Stans nya restaurang har öppnat: ”Helt unikt”

Vedugnsbakade pizzor, hamburgare och a la carte.
I dag slår ”Abbe” Ammar och Pär Berglund upp portarna till sitt nya ställe Firewood Pizza.

28 december, 2017. Senast uppdaterat 17:43

Lokalen på Boviksvägen 7 fick ägarna Abubaker ”Abbe” Ammar och Pär Berglund tillgång till i slutet av året. Sedan dess har den totalrenoverats: tak, väggar och golv har bytts ut.

Restaurangdelen är stor och det kommer att finnas sittplatser för ungefär 60 personer. Tanken är att Firewood Pizza ska bli en avslappnad restaurang där man kan sitta och äta var man vill – vid långbord, i baren eller i den särskilda loungedelen.

– Oavsett om du är ute efter en snabblunch, en finare köttbit eller bara något gott att dricka ska du kunna komma till oss, säger Abbe.

I mellandagarna har restaurangen haft smygpremiär. I dag, den 28 december, välkomnar den sju man starka personalstyrkan Skellefteborna till den officiella öppningen.

– Förutom pizza och hamburgare kommer vi att erbjuda lunchbuffé och kvällstid a la carte. Stort fokus kommer att ligga på lokala, färska råvaror – där vi gör allt från grunden, säger Abbe.

Hel vetenskap

Han anser att en stor styrka ligger i valet av råvaror. På Firewood Pizza används en egen tomatsås. Degen må bara vara mjöl, vatten och jäst – men att göra den perfekt är en hel vetenskap.

– Vi använder ett speciellt mjöl och en särskild jäsningsteknik där pizzadegen har jäst ut helt innan pizzan bakas. Det innebär att den inte jäser i magen efter att man ätit den, vilket ”vanliga” pizzor kan göra, säger han.

Vi hoppas och tror att det här kommer att uppskattas av Skellefteborna. Varje rätt kommer att tillagas med stor kärlek.

Pizzorna, hamburgarna och a la cart-rätterna tillagas samtliga i den vedeldade ugnen, och med en temperatur strax under 500 grader går det snabbt – på omkring en minut.

– Vi hoppas och tror att det här kommer att uppskattas av Skellefteborna. Varje rätt kommer att tillagas med stor kärlek, säger Abbe.

FIREWOOD PIZZA

Adress: Boviksvägen 7, 931 37 Skellefteå
Telefon: 0910-45 24 94
28 december, 2017. Senast uppdaterat 17:43

Hon blir ny verksamhetschef på Folkparken

Lina Björk Larsson har av Folkparkens styrelse utsetts till ny verksamhetschef.
Hon har arbetat som tillförordnad vd sedan november i fjol.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

– För Folkparken är det jättebra att Lina nu fortsätter som verksamhetschef. Vi i styrelsen är mycket nöjda med det arbete hon gjort sedan hon tillträdde, vilket gör att hon har vårt och personalens fulla förtroende säger Lillian Carlstenn, styrelseordförande på Folkparken.

Lina är inte det enda nya ansiktet på folkparken. 2018 genomfördes en omorganisation samt pensionsavgångar som har lett till att personalgruppen i stort sett är helt ny från i höstas. Nya i köket är Susanne Sigården och Linda Lind. Husvärdar är Ida Fryxell, Stina Sundbom och Klas Jonsson. Sedan tidigare arbetar Carola Glas och Carolina Norberg på Folkparken.

– Jag är otroligt glad och stolt över det förtroendet jag fått. Vi är ett starkt team nu på Folkparken som alla strävar efter samma målbild. Vi vill föra Folkparken framåt med respekt för ”parkens” historia säger Lina Björk Larsson.

Hon har tidigare jobbat på Folkparken med marknadsföring och försäljning.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

Skelleftebyrån som växer i rekordtakt

Less på krånglig redovisning – utan någon att fråga?
Hos nystartade Bright är dörren alltid öppen och här finns expertisen under ett och samma tak.

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15

Alla kan nog skriva under på att det ska vara ­roligt och enkelt att vara ­företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – du ska inte villrådigt ­behöva kryssa mellan olika digitala verktyg utan någon att rådfråga.
Det har Bright redovisning & revision på Storgatan 31C i Skellefteå tagit fasta på.
– Vi ligger helt klart i framkant vad ­gäller digitala lösningar för våra kunder och kommer alltid att hänga med i ­branschens utveckling. Det avgörande är att lyssna på kunden och hjälpa dem in i den mer digitala världen i deras takt och på deras villkor, och inte ge avkall på den personliga kontakten, säger Joel Brännström, auktoriserad revisor.

Under samma tak
Idén till nystartade Bright uppstod i höstas då Joel Brännström, Åsa Lundström, Lars Edman, Maria Pettersson och Maria Nilsson pratade om saker som kunderna oroar sig för, som tar onödig tid och drar ned produktiviteten. Och hur man på ett enkelt sätt kan erbjuda all ekonomisk konsultation – under ett och samma tak. En affärs­idé började ­utkristalliseras och kort därefter startade de Bright med målet att erbjuda ett brett tjänsteutbud med stor flexibilitet. Allt för kundens bästa.
Joel Brännström fördjupar resonemanget:
– Alla bolag och alla företagare är unika. Vi har upplevt att många företagare inte har lika bråttom in i den helt digitala världen, något vår bransch som helhet gärna vill ge sken av. Här kommer ­dörren alltid att vara öppen för frågor och rådgivning. Vi vill att det ska kännas familjärt att besöka vårt kontor.

Växt snabbt
Kontor öppnades i ­nyrenoverade loka­ler i ­centrala Skellefteå och ­verk­sam­heten har expanderat rekordsnabbt. ­Sedan startskottet i oktober har företaget växt till 16 anställda – och består nu av nio redovisningskonsulter, sex revisorer och en administratör. Brights senaste anställda Erika flyttar hit från Umeå i början av april.
– Erika är en relativt nyutexaminerad auktoriserad revisor och kommer stärka vårt redan starka team ytterligare, säger Joel.
– Vår snabba utveckling är ett bevis på att vi tänker rätt. Förutom att ha kunden i fokus vill vi också värna om vår egen personal. Har vi en personal som trivs och mår bra märks det i kontakten med kunden, så att de känner sig uppskattade, vilket förhoppningsvis leder till att vi får ett gott renommé och nya kunder. Vi tror inte att det är krång­ligare än så, säger Åsa Lundström, ­auktoriserad ­redovisningskonsult.

BRIGHT REDOVISNING & REVISION

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15