Så hittar du din nya favorit – tävla och vinn en cykel

Fler och fler Skellefteåbor väljer cykling som motionsform – och oavsett vilken nivå du håller finns det något för dig hos Cykel & Fiskecenter. De har allt från barn- och motionscyklar till sportigare modeller och mountainbikes.
– En tydlig trend bland våra kunder är att man vill komma ut i skogen köra lite tuffare cykling, säger Tommy Engström, butikschef på Cykel & Fiskecenter.
Just nu har alla som följer Skelleftelivs sida på Facebook chansen att vinna en helt ny cykel.

21 april, 2017. Senast uppdaterat 11:51

Klicka för att delta i tävlingen.

Cykling har gått från ett transportmedel till att också vara en väldigt uppskattad motionsform, och det ökade intresset märker man tydligt av på Cykel & Fiskecenter.

– Cykel som motionsform är väldigt kul och uppskattad samt är snäll mot kroppen oavsett om man cyklar landsväg eller i skogen så är det enkelt att komma ut, säger Tommy Engström, på Cykel och Fiskecenter, en butik som funnits sedan 1996.

Mountainbikes populärt

Framförallt är det försäljningen mountainbikes som ökat den senaste tiden.

– Barn- och standardcyklarna rullar på, men en tydlig trend är att man vill komma ut i skogen köra lite tuffare cykling på till exempel Vitberget. Det går mer och mer mot heldämpade cyklar.
– En effekt av det ökande cykelintresset är att vi måste vara påkopplade när det gäller kunskapen om alla olika cykeltyper, från verkstad till försäljning vilket är jättekul, säger Tommy och fortsätter:

– För vår del börjar cykelförsäljningen i verkstaden. Man måste kunna ta ansvar för det man säljer, och den tryggheten ska kunden känna, oavsett om man köper en barncykel eller en dyrare variant.

Brett sortiment

Oavsett om du ska ha en sportig mountainbike eller bara en standardcykel att ta dig till och från jobbet hittar garanterat du det du söker hos Cykel & Fiskecenter.

– Vi jobbar väldigt brett, både när det gäller cykel och fiske. Vi vänder oss till en bred publik. Vi har allt från till förstacykeln till värstingcyklarna, säger Tommy Engström.

 

 

TOMMY ENGSTRÖM, CYKEL & FISKECENTER, TIPSAR OM VILKEN CYKEL DU SKA VÄLJA:

 

Barn

– Specialized och Giant

”Vi har mest Specialized och Giant när det kommer till barncyklar, och det är bra cyklar att börja med”

Specialized Riprock 24. Pris: 4 599 kronor

Giant XTC Jr2 24. Pris: 4 000 kronor.

 

Pendelcyklaren

– Skeppshult

”Vi har hybridcykeln från Specialized, men vår vanligaste standardcykel är Skeppshult, och vi har vi i stort sett hela deras sortiment. Där har vi damcyklar från 5 900 kronor till 10 000 kronor. Det finns också sportigare cyklar med 27 växlar om man vill ha det. Det här är riktigt bra pendlarcyklar, som är perfekta till och från jobbet exempelvis”.

SMILE, Skeppshult. Pris: 5 900 kronor.

SMILE HERR, Skeppshul. Pris: 5 900 kronor.

Motionscyklaren

– Mondraker Leader 29 tum

”En enkeldämpad cykel från Mondraker. Passar den som kör på en motionsslinga eller finare grusväg. Det är samma ram, men olika utförande, beroende på vad man vill ha för något. Spannet är mellan 8 395 kronor upp till 13 995 kronor. Ju mer man betalar desto fler komponenter får man”.

LEADER 29er, Mondraker. Pris 8 395 kronor.

Sportcyklaren

– Specialized Camber FSR Comp 29

”Den som vill köra hårdare, och i skog, ska köra en heldämpad cykel. De kostar från 20 000 kronor och uppåt. Man kan till exempel ta en Specialized Camber FSR Comp 29, som är en fin instegsmodell för lite tuffare cykling”.

Camber FSR Comp 29. Pris: 24 999 kronor.

21 april, 2017. Senast uppdaterat 11:51

Glädjebeskedet: Nya Arken tar tillbaka klassikern

Saknar du också det lilla extra till kaffet?
Då blev precis den här vintern så mycket roligare för dig.
Nya Arken firar nämligen sitt ettårsjubileum med att ta tillbaka den klassiska favoriten.

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

I slutet av oktober har det gått ett år sedan Malte Tjäder och Anna Ljuslinder Tjäder tog över den anrika restaurangen. Och på kort tid har det skett stora förändringar.
Under nytt namn och i nyrenoverade lokaler har Skellefteborna fått njuta av ett fantastiskt julbord, stans godaste smörgåstårta – samt sedan maj fått frossa i den bästa Take Away-buffén.
Som tidigare ligger främsta fokus på lunchen, där man dagligen kan välja mellan tre hemlagade rätter varav en klassiker.

– Vi ligger nära till allt och alla känner till stället. Vi har en trogen kundkrets och det är kul att även nya ansikten hittat hit. Det har varit ett fantastiskt första år, säger Malte Tjäder och fortsätter:

– Vi ställer alltid hög krav på vad vi serverar och en stor anledning till att det funkat så bra tror jag är att här finns något för alla. Utöver tre olika varmrätter erbjuder vi alltid 30 olika sallader och kalla såser.

Take away-buffén är populärt bland Skelleftebor på språng.

Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad.

Den anrika restaurangen har funnits sedan 50-talet och att det är ett populärt lunchalternativ råder det knappast något tvivel om.

Nu laddar de nya ägarna för jubileet och lagom till ettårsdagen plockar de fram en gammal favorit; hembakad gokaka. Ett glädjebesked – inte minst för de trognaste kunderna.

– Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad, säger Malte Tjäder.

Precis som ifjol gör Nya Arken en storsatsning på julbord, som går att boka från den 25 november. Malte och Anna har genom sin cateringfirma Maltes Mat gjort sig kända för sina nyskapande smakupplevelser, på norrländska råvaror. Något som också kommer att märkas på julbordet.

Vill du boka julbord eller veta mer om Nya Arken? Här hittar du mer info.

NYA ARKEN

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

Skidmeckat fyller 50 år – listar alla trender

Skifix är en av de största skiduthyrarna i Sverige.
I år firar företaget 50 år i branschen.
Här berättar ägaren Niklas Kassberg Wall om framgångsfaktorn och listar säsongens hetaste trender.

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11

Under de senaste femtio åren har många familjer besökt Skifix. För alla vuxna och barn som gillar att åka utför är det ett verkligt mecka.

Företaget, som hyrt ut skidor sedan 90-talet, har en butik på Kopplingsvägen 10A i Boden men sedan några år tillbaka kan man även beställa säsongens skidutrustning via deras hemsida, skifix.com.

Ett enkelt och smidigt alternativ som ökar i populäritet år för år.

– Många som en gång har börjat hyra hos oss kommer tillbaka år efter år. Dels för att det är så smidigt och dels för att man såklart sparar väldigt mycket pengar, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger.

Om man exempelvis hyr begagnad alpinutrustning, så är priset endast 745 kronor för två säsonger. Skidor, bindning och pjäxor ingår i samtliga paket.

– En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Våra begagnade skidor är alltid nyslipade och vallade. Om barnen växer ur pjäxan eller skidorna kan du göra ett mellanbyte för endast 100 kronor under hyrtiden. Lägger du till hundra kronor kan du byta skidorna mellan eller under säsongen.

Trendkänslig
Niklas Kassberg Wall började på företaget 2001 och med sina många år i branschen har han sett otaliga trender gå i vågor. Och han understryker just att skidvärlden är väldigt trendkänslig.

– Visst är det så. Just nu är det stor efterfrågan på breda och lätta skidor, anpassade för toppturer, friåkningsskidor för hela berget, parkskidor för freestyle-åkning samt pistsmiskare, för åkare som gillar att gasa i svängarna.

Vill du också förbättra din skidåkningen eller kolla in de senaste trenderna? Kom in till Skifix på Kopplingsvägen 10 A eller surfa in på skifix.com.

SKIFIX

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11