Storsatsningen: Investerar i Europas modernaste jaktsimulator

Efter golfsimulator-succén satsar Golf & Skytteakademin på en ny jaktsimulator. Skellefteföretaget har investerat i Europas modernaste och mest verklighetstrogna jaktsimulator – och nu kan du utmana kompisarna i en trekamp.
– En perfekt aktivitet för exempelvis ett jaktlag, säger ägaren Mats Degerman.

25 oktober, 2017. Senast uppdaterat 12:55

Golf & Skytteakademin har Norrlands modernaste och mest kompletta anläggning. Här finns sedan tidigare en golfsimulator i toppklass, och den har blivit ett väldigt populärt sätt för stans golfare att förlänga säsongen.

En storsatsning

Nu gör Skellefteföretaget, som håller till på Gymnasievägen 14 B, en storsatsning på att jägarna ska få en minst lika bra upplevelse. De har nämligen investerat i Europas modernaste och mest verklighetstrogna jaktsimulator.

– Den är riktigt häftig. Att tekniken kan göra det så verklighetstroligt är imponerande, säger ägaren Mats Degerman.

Man kan boka upp till 20 personer per gång. Då spelar du två mot två på totalt tre skärmar, som alla är 2,5 meter breda och hela fyra meter höga.

– Väljer man att gå på storviltjakt med kulbössan kan man jaga allt från björn och älg, till vildsvin och hjort. Vill man kan man dessutom använda sig av ett aimpointsikte, säger Mats Degerman.

Ett jättebra sätt att umgås med nära och kära, och en perfekt aktivitet för exempelvis ett jaktlag, att träffas och umgås och samtidigt se vem som egentligen är mest pricksäker.

Golf & Skytteakademin erbjuder dessutom en trekamp, som bland annat består av en vildsvinsjakt samt en ny vilda västern-banan, med uppdaterad 3D-grafik.
– Ett jättebra sätt att umgås med nära och kära, och en perfekt aktivitet för exempelvis ett jaktlag, att träffas och umgås och samtidigt se vem som egentligen är mest pricksäker, säger Mats Degerman.
För två timmar kostar det 250 kronor per person och vill man äta (Angusburgare eller kycklingspett) kostar det 400 kronor, med valfri dryck.

Här är Golf & skytteakademins trekamp:

1) Vildsvinsjakt

  • 5 stationer
  • 5 skott på varje station
  • 5 villebråd per station.

2) Vilda västern

  • Obegränsat med skott.
  • Här ska du skjuta ner åtta målfigurer.

3) Nya vilda västern

  • En uppgradering som släpps inom kort.
  • Ungefär som den nuvarande banan, men med uppdaterad 3d-grafik, ny stad och skuggfigurer.

Kostnad: 250 kr/person för två timmar. 
Vill du äta kostar det 400 kronor per person.
Meny: Angusburgare/kycklingspett med valfri dryck, och här finns fullständiga rättigheter.

GOLF & SKYTTEAKADEMIN

Hemsida: Boka ditt event här

25 oktober, 2017. Senast uppdaterat 12:55

Hon blir ny verksamhetschef på Folkparken

Lina Björk Larsson har av Folkparkens styrelse utsetts till ny verksamhetschef.
Hon har arbetat som tillförordnad vd sedan november i fjol.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

– För Folkparken är det jättebra att Lina nu fortsätter som verksamhetschef. Vi i styrelsen är mycket nöjda med det arbete hon gjort sedan hon tillträdde, vilket gör att hon har vårt och personalens fulla förtroende säger Lillian Carlstenn, styrelseordförande på Folkparken.

Lina är inte det enda nya ansiktet på folkparken. 2018 genomfördes en omorganisation samt pensionsavgångar som har lett till att personalgruppen i stort sett är helt ny från i höstas. Nya i köket är Susanne Sigården och Linda Lind. Husvärdar är Ida Fryxell, Stina Sundbom och Klas Jonsson. Sedan tidigare arbetar Carola Glas och Carolina Norberg på Folkparken.

– Jag är otroligt glad och stolt över det förtroendet jag fått. Vi är ett starkt team nu på Folkparken som alla strävar efter samma målbild. Vi vill föra Folkparken framåt med respekt för ”parkens” historia säger Lina Björk Larsson.

Hon har tidigare jobbat på Folkparken med marknadsföring och försäljning.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

Skelleftebyrån som växer i rekordtakt

Less på krånglig redovisning – utan någon att fråga?
Hos nystartade Bright är dörren alltid öppen och här finns expertisen under ett och samma tak.

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15

Alla kan nog skriva under på att det ska vara ­roligt och enkelt att vara ­företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – du ska inte villrådigt ­behöva kryssa mellan olika digitala verktyg utan någon att rådfråga.
Det har Bright redovisning & revision på Storgatan 31C i Skellefteå tagit fasta på.
– Vi ligger helt klart i framkant vad ­gäller digitala lösningar för våra kunder och kommer alltid att hänga med i ­branschens utveckling. Det avgörande är att lyssna på kunden och hjälpa dem in i den mer digitala världen i deras takt och på deras villkor, och inte ge avkall på den personliga kontakten, säger Joel Brännström, auktoriserad revisor.

Under samma tak
Idén till nystartade Bright uppstod i höstas då Joel Brännström, Åsa Lundström, Lars Edman, Maria Pettersson och Maria Nilsson pratade om saker som kunderna oroar sig för, som tar onödig tid och drar ned produktiviteten. Och hur man på ett enkelt sätt kan erbjuda all ekonomisk konsultation – under ett och samma tak. En affärs­idé började ­utkristalliseras och kort därefter startade de Bright med målet att erbjuda ett brett tjänsteutbud med stor flexibilitet. Allt för kundens bästa.
Joel Brännström fördjupar resonemanget:
– Alla bolag och alla företagare är unika. Vi har upplevt att många företagare inte har lika bråttom in i den helt digitala världen, något vår bransch som helhet gärna vill ge sken av. Här kommer ­dörren alltid att vara öppen för frågor och rådgivning. Vi vill att det ska kännas familjärt att besöka vårt kontor.

Växt snabbt
Kontor öppnades i ­nyrenoverade loka­ler i ­centrala Skellefteå och ­verk­sam­heten har expanderat rekordsnabbt. ­Sedan startskottet i oktober har företaget växt till 16 anställda – och består nu av nio redovisningskonsulter, sex revisorer och en administratör. Brights senaste anställda Erika flyttar hit från Umeå i början av april.
– Erika är en relativt nyutexaminerad auktoriserad revisor och kommer stärka vårt redan starka team ytterligare, säger Joel.
– Vår snabba utveckling är ett bevis på att vi tänker rätt. Förutom att ha kunden i fokus vill vi också värna om vår egen personal. Har vi en personal som trivs och mår bra märks det i kontakten med kunden, så att de känner sig uppskattade, vilket förhoppningsvis leder till att vi får ett gott renommé och nya kunder. Vi tror inte att det är krång­ligare än så, säger Åsa Lundström, ­auktoriserad ­redovisningskonsult.

BRIGHT REDOVISNING & REVISION

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15