Skelleftetjejen som byggde upp Nordens lönsammaste byrå: Så når du framgång

På bara två år förvandlade Anette Strömquist en nedläggningshotad resebyrå till en av de mest lönsamma i Norden. Nu har Skelleftetjejen startat eget – och utbildar chefer i framgångsrikt ledarskap.
– Anettes coaching hjälpte mig att bli tydligare och modigare. Tack vare detta tredubblade vi vårt förväntade resultat på helår, säger Hanna Olsson, säljchef på Ticket.

17 maj, 2017. Senast uppdaterat 08:53

När Anette Strömquist rekryterades till en resebyrå i Skellefteå gick affärerna allt annat än bra och kontoret jobbade under nedläggningshot, men mycket tack vare Anettes ledarskap var resebyrån två år senare ett av Nordens mest lönsamma.

”Hjälpte mig bli tydligare”

Nu har Anette Strömquist startat ett eget företag, LaBranche, som bland annat erbjuder utbildningar för företagsledare, chefer och medarbetare och hon arbetar redan med flera företag som vill utveckla och behålla sina viktigaste nyckelspelare i organisationen.
– Anettes coaching hjälpte mig att ta mer plats i mitt ledarskap, bli tydligare, vara modig och att tro på min förmåga att coacha mitt team till större framgång. Vi satte upp ett långsiktigt mål för verksamheten för 2017, som jag och mitt team nådde redan 2016. Tack vare detta tredubblade vi vårt förväntade resultat på helår, säger Hanna Olsson, säljchef på Ticket.
Anettes coaching hjälpte mig att ta mer plats i mitt ledarskap, bli tydligare, vara modig och att tro på min förmåga att coacha mitt team till större framgång.

Unika kunskaper

Anette Strömquist har många års erfarenhet från branschen och har dessutom utbildat sig till professionell coach. Dessa unika kunskaper gör LaBranches coach- och ledarskapsutbildningar väldigt uppskattade.
– En stor framgångsfaktor i våra utbildningar, förutom själva utbildningsdagen, är den uppföljande implementeringen direkt i arbetsvardagen. Där får varje deltagare möjlighet till coaching/träning under en längre period i deras individuella utmaningar på arbetet, vilket leder till betydligt bättre resultat i slutändan, säger Anette Strömquist.

Kommande utbildningar

 • Det coachande Ledarskapet
  Kursstart: 18/5 (fullbokad!) eller 31/8
 • Struktur, Planering & Effektivitet
  Kursstart: 29/8
 • Bli ditt bästa Jag
  Kursstart: 17/6 eller 26/8
 • Hållbarhetsträning i grupp & individuellt
  Kursstart: 5/9

 

 

17 maj, 2017. Senast uppdaterat 08:53

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25