Nya trenden för barn: ”Något som saknats i stan”

DIY-pyssel är en oerhört populär trend just nu. Lekia har satsat på en pysselavdelning – och den har blivit succé.
– Många tycker att det är något som har saknats i stan, och det är jättekul att det är så uppskattat, säger Sara Marklund på Lekia.

15 november, 2017. Senast uppdaterat 16:51

DIY står för ”Do it yourself” alltså ”gör det själv” och DIY-pyssel är en het trend just nu, något som Lekia märker av. I butiken på Solbacken har de satsat på en hel avdelning från Panduro, som är fylld med olika typer av pyssel för den som vill vara kreativ.

– Panduroavdelningen har gått otroligt bra. Många tycker att det är något som har saknats i stan, och det är jättekul att det är så uppskattat, säger Sara Marklund på Lekia.

Från barn till vuxna

Vissa tänker kanske att den här pysselavdelningen framförallt är för barn, men det är fel. Visserligen är den uppskattad bland barn, men den riktar sig lika mycket till ungdomar som till vuxna.

– Vi har något för alla, hela spannet. Alla som känner att de vill skapa och vara kreativa brukar hitta något hos oss. Att pyssla eller måla är ett skönt sätt att koppla av, oavsett hur gammal man är, säger Sara Marklund.

Allt som finns hos Panduro kan man beställa till oss och sedan är det bara att komma och hämta ut det.

Pysselutbudet är enormt, med allt från pennor, lim och pärlor till bakgrejer och målarböcker för vuxna. Lekia har stora delar av Panduros artiklar, men inte allt. Skulle du vara sugen på något från Panduros utbud som Lekia inte har hemma kan de beställa det via Lekia Solbacken – och då slipper du betala frakt.

– Ibland kanske man hittar en specifik penna som kostar tolv kronor, men frakten kostar 50 kronor. Då kan man beställa den via oss, så sparar man in det. Allt som finns hos Panduro kan man beställa till oss och sedan är det bara att komma och hämta ut det, säger Sara Marklund.

5 populära pyssel från Lekias Panduro-avdelning – enligt Sara Marklund

Pärlor
”Att göra pärlplattor är en klassiker. Det är alltid uppskattat, och är fortfarande väldigt populärt.”

Slime
”Vi har alltid haft färdigt slajm, men nu har vi grejer som gör att man kan göra eget slajm, och det har sålt jättebra.”

Målarböcker
”Att måla är alltid populärt, i alla åldrar. Något som har varit väldigt populärt på sista tiden är målarböcker för vuxna. Många tycker att det är ett skönt sätt att skingra tankarna och tänka på något annat.”

Gipsgjutning
”Det finns färdiga kit, men sedan har vi grejer så man kan gjuta en egen tomte eller ljusstake till jul exempelvis.”

Bakgrejer
”Vi har mycket som gör bakningen roligare. Vi har allt från verktyg, till exempelvis sockerpasta, som du exempelvis kan dekorera prinsesstårtan med. Tidigare har det varit svårt att få tag i sockerpasta i den här stan och därför har det varit väldigt uppskattat.”

LEKIA

Lekia, Solbacken
Adress: Varugatan 1
Lekia, stan
Adress: Trädgårdsgatan 8
15 november, 2017. Senast uppdaterat 16:51

Hon blir ny verksamhetschef på Folkparken

Lina Björk Larsson har av Folkparkens styrelse utsetts till ny verksamhetschef.
Hon har arbetat som tillförordnad vd sedan november i fjol.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

– För Folkparken är det jättebra att Lina nu fortsätter som verksamhetschef. Vi i styrelsen är mycket nöjda med det arbete hon gjort sedan hon tillträdde, vilket gör att hon har vårt och personalens fulla förtroende säger Lillian Carlstenn, styrelseordförande på Folkparken.

Lina är inte det enda nya ansiktet på folkparken. 2018 genomfördes en omorganisation samt pensionsavgångar som har lett till att personalgruppen i stort sett är helt ny från i höstas. Nya i köket är Susanne Sigården och Linda Lind. Husvärdar är Ida Fryxell, Stina Sundbom och Klas Jonsson. Sedan tidigare arbetar Carola Glas och Carolina Norberg på Folkparken.

– Jag är otroligt glad och stolt över det förtroendet jag fått. Vi är ett starkt team nu på Folkparken som alla strävar efter samma målbild. Vi vill föra Folkparken framåt med respekt för ”parkens” historia säger Lina Björk Larsson.

Hon har tidigare jobbat på Folkparken med marknadsföring och försäljning.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

Skelleftebyrån som växer i rekordtakt

Less på krånglig redovisning – utan någon att fråga?
Hos nystartade Bright är dörren alltid öppen och här finns expertisen under ett och samma tak.

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15

Alla kan nog skriva under på att det ska vara ­roligt och enkelt att vara ­företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – du ska inte villrådigt ­behöva kryssa mellan olika digitala verktyg utan någon att rådfråga.
Det har Bright redovisning & revision på Storgatan 31C i Skellefteå tagit fasta på.
– Vi ligger helt klart i framkant vad ­gäller digitala lösningar för våra kunder och kommer alltid att hänga med i ­branschens utveckling. Det avgörande är att lyssna på kunden och hjälpa dem in i den mer digitala världen i deras takt och på deras villkor, och inte ge avkall på den personliga kontakten, säger Joel Brännström, auktoriserad revisor.

Under samma tak
Idén till nystartade Bright uppstod i höstas då Joel Brännström, Åsa Lundström, Lars Edman, Maria Pettersson och Maria Nilsson pratade om saker som kunderna oroar sig för, som tar onödig tid och drar ned produktiviteten. Och hur man på ett enkelt sätt kan erbjuda all ekonomisk konsultation – under ett och samma tak. En affärs­idé började ­utkristalliseras och kort därefter startade de Bright med målet att erbjuda ett brett tjänsteutbud med stor flexibilitet. Allt för kundens bästa.
Joel Brännström fördjupar resonemanget:
– Alla bolag och alla företagare är unika. Vi har upplevt att många företagare inte har lika bråttom in i den helt digitala världen, något vår bransch som helhet gärna vill ge sken av. Här kommer ­dörren alltid att vara öppen för frågor och rådgivning. Vi vill att det ska kännas familjärt att besöka vårt kontor.

Växt snabbt
Kontor öppnades i ­nyrenoverade loka­ler i ­centrala Skellefteå och ­verk­sam­heten har expanderat rekordsnabbt. ­Sedan startskottet i oktober har företaget växt till 16 anställda – och består nu av nio redovisningskonsulter, sex revisorer och en administratör. Brights senaste anställda Erika flyttar hit från Umeå i början av april.
– Erika är en relativt nyutexaminerad auktoriserad revisor och kommer stärka vårt redan starka team ytterligare, säger Joel.
– Vår snabba utveckling är ett bevis på att vi tänker rätt. Förutom att ha kunden i fokus vill vi också värna om vår egen personal. Har vi en personal som trivs och mår bra märks det i kontakten med kunden, så att de känner sig uppskattade, vilket förhoppningsvis leder till att vi får ett gott renommé och nya kunder. Vi tror inte att det är krång­ligare än så, säger Åsa Lundström, ­auktoriserad ­redovisningskonsult.

BRIGHT REDOVISNING & REVISION

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15