Så sparade Marika 588 kronor – under en eftermiddag

225 lokala rabatter – samtidigt som du stöttar din favoritförening.
Låter bra va? Marika Nilsson, 40 år från Bergsbyn, laddade ner appen Supporter – och sparade 588 kronor samma eftermiddag.

22 oktober, 2019. Senast uppdaterat 09:51

» Här kan du ladda ner appen

När hösten kommer och ­tempera­­turen sjunker ökar ofta familjens ­utgifter i lika drastisk takt. Barnen ­behöver nya ­värmande jackor, ­täck­byxor samt vatt­entäta skor och handskar. Och då har vi inte ens nämnt dina egna ­behov. Bilens däck behöver ­skiftas, den trasiga sovrumslampan behöver ­ersättas och visst hade det varit kul med både ny jacka och nya skor?

När jag sedan såg hur mycket pengar vi sparade på första köpet fick jag en kick.

Marika Nilsson, 40 år från Bergsbyn, hade via bekanta hört talas om det digitala rabatthäftet och laddade ner appen Supporter i början av oktober. Samma eftermiddag åkte hon, hennes sambo och två barn in till centrala Skellefteå för att shoppa. Efter tre timmar hade familjen lyckats spara in närmare 600 kronor.

– När man bor i ett litet samhälle som Bergsbyn så är det en självklarhet att stötta sin lokala förening. Det var upprinnelsen till att jag testade appen, ­säger Marika Nilsson.

– När jag sedan såg hur mycket pengar vi sparade på första köpet fick jag en kick. Vi handlade sneakers, ny dunjacka, tröja och byxor och avslutade sedan med en god middag.

Vad tycker du är största fördelen med att använda Supporter?
– Att jag stöttar min lokala förening ­samtidigt som jag sparar pengar. Dessutom går det inte jämföra med traditionella häften, mobilen bär du allt som oftast med dig och tack vare gps-funktionen är det lätt att hålla koll på rabatt­er i din närhet, säger Marika Nilsson.

På mindre än ett halvår har 44 lokala idrottsföreningar anslutit sig till Supporter och 138 lokala företag och restauranger har tillsammans lämnat 225 rabatter.

22 oktober, 2019. Senast uppdaterat 09:51

Har sett nästan alla bortamatcher – i 21 år!

Inte alla orkar planera sin semester för att åka land och rike runt för laget i ens hjärta.
Men Pelle Holmlund är inte som andra.

20 september, 2019. Senast uppdaterat 09:44

Om inte CHL-hörnan varit ­avslöjande nog hade de gula, svarta och vita matchtröjorna på väggen kanske räckt. I trerumslägenheten från 60-talet i Stockholm har 42-årige Pelle Holmlund inrett sitt eget AIK-museum. Bland matchbiljetter och löpsedlar från guldåren hänger svartgula halsdukar, kepsar och t-shirts. Över glasbordet, klätt i svart och gult och med otaliga AIK-emblem, syns flaggor och banderoller med texten ”North Power Stockholm”. I bokhyllan vilar tidningsurklipp från 80- och 90-talet och på sidobordet står fem inramade löpsedlar från SM-gulden 2013 och 2014.
– Jag har följt laget sedan jag var liten och säkert lagt en förmögenhet på både ­souvenirer och resor, berättar Pelle Holmlund.

När intervjun görs har han precis kommit hem från en bortaturné i Schweiz och Frankrike och om tre dagar inleder Skellefteå AIK seriespelet hemma mot Oskarshamn. Efter att ha dominerat SHL i nästan ett decennium blev förra ­säsongen ett kliv nedåt. Tommy Samuelssons lag säkrade slutspelsplatsen först i de sista omgångarna och åkte ­sedan ut direkt i kvartsfinalen, men trots att spelet svajat och publiken gradvis svikit har Pelle alltid varit där. Han har sett Skellefteå åka ur dåvarande elitserien i början av 90-talet. Han var på plats när de svartgula var ett mittenlag i division 1 norra och tampades mot Husum och Antjärn. Och han kan fortfarande känna euforin han upplevde i Nobel­hallen 2006, då Fredrik Krekula dirigerade AIK:s avancemang till högsta serien borta mot Bofors.
– Det var morfar Wiktor som följde mig till min första match, och sedan dess har jag varit fast. Jag såg nästan alla ­hemmamatcher med AIK innan jag ­flyttade till Stockholm 1998.

Det är en livsstil att åka land och rike runt.

De senaste 21 åren uppskattar han att han sett 25-30 ­bortamatcher per ­säsong och det här året planerar han att vara på plats på samtliga. Trots att det svenska intresset varit svagt för CHL i allmänhet tog Pelle ledigt från jobbet första veckan i början av september för att följa laget på plats i Bern (Schweiz) och Grenoble (Frankrike).
– CHL har tagit mig till platser jag ­annars aldrig hade besökt. Jag har till exempel åkt båt till Helsingfors och besökt Danmark, Tjeckien, Frankrike och Österrike.
De flesta AIK-anhängare som nått ­medelåldern följer laget från sittplats. Inte Pelle. Han föredrar ståplats och är i egenskap av ordförande i NP-Stockholm ofta den som hörs mest och bäst under bortamatcherna.
– Det är en livsstil att åka land och rike runt. Och det spelar ingen roll vad som står på resultattavlan, vi i klacken ­stöttar laget i med som motgång.

Pelle är uppvuxen på Sörböle och trots att han flyttade från stan som 21-åring är dialekten fortfarande så bred att ingen kan ta miste på att det är Skellefteå som han kommer ifrån.
Om tre dagar är han åter på plats i sin uppväxtort för att se sitt kära AIK på plats i premiären mot Oskarshamn. Och det med stor tillförsikt.
– Laget är blandat med ungt och rutinerat, och det känns mer spännande än på länge. Jag tror att det kan bli en kul säsong.

JON LUNDSTRÖM
jon@skellefteliv.se

FANS SOM BETYTT MYCKET FÖR PELLE

 1. Morfar
  ”Gick nästan på alla matcher och den som tog med mig på första matchen”
 2. Lasse Orje
  ”Den som började åka land & rike. Utom honom hade inte NP Stockholm funnits.
 3. Tobbe Hedlund
  ”En legendar”
20 september, 2019. Senast uppdaterat 09:44

Jobb: Erfaren affärschef till Samhall Skellefteå

Vill du ha Sveriges viktigaste jobb? Samhall söker dig som vill vara med och bygga Sveriges viktigaste företag. Marknadsområde Nord är organiserad i 6 distrikt. Distrikt Västerbotten söker nu en affärschef med placering i Skellefteå. Tjänsten är direkt underställd distriktschefen.

29 maj, 2019. Senast uppdaterat 12:35
Som affärschef ansvarar du för att driva, utveckla, redovisa och följa upp den operativa driften. I arbetsuppgifterna ingår att övergripande koordinera affären från början till slut. Mycket av arbetet handlar om att optimera planering av personal, skapa god lönsamhet och utveckla affärsrelationer med nya och befintliga kunder.

I rollen som Affärschef är du en säljande, erfaren ledare som tar tag i drift frågor och följer upp verksamheten genom att vara delaktig, tydlig och tillgänglig. Du erbjuds ett stort ansvar med varierande arbetsuppgifter.

Önskvärda kvalifikationer

 • Mångårig ledarskapserfarenhet med personalansvar
 • Erfarenhet av sälj- och kundrelationer med goda resultat
 • Erfarenhet av kompetens- och personalplanering
 • Goda ekonomikunskaper
 • Högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper

Som person är du engagerad, pålitlig och uppmärksam. Du är utvecklingsinriktad med god förmåga att anpassa arbetssätt vid förändring. Du är van vid såväl strategiskt som operativt affärsmässigt tänkande. Du trivs med att skapa kontakter och utveckla goda relationer såväl internt som externt.

Ansökan och övrig information

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning

Anställningsdatum: Efter överenskommelse

Tjänstgöringsgrad: Heltid

Befattningens placering: Skellefteå

Sista ansökningsdag: Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Kontaktpersoner: I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Har du frågor om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Cathrine Lind 070-577 06 18, cathrine.lind@se.experis.com

Fackliga kontaktpersoner: Ledarna, Pirjo Andersson 0920-368 18, Unionen, Florian Seibicke 0920-237609

Organisationsbeskrivning

Samhall är Sveriges viktigaste serviceleverantör. Vi erbjuder tjänster med leveransgaranti inom allt från städ, tvätt och fastighet till logistik och tillverkning. Vi är rikstäckande med dryga 24 000 anställda på över 600 orter och omsätter årligen cirka 7.5 miljarder kronor. Genom våra kunduppdrag utvecklar vi personer med funktionsnedsättning och vi lyckas så bra för att vi är bäst på att matcha rätt person till rätt arbete. Det ger en kombination av kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta som inget annat företag kan leverera.

29 maj, 2019. Senast uppdaterat 12:35