Storsatsningen: Investerar i Europas modernaste jaktsimulator

Efter golfsimulator-succén satsar Golf & Skytteakademin på en ny jaktsimulator. Skellefteföretaget har investerat i Europas modernaste och mest verklighetstrogna jaktsimulator – och nu kan du utmana kompisarna i en trekamp.
– En perfekt aktivitet för exempelvis ett jaktlag, säger ägaren Mats Degerman.

25 oktober, 2017. Senast uppdaterat 12:55

Golf & Skytteakademin har Norrlands modernaste och mest kompletta anläggning. Här finns sedan tidigare en golfsimulator i toppklass, och den har blivit ett väldigt populärt sätt för stans golfare att förlänga säsongen.

En storsatsning

Nu gör Skellefteföretaget, som håller till på Gymnasievägen 14 B, en storsatsning på att jägarna ska få en minst lika bra upplevelse. De har nämligen investerat i Europas modernaste och mest verklighetstrogna jaktsimulator.

– Den är riktigt häftig. Att tekniken kan göra det så verklighetstroligt är imponerande, säger ägaren Mats Degerman.

Man kan boka upp till 20 personer per gång. Då spelar du två mot två på totalt tre skärmar, som alla är 2,5 meter breda och hela fyra meter höga.

– Väljer man att gå på storviltjakt med kulbössan kan man jaga allt från björn och älg, till vildsvin och hjort. Vill man kan man dessutom använda sig av ett aimpointsikte, säger Mats Degerman.

Ett jättebra sätt att umgås med nära och kära, och en perfekt aktivitet för exempelvis ett jaktlag, att träffas och umgås och samtidigt se vem som egentligen är mest pricksäker.

Golf & Skytteakademin erbjuder dessutom en trekamp, som bland annat består av en vildsvinsjakt samt en ny vilda västern-banan, med uppdaterad 3D-grafik.
– Ett jättebra sätt att umgås med nära och kära, och en perfekt aktivitet för exempelvis ett jaktlag, att träffas och umgås och samtidigt se vem som egentligen är mest pricksäker, säger Mats Degerman.
För två timmar kostar det 250 kronor per person och vill man äta (Angusburgare eller kycklingspett) kostar det 400 kronor, med valfri dryck.

Här är Golf & skytteakademins trekamp:

1) Vildsvinsjakt

  • 5 stationer
  • 5 skott på varje station
  • 5 villebråd per station.

2) Vilda västern

  • Obegränsat med skott.
  • Här ska du skjuta ner åtta målfigurer.

3) Nya vilda västern

  • En uppgradering som släpps inom kort.
  • Ungefär som den nuvarande banan, men med uppdaterad 3d-grafik, ny stad och skuggfigurer.

Kostnad: 250 kr/person för två timmar. 
Vill du äta kostar det 400 kronor per person.
Meny: Angusburgare/kycklingspett med valfri dryck, och här finns fullständiga rättigheter.

GOLF & SKYTTEAKADEMIN

Hemsida: Boka ditt event här

25 oktober, 2017. Senast uppdaterat 12:55

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25