Så får du företaget att växa – och spara pengar

Alla företag har toppar – och behovet av personal påverkas därefter.
Men det finns en enkel och kostnadseffektiv lösning på problemet – att hyra in personal från Wikan Personal.
– Ett optimalt alternativ både för företaget och den anställda, säger Kenneth Vidmark, platschef i Skellefteå.

10 januari, 2018. Senast uppdaterat 15:07

För i stort sett alla företag, oavsett bransch, varierar förutsättningarna beroende på vilken tid på året det är. Under sommarmånaderna kanske ditt företag behöver extra personal, men att anställa kan vara svårt eftersom behovet av bemanning och rekrytering minskar under vintermånaderna. Ett enkelt och smidigt sätt att reglera sin personal utifrån efterfrågan är att hyra in personal från bemanningsföretaget Wikan Personal.

– Vi erbjuder snabba och kostnadseffektiva lösningar och därmed slipper våra kunder tappa effektivitet vid till exempel semestertoppar, sjukdomar eller vad det nu kan vara, säger Kenneth Vidmark, som är platschef på Wikan Personal i Skellefteå.

Vi jobbar väldigt noggrant i vår rekryteringsprocess. Alla parter blir behandlade med den respekt som krävs, både blivande arbetsgivare och sökande.

Oavsett om ditt företag behöver en konstruktör, en säljare eller en ny personalchef kan Wikan Personal hjälpa till.
– Vi finns där för att bistå företagen och förenklar deras vardag, säger Kenneth Vidmark.

Trygg anställning

Wikan Personal är inte bara en bra lösning för företag som är i behov av folk, utan även för den som söker jobb, då det är en trygg anställning och det finns stora möjligheter att utvecklas.

– Vi jobbar väldigt noggrant i vår rekryteringsprocess. Alla parter blir behandlade med den respekt som krävs, både blivande arbetsgivare och sökande, säger Kenneth Vidmark.

Finns i sju städer

Wikan Personal startade i maj 2011 och finns numera i sju städer. För tre år sedan startade man i Skellefteå och under 2017 kommer de att omsätta närmare 50 miljoner kronor.

– Vi tror väldigt mycket på den lokala förankringen och det tror jag också är en nyckel till att vi har kunnat växa så snabbt på kort tid, säger Kenneth Vidmark.

Wikan Personal

Stationsgatan 1 A
931 31 Skellefteå
Telefon: 0910-77 09 80

Anlita oss?
Klicka här

Arbeta på Wikan?
Här kan du söka jobb

10 januari, 2018. Senast uppdaterat 15:07

Glädjebeskedet: Nya Arken tar tillbaka klassikern

Saknar du också det lilla extra till kaffet?
Då blev precis den här vintern så mycket roligare för dig.
Nya Arken firar nämligen sitt ettårsjubileum med att ta tillbaka den klassiska favoriten.

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

I slutet av oktober har det gått ett år sedan Malte Tjäder och Anna Ljuslinder Tjäder tog över den anrika restaurangen. Och på kort tid har det skett stora förändringar.
Under nytt namn och i nyrenoverade lokaler har Skellefteborna fått njuta av ett fantastiskt julbord, stans godaste smörgåstårta – samt sedan maj fått frossa i den bästa Take Away-buffén.
Som tidigare ligger främsta fokus på lunchen, där man dagligen kan välja mellan tre hemlagade rätter varav en klassiker.

– Vi ligger nära till allt och alla känner till stället. Vi har en trogen kundkrets och det är kul att även nya ansikten hittat hit. Det har varit ett fantastiskt första år, säger Malte Tjäder och fortsätter:

– Vi ställer alltid hög krav på vad vi serverar och en stor anledning till att det funkat så bra tror jag är att här finns något för alla. Utöver tre olika varmrätter erbjuder vi alltid 30 olika sallader och kalla såser.

Take away-buffén är populärt bland Skelleftebor på språng.

Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad.

Den anrika restaurangen har funnits sedan 50-talet och att det är ett populärt lunchalternativ råder det knappast något tvivel om.

Nu laddar de nya ägarna för jubileet och lagom till ettårsdagen plockar de fram en gammal favorit; hembakad gokaka. Ett glädjebesked – inte minst för de trognaste kunderna.

– Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad, säger Malte Tjäder.

Precis som ifjol gör Nya Arken en storsatsning på julbord, som går att boka från den 25 november. Malte och Anna har genom sin cateringfirma Maltes Mat gjort sig kända för sina nyskapande smakupplevelser, på norrländska råvaror. Något som också kommer att märkas på julbordet.

Vill du boka julbord eller veta mer om Nya Arken? Här hittar du mer info.

NYA ARKEN

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

Skidmeckat fyller 50 år – listar alla trender

Skifix är en av de största skiduthyrarna i Sverige.
I år firar företaget 50 år i branschen.
Här berättar ägaren Niklas Kassberg Wall om framgångsfaktorn och listar säsongens hetaste trender.

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11

Under de senaste femtio åren har många familjer besökt Skifix. För alla vuxna och barn som gillar att åka utför är det ett verkligt mecka.

Företaget, som hyrt ut skidor sedan 90-talet, har en butik på Kopplingsvägen 10A i Boden men sedan några år tillbaka kan man även beställa säsongens skidutrustning via deras hemsida, skifix.com.

Ett enkelt och smidigt alternativ som ökar i populäritet år för år.

– Många som en gång har börjat hyra hos oss kommer tillbaka år efter år. Dels för att det är så smidigt och dels för att man såklart sparar väldigt mycket pengar, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger.

Om man exempelvis hyr begagnad alpinutrustning, så är priset endast 745 kronor för två säsonger. Skidor, bindning och pjäxor ingår i samtliga paket.

– En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Våra begagnade skidor är alltid nyslipade och vallade. Om barnen växer ur pjäxan eller skidorna kan du göra ett mellanbyte för endast 100 kronor under hyrtiden. Lägger du till hundra kronor kan du byta skidorna mellan eller under säsongen.

Trendkänslig
Niklas Kassberg Wall började på företaget 2001 och med sina många år i branschen har han sett otaliga trender gå i vågor. Och han understryker just att skidvärlden är väldigt trendkänslig.

– Visst är det så. Just nu är det stor efterfrågan på breda och lätta skidor, anpassade för toppturer, friåkningsskidor för hela berget, parkskidor för freestyle-åkning samt pistsmiskare, för åkare som gillar att gasa i svängarna.

Vill du också förbättra din skidåkningen eller kolla in de senaste trenderna? Kom in till Skifix på Kopplingsvägen 10 A eller surfa in på skifix.com.

SKIFIX

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11