Stans nya restaurang har öppnat: ”Helt unikt”

Vedugnsbakade pizzor, hamburgare och a la carte.
I dag slår ”Abbe” Ammar och Pär Berglund upp portarna till sitt nya ställe Firewood Pizza.

28 december, 2017. Senast uppdaterat 17:43

Lokalen på Boviksvägen 7 fick ägarna Abubaker ”Abbe” Ammar och Pär Berglund tillgång till i slutet av året. Sedan dess har den totalrenoverats: tak, väggar och golv har bytts ut.

Restaurangdelen är stor och det kommer att finnas sittplatser för ungefär 60 personer. Tanken är att Firewood Pizza ska bli en avslappnad restaurang där man kan sitta och äta var man vill – vid långbord, i baren eller i den särskilda loungedelen.

– Oavsett om du är ute efter en snabblunch, en finare köttbit eller bara något gott att dricka ska du kunna komma till oss, säger Abbe.

I mellandagarna har restaurangen haft smygpremiär. I dag, den 28 december, välkomnar den sju man starka personalstyrkan Skellefteborna till den officiella öppningen.

– Förutom pizza och hamburgare kommer vi att erbjuda lunchbuffé och kvällstid a la carte. Stort fokus kommer att ligga på lokala, färska råvaror – där vi gör allt från grunden, säger Abbe.

Hel vetenskap

Han anser att en stor styrka ligger i valet av råvaror. På Firewood Pizza används en egen tomatsås. Degen må bara vara mjöl, vatten och jäst – men att göra den perfekt är en hel vetenskap.

– Vi använder ett speciellt mjöl och en särskild jäsningsteknik där pizzadegen har jäst ut helt innan pizzan bakas. Det innebär att den inte jäser i magen efter att man ätit den, vilket ”vanliga” pizzor kan göra, säger han.

Vi hoppas och tror att det här kommer att uppskattas av Skellefteborna. Varje rätt kommer att tillagas med stor kärlek.

Pizzorna, hamburgarna och a la cart-rätterna tillagas samtliga i den vedeldade ugnen, och med en temperatur strax under 500 grader går det snabbt – på omkring en minut.

– Vi hoppas och tror att det här kommer att uppskattas av Skellefteborna. Varje rätt kommer att tillagas med stor kärlek, säger Abbe.

FIREWOOD PIZZA

Adress: Boviksvägen 7, 931 37 Skellefteå
Telefon: 0910-45 24 94
28 december, 2017. Senast uppdaterat 17:43

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25