Premiär i dag: Därför ska du följa Skellefteliv

Här är den nya sajten som alla i Skellefteå borde följa. Skellefteliv erbjuder företag ett nytt sätt att annonsera effektivare – samtidigt som läsarna får de senaste trenderna och exklusiva erbjudanden.

20 april, 2017. Senast uppdaterat 22:43

Vill ditt företag testa på ett nytt, effektivare, sätt att annonsera och marknadsföra sig på? I så fall är Skellefteliv sajten att göra det på. Sidan publiceras på facebook i dag och redan innan lansering har intresset varit oerhört stort – och flera stora företag har redan hakat på.
– Riktigt kul att så många har varit positiva till det här och följer med i den senaste trenden med native advertasing, säger grundaren Jon Lundström.

Bred erfarenhet

Skellefteliv är ett samarbete mellan King Content och Skellefteåguiden, och tillsammans ska de hjälpa Skellefteåföretagen att på ett effektivare sätt marknadsföra sig. Skellefteåguiden har funnits sedan 1996 och är ett inarbetat varumärke med ett stort kontaktnät. King Content består av Jon Lundström och hans kollega Johannes Hägglund, som båda har en bakgrund som journalister. Tillsammans har de 18 års erfarenhet från landets två kvällstidningar.

Spännande samarbete

– Den erfarenheten är ovärderlig för att hitta en redaktionell ton i annonserna. Vi ser verkligen fram emot att arbeta med de här killarna, säger André Johansson på Skellefteåguiden.
– Native advertising är det överlägset bästa sättet att annonsera. Att marknadsföra sig effektivt på Facebook skulle alla företag gynnas av, säger Jon Lundström.

Exklusiva erbjudande

Skellefteliv är dock inte bara en sajt för företagare utan här kommer privatpersoner kunna läsa om vad som händer i Skellefteå, de senaste trenderna, vad företagen har på gång och framförallt kommer läsarna att få exklusiva erbjudanden, som man inte får någon annanstans.

Native advertising är det överlägset bästa sättet att annonsera. Att marknadsföra sig effektivt på Facebook skulle alla företag gynnas av.

20 april, 2017. Senast uppdaterat 22:43

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25