmamatch, säger han och fortsätter:
– Jag håller även med om att ståplats är kärnan i om det blir bra stämning och just stämningen är kanske den största fördelen för att komma till arenan istället för att se matchen på TV. Utan publik blir det helt dött.

 

slutafundera.se kan du beställa ditt nya kort
Seriekort: 995 kronor
Säsongskort: 1595 kronor

15 augusti, 2017. Senast uppdaterat 22:48

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25