Så enkelt fixar du en tavelvägg

Att göra en fin tavelvägg kan vara lite trixigt och kännas väldigt svårt.
Men det behöver inte vara det.
Här får du lite råd som kan underlätta för dig, innan du sätter igång med upphängningen.

29 augusti, 2018. Senast uppdaterat 12:35

Det finns lika många variationer på tavelväggar som det finns sandkorn. Det första du bör göra är att bestämma vilken stil du vill ha. Ett bra tips är att kolla på till exempel Pinterest för att få inspiration och hitta den typ av tavelvägg som tilltalar dig.

Ramar som passar stilen
Nästa steg är att samla ihop ramar som passar till stilen, samt motiv att ha i. Det behöver inte kosta en förmögenhet, se dig omkring hemma, du kan säkert hitta mycket i gömmorna att rama in istället för att köpa dyra prints.

Fynda billigt
Kolla i böcker, riv ut en fin text, eller kolla i tidningar, där kan det också finnas fina motiv att använda och rama in. Kika i din telefon, du har säkert tagit åtminstone ett fint foto du kan skicka in för framkallning och sätta upp på väggen. Fynda billiga ramar på second hand eller loppis, många kan du få för en tia.

Vill du ha en rak och stilren tavelvägg? Då passar det bra med ramar i samma färg och form, samt att du håller en rak linje, antingen i överkant eller underkant. Håll motiven i samma färgskala och stil, så blir det lugnt och harmoniskt.

Är du den som vill ha en lite mer personlig och oregelbunden tavelvägg? Då är det fint att blanda nya och gamla ramar, samt motiven i. Variera formen på ramarna, och jobba lite mer oregelbundet med uppsättningen. Blanda gärna in annat än bara tavlor, t ex en hylla med något grönt på, eller en väggljusstake.

Tänk utanför boxen
Våga tänka utanför boxen, varför inte sätta upp en nummerplåt, eller en tom gammal ram kan vara fin i sig själv utan motiv.

Att sätta tavlor i ett hörn kan också bli fint. Varför inte i trappan, som ofta är ett utrymme som glöms bort.

Innan du sätter upp tavlorna, kan det vara en bra idé att lägga ut dom på golvet först, för att se hur du vill att dom ska hänga. Flytta runt tills du är nöjd, ta ett foto och gör likadant på väggen som på fotot.

Gör pappersmallar
Du kan också göra pappersmallar i samma storlek som ramarna och hänga upp på väggen med maskerinstejp. Då kan du flytta runt dom tills du blir nöjd, samt märka ut spikhålen. Numera finns det jättebra självhäftande upphängningsanordningar att köpa, som inte skadar väggen. Kan vara bra om du har betongvägg, dock ej för tunga tavlor.

Lycka till!

29 augusti, 2018. Senast uppdaterat 12:35

En av stans största köksutställningar visar upp sina nyheter

Funderar du på nytt kök?
Oavsett vilken stil du gillar hittar du garanterat inspiration hos Köksförnyan i Ursviken.
Här finns en av stans största köksutställningar – som nu visar upp sina nyheter.

8 november, 2018. Senast uppdaterat 13:08

Modernt, lantligt eller skandinaviskt? Hos Köksförnyarn i Ursviken kan man i lugn och ro strosa runt och bekanta sig med de olika miljöerna för att få ett lokalproducerat kök som stämmer överens med de individuella kraven och drömmarna.
Stans största utställningen består av ett antal köksmiljöer utspridda på 200 kvadratmeter med olika stil och utrustning – allt för att ge dig massor av tips och inspiration och hjälpa dig att förverkliga drömköket.
Då Köksförnyarn tillverkar det mesta av produkterna själva är lösningarna mycket flexibla – ett kök kan bli precis som kunderna vill ha det.

– Vi kan hjälpa till med hela processen. Vi fungerar som personliga rådgivare och kan guida hela vägen från att mäta upp köket till ett färdigt resultat, säger Anna Brandt på Köksförnyarn.

Carbonice piffar inte bara din dricka, när du gömmer den i väggen eller i köksbänken slipper du dessutom alla liknande prylar som står framme och tar plats i ditt kök.

Bland nyheterna i utställningen märks Siemens innovativa kökslösning Studioline, rostfria diskbänkar och diskhoar från Decosteel samt Carbonice – en kolsyremaskin som monteras fast i köket till exempel på väggen eller i köksbänken.

– Tre nyheter som vi är väldigt stolta över. Siemens premiumprodukter förvandlar ditt kök till en stjärnkrog och med en rostfri diskbänk från Decosteel behöver du inte längre oroa dig för att lukt eller fläckar ska sätta sig, säger Anna Brandt och fortsätter:

– Carbonice piffar inte bara din dricka, när du gömmer den i väggen eller i köksbänken slipper du dessutom alla liknande prylar som står framme och tar plats i ditt kök.

Förutom måttanpassade kök och speciallösningar erbjuder Köksförnyarn även bland annat skjutdörrar, sprutlackering av möbler, slipning av bordsskivor samt kostnadsfria hembesök och CAD-ritningar.

– Vi har väldigt många återkommande kunder och det ser vi som ett bra tecken. Det betyder att kunderna är nöjda och att vi har gjort något bra, säger Anna Brandt.

KÖKSFÖRNYARN

Adress: Finsliparvägen 13, 932 37 Ursviken, Sverige
Hemsida: http://koksfornyarn.se/
Telefon: 0910-143 20

8 november, 2018. Senast uppdaterat 13:08

Ahlgrens Advokatbyrå med Linda Sundlöf i spetsen tar mark i Skellefteå

Hon hoppade av jobbet för att starta eget.
Nu tar Linda Sundlöf mark i Skellefteå tillsammans med Ahlgrens advokatbyrå.

2 november, 2018. Senast uppdaterat 09:46

Linda Sundlöf.

Linda Sundlöf jobbade i drygt elva år för en konkurrerande advokatbyrå, men ansåg att det fanns utrymme för fler kvalificerade alternativ inom affärs- och humanjuridiken i Skellefteå.
För ett år sedan gick hon därför samman med välrenommerade Ahlgrens Advokatbyrå – en etablering som direkt fallit väl ut. Byrån, som först etablerades i början av 1940-talet i Umeå, har vuxit rekordsnabbt och sedan starten i Skellefteå har bemanningen på Skellefteåkontoret mer än dubblerats.

– Vi ser ljust på utvecklingen i Skellefteå som en stad för entreprenörskap och företagande, säger Linda Sundlöf, advokat och delägare i Ahlgrens Advokatbyrå.

En viktig anledning till att jag valde att gå samman med Ahlgrens advokatbyrå är deras företagskultur där man värdesätter sammanhållningen inom byrån och möjligheten att kombinera karriär och familjeliv högt.

Linda är idag 44 år och har lång erfarenhet från branschen. Hon har på kort tid gått från att vara anställd till att driva Ahlgrens Skellefteåkontor, där totalt fem personer arbetar.

– Jag har arbetat som advokat under småbarnsåren och vet att det ibland kan vara svårt att få arbetet som advokat att gå ihop med familjepusslet. En viktig anledning till att jag valde att gå samman med Ahlgrens advokatbyrå är deras företagskultur där man värdesätter sammanhållningen inom byrån och möjligheten att kombinera karriär och familjeliv högt, säger Linda Sundlöf.

Bred erfarenhet
Förutom Linda arbetar även Ulrica Renström sedan starten på Skellefteåkontoret. Ulrica har bred erfarenhet från både domstol och som juridisk rådgivare inom det familjerättsliga området och hon arbetar även med offentliga uppdrag. I mars anställdes administratören Hanna Åström och Skellefteåkontoret har även nyligen förstärkts med advokaten Anton Strandberg och biträdande juristen Jenny Lundström.
Anton Strandberg, som ursprungligen kommer från Skellefteå, är särskilt inriktad på affärsjuridik, såsom tvistelösning, överlåtelser och avtalsgranskning.

”Utmärkta tillskott”
Jenny Lundström har tidigare arbetat med rådgivning och som ombud i tvister på familjerättens område. Hon har också erfarenhet som målsägandebiträde, bodelningsförrättare och liknande offentliga uppdrag.
– Både Anton och Jenny utgör utmärkta tillskott till verksamheten i Skellefteå, då vi ser en ökad efterfrågan av advokatbyråns tjänster både inom affärsjuridiken och humanjuridiken, säger Linda Sundlöf som är mer än nöjd över byråns utveckling i stan.
– Vi är en av Västerbottens största advokatbyråer och vi kan genom vår storlek och erfarenhet tillhandahålla djupgående juridisk expertis med hög tillgänglighet för såväl företag, myndigheter som privatpersoner inom ett brett juridiskt fält. Bland våra uppdragsgivare finns såväl stora och små företag, myndigheter, föreningar, banker, stiftelser och privatpersoner, säger Linda Sundlöf.

AHLGRENS ADVOKATBYRÅ

Adress: Kanalgatan 41B, Skellefteå
Telefon: 0910-135 00
Hemsida: www.ahlgrens.nu

2 november, 2018. Senast uppdaterat 09:46