Så hittar du din nya favorit – tävla och vinn en cykel

Fler och fler Skellefteåbor väljer cykling som motionsform – och oavsett vilken nivå du håller finns det något för dig hos Cykel & Fiskecenter. De har allt från barn- och motionscyklar till sportigare modeller och mountainbikes.
– En tydlig trend bland våra kunder är att man vill komma ut i skogen köra lite tuffare cykling, säger Tommy Engström, butikschef på Cykel & Fiskecenter.
Just nu har alla som följer Skelleftelivs sida på Facebook chansen att vinna en helt ny cykel.

21 april, 2017. Senast uppdaterat 11:51

Klicka för att delta i tävlingen.

Cykling har gått från ett transportmedel till att också vara en väldigt uppskattad motionsform, och det ökade intresset märker man tydligt av på Cykel & Fiskecenter.

– Cykel som motionsform är väldigt kul och uppskattad samt är snäll mot kroppen oavsett om man cyklar landsväg eller i skogen så är det enkelt att komma ut, säger Tommy Engström, på Cykel och Fiskecenter, en butik som funnits sedan 1996.

Mountainbikes populärt

Framförallt är det försäljningen mountainbikes som ökat den senaste tiden.

– Barn- och standardcyklarna rullar på, men en tydlig trend är att man vill komma ut i skogen köra lite tuffare cykling på till exempel Vitberget. Det går mer och mer mot heldämpade cyklar.
– En effekt av det ökande cykelintresset är att vi måste vara påkopplade när det gäller kunskapen om alla olika cykeltyper, från verkstad till försäljning vilket är jättekul, säger Tommy och fortsätter:

– För vår del börjar cykelförsäljningen i verkstaden. Man måste kunna ta ansvar för det man säljer, och den tryggheten ska kunden känna, oavsett om man köper en barncykel eller en dyrare variant.

Brett sortiment

Oavsett om du ska ha en sportig mountainbike eller bara en standardcykel att ta dig till och från jobbet hittar garanterat du det du söker hos Cykel & Fiskecenter.

– Vi jobbar väldigt brett, både när det gäller cykel och fiske. Vi vänder oss till en bred publik. Vi har allt från till förstacykeln till värstingcyklarna, säger Tommy Engström.

 

 

TOMMY ENGSTRÖM, CYKEL & FISKECENTER, TIPSAR OM VILKEN CYKEL DU SKA VÄLJA:

 

Barn

– Specialized och Giant

”Vi har mest Specialized och Giant när det kommer till barncyklar, och det är bra cyklar att börja med”

Specialized Riprock 24. Pris: 4 599 kronor

Giant XTC Jr2 24. Pris: 4 000 kronor.

 

Pendelcyklaren

– Skeppshult

”Vi har hybridcykeln från Specialized, men vår vanligaste standardcykel är Skeppshult, och vi har vi i stort sett hela deras sortiment. Där har vi damcyklar från 5 900 kronor till 10 000 kronor. Det finns också sportigare cyklar med 27 växlar om man vill ha det. Det här är riktigt bra pendlarcyklar, som är perfekta till och från jobbet exempelvis”.

SMILE, Skeppshult. Pris: 5 900 kronor.

SMILE HERR, Skeppshul. Pris: 5 900 kronor.

Motionscyklaren

– Mondraker Leader 29 tum

”En enkeldämpad cykel från Mondraker. Passar den som kör på en motionsslinga eller finare grusväg. Det är samma ram, men olika utförande, beroende på vad man vill ha för något. Spannet är mellan 8 395 kronor upp till 13 995 kronor. Ju mer man betalar desto fler komponenter får man”.

LEADER 29er, Mondraker. Pris 8 395 kronor.

Sportcyklaren

– Specialized Camber FSR Comp 29

”Den som vill köra hårdare, och i skog, ska köra en heldämpad cykel. De kostar från 20 000 kronor och uppåt. Man kan till exempel ta en Specialized Camber FSR Comp 29, som är en fin instegsmodell för lite tuffare cykling”.

Camber FSR Comp 29. Pris: 24 999 kronor.

21 april, 2017. Senast uppdaterat 11:51

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25