Succékoncept till Skellefteå: ”Köp ett par, få två gratis”

Köp ett par glasögon – och få två par kostnadsfritt.
Direkt Optik har expanderat och slagit upp portarna till en alldeles ny konceptbutik i Skellefteå.
Vi besökte premiären och regionchefen Lena Björnfot berättade om hemligheten bakom succén.

20 augusti, 2018. Senast uppdaterat 10:38

1992 öppnade Direkt Optik sin första butik mitt i centrala Göteborg. Sedan dess har kedjan vuxit stadigt på den svenska marknaden och finns nu representerat med 38 butiker över hela landet.
Den 16 augusti var det öppningsdags för Direkt Optiks nya konceptbutik på Nygatan 43 i centrala Skellefteå.

Nyfikna Skelleftebor
Den ljusa lokalen är full av blommor, ballonger, snacks och nyfikna Skelleftebor. Stilrena glasögon hänger i prydliga rader bredvid kontaktlinser och trendiga solglasögon.
Vi får höra från regionchefen Lena Björnfot att det är en rejäl förvandling som skett på bara några veckor.

– Den tidigare lokalen har totalrenoverats från golv till tak. Förberedelserna har pågått in i det sista och målet att skapa en stilren butik i vår stil har vi lyckats bra med, berättar hon nöjt.

Hur kommer det sig att vi befinner oss just här på Nygatan i Skellefteå?

– Skellefteå är en stad vi sneglat på länge och när det här läget blev aktuellt kände vi bara ”yes”. Vi finns sedan tidigare i Umeå och Luleå, så det är klart att vi också ska finnas här. Stan utvecklas i snabb takt och allt känns jättepositivt.

Vad skiljer er från andra optiker i stan?

– Bra erbjudanden blir bara intressanta när de kombineras med hög kvalitet. Vårt koncept bygger på att du köper ett par glasögon, och får två par extra helt kostnadsfritt, säger Lena Björnfot.

– Du kan välja att behålla alla själv, eller dela med en kompis. Din bästis, mamma eller farfar kanske också funderat på nya glasögon.

DIREKT OPTIK

Nygatan 43
931 31 Skellefteå

20 augusti, 2018. Senast uppdaterat 10:38

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25