Så får du företaget att växa – och spara pengar

Alla företag har toppar – och behovet av personal påverkas därefter.
Men det finns en enkel och kostnadseffektiv lösning på problemet – att hyra in personal från Wikan Personal.
– Ett optimalt alternativ både för företaget och den anställda, säger Kenneth Vidmark, platschef i Skellefteå.

10 januari, 2018. Senast uppdaterat 15:07

För i stort sett alla företag, oavsett bransch, varierar förutsättningarna beroende på vilken tid på året det är. Under sommarmånaderna kanske ditt företag behöver extra personal, men att anställa kan vara svårt eftersom behovet av bemanning och rekrytering minskar under vintermånaderna. Ett enkelt och smidigt sätt att reglera sin personal utifrån efterfrågan är att hyra in personal från bemanningsföretaget Wikan Personal.

– Vi erbjuder snabba och kostnadseffektiva lösningar och därmed slipper våra kunder tappa effektivitet vid till exempel semestertoppar, sjukdomar eller vad det nu kan vara, säger Kenneth Vidmark, som är platschef på Wikan Personal i Skellefteå.

Vi jobbar väldigt noggrant i vår rekryteringsprocess. Alla parter blir behandlade med den respekt som krävs, både blivande arbetsgivare och sökande.

Oavsett om ditt företag behöver en konstruktör, en säljare eller en ny personalchef kan Wikan Personal hjälpa till.
– Vi finns där för att bistå företagen och förenklar deras vardag, säger Kenneth Vidmark.

Trygg anställning

Wikan Personal är inte bara en bra lösning för företag som är i behov av folk, utan även för den som söker jobb, då det är en trygg anställning och det finns stora möjligheter att utvecklas.

– Vi jobbar väldigt noggrant i vår rekryteringsprocess. Alla parter blir behandlade med den respekt som krävs, både blivande arbetsgivare och sökande, säger Kenneth Vidmark.

Finns i sju städer

Wikan Personal startade i maj 2011 och finns numera i sju städer. För tre år sedan startade man i Skellefteå och under 2017 kommer de att omsätta närmare 50 miljoner kronor.

– Vi tror väldigt mycket på den lokala förankringen och det tror jag också är en nyckel till att vi har kunnat växa så snabbt på kort tid, säger Kenneth Vidmark.

Wikan Personal

Stationsgatan 1 A
931 31 Skellefteå
Telefon: 0910-77 09 80

Anlita oss?
Klicka här

Arbeta på Wikan?
Här kan du söka jobb

10 januari, 2018. Senast uppdaterat 15:07

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25