Så hittar du din nya favorit – tävla och vinn en cykel

Fler och fler Skellefteåbor väljer cykling som motionsform – och oavsett vilken nivå du håller finns det något för dig hos Cykel & Fiskecenter. De har allt från barn- och motionscyklar till sportigare modeller och mountainbikes.
– En tydlig trend bland våra kunder är att man vill komma ut i skogen köra lite tuffare cykling, säger Tommy Engström, butikschef på Cykel & Fiskecenter.
Just nu har alla som följer Skelleftelivs sida på Facebook chansen att vinna en helt ny cykel.

21 april, 2017. Senast uppdaterat 11:51

Klicka för att delta i tävlingen.

Cykling har gått från ett transportmedel till att också vara en väldigt uppskattad motionsform, och det ökade intresset märker man tydligt av på Cykel & Fiskecenter.

– Cykel som motionsform är väldigt kul och uppskattad samt är snäll mot kroppen oavsett om man cyklar landsväg eller i skogen så är det enkelt att komma ut, säger Tommy Engström, på Cykel och Fiskecenter, en butik som funnits sedan 1996.

Mountainbikes populärt

Framförallt är det försäljningen mountainbikes som ökat den senaste tiden.

– Barn- och standardcyklarna rullar på, men en tydlig trend är att man vill komma ut i skogen köra lite tuffare cykling på till exempel Vitberget. Det går mer och mer mot heldämpade cyklar.
– En effekt av det ökande cykelintresset är att vi måste vara påkopplade när det gäller kunskapen om alla olika cykeltyper, från verkstad till försäljning vilket är jättekul, säger Tommy och fortsätter:

– För vår del börjar cykelförsäljningen i verkstaden. Man måste kunna ta ansvar för det man säljer, och den tryggheten ska kunden känna, oavsett om man köper en barncykel eller en dyrare variant.

Brett sortiment

Oavsett om du ska ha en sportig mountainbike eller bara en standardcykel att ta dig till och från jobbet hittar garanterat du det du söker hos Cykel & Fiskecenter.

– Vi jobbar väldigt brett, både när det gäller cykel och fiske. Vi vänder oss till en bred publik. Vi har allt från till förstacykeln till värstingcyklarna, säger Tommy Engström.

 

 

TOMMY ENGSTRÖM, CYKEL & FISKECENTER, TIPSAR OM VILKEN CYKEL DU SKA VÄLJA:

 

Barn

– Specialized och Giant

”Vi har mest Specialized och Giant när det kommer till barncyklar, och det är bra cyklar att börja med”

Specialized Riprock 24. Pris: 4 599 kronor

Giant XTC Jr2 24. Pris: 4 000 kronor.

 

Pendelcyklaren

– Skeppshult

”Vi har hybridcykeln från Specialized, men vår vanligaste standardcykel är Skeppshult, och vi har vi i stort sett hela deras sortiment. Där har vi damcyklar från 5 900 kronor till 10 000 kronor. Det finns också sportigare cyklar med 27 växlar om man vill ha det. Det här är riktigt bra pendlarcyklar, som är perfekta till och från jobbet exempelvis”.

SMILE, Skeppshult. Pris: 5 900 kronor.

SMILE HERR, Skeppshul. Pris: 5 900 kronor.

Motionscyklaren

– Mondraker Leader 29 tum

”En enkeldämpad cykel från Mondraker. Passar den som kör på en motionsslinga eller finare grusväg. Det är samma ram, men olika utförande, beroende på vad man vill ha för något. Spannet är mellan 8 395 kronor upp till 13 995 kronor. Ju mer man betalar desto fler komponenter får man”.

LEADER 29er, Mondraker. Pris 8 395 kronor.

Sportcyklaren

– Specialized Camber FSR Comp 29

”Den som vill köra hårdare, och i skog, ska köra en heldämpad cykel. De kostar från 20 000 kronor och uppåt. Man kan till exempel ta en Specialized Camber FSR Comp 29, som är en fin instegsmodell för lite tuffare cykling”.

Camber FSR Comp 29. Pris: 24 999 kronor.

21 april, 2017. Senast uppdaterat 11:51

Hon blir ny verksamhetschef på Folkparken

Lina Björk Larsson har av Folkparkens styrelse utsetts till ny verksamhetschef.
Hon har arbetat som tillförordnad vd sedan november i fjol.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

– För Folkparken är det jättebra att Lina nu fortsätter som verksamhetschef. Vi i styrelsen är mycket nöjda med det arbete hon gjort sedan hon tillträdde, vilket gör att hon har vårt och personalens fulla förtroende säger Lillian Carlstenn, styrelseordförande på Folkparken.

Lina är inte det enda nya ansiktet på folkparken. 2018 genomfördes en omorganisation samt pensionsavgångar som har lett till att personalgruppen i stort sett är helt ny från i höstas. Nya i köket är Susanne Sigården och Linda Lind. Husvärdar är Ida Fryxell, Stina Sundbom och Klas Jonsson. Sedan tidigare arbetar Carola Glas och Carolina Norberg på Folkparken.

– Jag är otroligt glad och stolt över det förtroendet jag fått. Vi är ett starkt team nu på Folkparken som alla strävar efter samma målbild. Vi vill föra Folkparken framåt med respekt för ”parkens” historia säger Lina Björk Larsson.

Hon har tidigare jobbat på Folkparken med marknadsföring och försäljning.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

Skelleftebyrån som växer i rekordtakt

Less på krånglig redovisning – utan någon att fråga?
Hos nystartade Bright är dörren alltid öppen och här finns expertisen under ett och samma tak.

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15

Alla kan nog skriva under på att det ska vara ­roligt och enkelt att vara ­företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – du ska inte villrådigt ­behöva kryssa mellan olika digitala verktyg utan någon att rådfråga.
Det har Bright redovisning & revision på Storgatan 31C i Skellefteå tagit fasta på.
– Vi ligger helt klart i framkant vad ­gäller digitala lösningar för våra kunder och kommer alltid att hänga med i ­branschens utveckling. Det avgörande är att lyssna på kunden och hjälpa dem in i den mer digitala världen i deras takt och på deras villkor, och inte ge avkall på den personliga kontakten, säger Joel Brännström, auktoriserad revisor.

Under samma tak
Idén till nystartade Bright uppstod i höstas då Joel Brännström, Åsa Lundström, Lars Edman, Maria Pettersson och Maria Nilsson pratade om saker som kunderna oroar sig för, som tar onödig tid och drar ned produktiviteten. Och hur man på ett enkelt sätt kan erbjuda all ekonomisk konsultation – under ett och samma tak. En affärs­idé började ­utkristalliseras och kort därefter startade de Bright med målet att erbjuda ett brett tjänsteutbud med stor flexibilitet. Allt för kundens bästa.
Joel Brännström fördjupar resonemanget:
– Alla bolag och alla företagare är unika. Vi har upplevt att många företagare inte har lika bråttom in i den helt digitala världen, något vår bransch som helhet gärna vill ge sken av. Här kommer ­dörren alltid att vara öppen för frågor och rådgivning. Vi vill att det ska kännas familjärt att besöka vårt kontor.

Växt snabbt
Kontor öppnades i ­nyrenoverade loka­ler i ­centrala Skellefteå och ­verk­sam­heten har expanderat rekordsnabbt. ­Sedan startskottet i oktober har företaget växt till 16 anställda – och består nu av nio redovisningskonsulter, sex revisorer och en administratör. Brights senaste anställda Erika flyttar hit från Umeå i början av april.
– Erika är en relativt nyutexaminerad auktoriserad revisor och kommer stärka vårt redan starka team ytterligare, säger Joel.
– Vår snabba utveckling är ett bevis på att vi tänker rätt. Förutom att ha kunden i fokus vill vi också värna om vår egen personal. Har vi en personal som trivs och mår bra märks det i kontakten med kunden, så att de känner sig uppskattade, vilket förhoppningsvis leder till att vi får ett gott renommé och nya kunder. Vi tror inte att det är krång­ligare än så, säger Åsa Lundström, ­auktoriserad ­redovisningskonsult.

BRIGHT REDOVISNING & REVISION

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15