Skellefteföretaget: Så kan du spara 10 000 kronor per år

10 000 kronor per år. Så mycket sparar du – lågt räknad – genom att byta från direktverkande el till värmepump.
– En väldigt bra investering. På bara några år har du tjänat in kostnaderna för värmepumpen, säger Joakim Fredriksson på Skelleftebygdens rör.
26 september, 2017. Senast uppdaterat 10:06

Att direktverkande el inte är de mest lönsamma sättet att värma upp bostaden känner de flesta till, men ändå är det fortfarande många som har det som uppvärmningssätt – och det är kostsamt. Väldigt kostsamt. Genom att byta till exempelvis värmepump sparar du hela 10 000 kronor per år, enligt kostnadsguiden.se – och det är lågt räknat.

– För mig är det en gåta att så många fortfarande har direktverkande el. Alla vill vi ju hitta enkla sätt att spara pengar, och att se över sin uppvärmning är bland de enklaste sätten att spara, säger Joakim Fredriksson på Skelleftebygdens rör.

– En värmepump är en väldigt bra investering. Den sänker värmekostnaderna för en normalstor villa på mellan 30-60 procent. På bara några år har du tjänat in kostnaderna för värmepumpen, säger Joakim.

Stor vikt på kvalitet

Skelleftebygdens rör har funnits i 15 år och de gör allt inom VVS och då ingår förstås att installera värmepumpar. Företaget lägger stor vikt på kvalitet och nöjda kunder, och därför jobbar de framförallt med Nibe-pumpar.

– De är ledande på marknaden och har de klart bästa värmepumparna. De är driftsäkra och väldigt enkla att använda, säger Joakim Fredriksson.

Många fördelar

Fördelarna med att investera i en värmepump är många. Förutom att du kan spara flera tusentals kronor per år är det miljövänligt och det kräver en liten arbetsinsats. Men den största fördelen enligt de flesta är som sagt möjligheten att spara stora summor pengar – varje år. På värmepump-tillverkaren Nibes hemsida nämner de en familj som bytte från oljepanna till värmepump (bergvärme) och de sparade hela 23 000 kronor på ett år i uppvärmningskostnader.

– Ett lysande exempel på att det finns pengar att spara, och den här familjens situation är inte unik. Det finns många hushåll som skulle kunna spara liknande summor, säger Joakim Fredriksson.

 


Så mycket sparar du

Lägenhet: Ett typiskt svenskt lägenhetshushåll förbrukar i genomsnitt 12 000 kilowattimmar per år. Då hamnar uppvärmningskostnaden på drygt 15 000 kronor (om man räknar på 125 öre/kwh (inklusive nätavgifter och moms))
Väljer man däremot att byta till en värmepump hamnar uppvärmningen på cirka 5 000 kronor per år. Du kan alltså spara cirka 10 000 kronor per år.
Villa eller radhus: Bor man i ett radhus eller villa och har direktverkande el har man en årsförbrukning på cirka 25 000 kilowatt. Då hamnar uppvärmningskostnaden på drygt 31 000 kronor (om man räknar på 125 öre/kwh (inklusive nätavgifter och moms))
Väljer man däremot att byta till en värmepump hamnar uppvärmningen på cirka 10 500 kronor per år. 
Du kan alltså spara drygt 20 000 kronor per år.
… och här är ett annat exempel

Familjen Haglind-Aldorsson: Bor i villa, med pool
. Bytte en oljepanna mot bergvärmepump 
Sparade cirka 23 000 kronor i uppvärmningskostnader under ett år, enligt Nibes hemsida.

Skelleftebygdens rör

Telefonnummer: 070-311 11 99

26 september, 2017. Senast uppdaterat 10:06

Hon blir ny verksamhetschef på Folkparken

Lina Björk Larsson har av Folkparkens styrelse utsetts till ny verksamhetschef.
Hon har arbetat som tillförordnad vd sedan november i fjol.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

– För Folkparken är det jättebra att Lina nu fortsätter som verksamhetschef. Vi i styrelsen är mycket nöjda med det arbete hon gjort sedan hon tillträdde, vilket gör att hon har vårt och personalens fulla förtroende säger Lillian Carlstenn, styrelseordförande på Folkparken.

Lina är inte det enda nya ansiktet på folkparken. 2018 genomfördes en omorganisation samt pensionsavgångar som har lett till att personalgruppen i stort sett är helt ny från i höstas. Nya i köket är Susanne Sigården och Linda Lind. Husvärdar är Ida Fryxell, Stina Sundbom och Klas Jonsson. Sedan tidigare arbetar Carola Glas och Carolina Norberg på Folkparken.

– Jag är otroligt glad och stolt över det förtroendet jag fått. Vi är ett starkt team nu på Folkparken som alla strävar efter samma målbild. Vi vill föra Folkparken framåt med respekt för ”parkens” historia säger Lina Björk Larsson.

Hon har tidigare jobbat på Folkparken med marknadsföring och försäljning.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

Skelleftebyrån som växer i rekordtakt

Less på krånglig redovisning – utan någon att fråga?
Hos nystartade Bright är dörren alltid öppen och här finns expertisen under ett och samma tak.

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15

Alla kan nog skriva under på att det ska vara ­roligt och enkelt att vara ­företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – du ska inte villrådigt ­behöva kryssa mellan olika digitala verktyg utan någon att rådfråga.
Det har Bright redovisning & revision på Storgatan 31C i Skellefteå tagit fasta på.
– Vi ligger helt klart i framkant vad ­gäller digitala lösningar för våra kunder och kommer alltid att hänga med i ­branschens utveckling. Det avgörande är att lyssna på kunden och hjälpa dem in i den mer digitala världen i deras takt och på deras villkor, och inte ge avkall på den personliga kontakten, säger Joel Brännström, auktoriserad revisor.

Under samma tak
Idén till nystartade Bright uppstod i höstas då Joel Brännström, Åsa Lundström, Lars Edman, Maria Pettersson och Maria Nilsson pratade om saker som kunderna oroar sig för, som tar onödig tid och drar ned produktiviteten. Och hur man på ett enkelt sätt kan erbjuda all ekonomisk konsultation – under ett och samma tak. En affärs­idé började ­utkristalliseras och kort därefter startade de Bright med målet att erbjuda ett brett tjänsteutbud med stor flexibilitet. Allt för kundens bästa.
Joel Brännström fördjupar resonemanget:
– Alla bolag och alla företagare är unika. Vi har upplevt att många företagare inte har lika bråttom in i den helt digitala världen, något vår bransch som helhet gärna vill ge sken av. Här kommer ­dörren alltid att vara öppen för frågor och rådgivning. Vi vill att det ska kännas familjärt att besöka vårt kontor.

Växt snabbt
Kontor öppnades i ­nyrenoverade loka­ler i ­centrala Skellefteå och ­verk­sam­heten har expanderat rekordsnabbt. ­Sedan startskottet i oktober har företaget växt till 16 anställda – och består nu av nio redovisningskonsulter, sex revisorer och en administratör. Brights senaste anställda Erika flyttar hit från Umeå i början av april.
– Erika är en relativt nyutexaminerad auktoriserad revisor och kommer stärka vårt redan starka team ytterligare, säger Joel.
– Vår snabba utveckling är ett bevis på att vi tänker rätt. Förutom att ha kunden i fokus vill vi också värna om vår egen personal. Har vi en personal som trivs och mår bra märks det i kontakten med kunden, så att de känner sig uppskattade, vilket förhoppningsvis leder till att vi får ett gott renommé och nya kunder. Vi tror inte att det är krång­ligare än så, säger Åsa Lundström, ­auktoriserad ­redovisningskonsult.

BRIGHT REDOVISNING & REVISION

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15