Undvik dessa misstag för att få ett trivsammare vardagsrum

Att få nytt liv i hemmet behöver varken vara dyrt eller svårt.
Här tipsar Möbelmästarnas inredare Lavlin Sandhu om fem enkla knep som ger ditt vardagsrum en helt ny känsla.
– Inredning är årstidbaserat, och det är alltid kul med lite nytt hemma, säger hon.

12 januari, 2018. Senast uppdaterat 20:24

Kyligt ute – då är vi många som spenderar betydligt mer tid uppkrupna i soffan än övriga årstider. För att få det ännu mysigare finns det några enkla knep man kan ta till för att få ett trivsammare vardagsrum.

– Med alla dessa trender som finns är det lätt att man vill byta ut alla sina inredningsdetaljer men tänk istället på att byta ut enstaka detaljer och mixa för att skapa en härlig helhetskänsla i rummet.

Förhåll dig till tredjedelsregeln, det vill säga att soffan ska vara två tredjedelar mot väggens längd.

Menorca. Svängd 4-sitssoffa i tyg Diego med fjäderblandning i sits och ryggkuddar.

Soffan är oftast hjärtat i ditt vardagsrum. När du köper nytt är tredjedelsregeln ett enkelt knep att använda sig av.

– Utgå från rummets storlek och var soffan ska placeras. Förhåll dig till tredjedelsregeln, det vill säga att soffan ska vara två tredjedelar mot väggens längd, säger Lavlin Sandhu.

Aletta. Kudde i petrol, grå ochrosa i sammet med fjäderinnerkudde.

Satsa på en soffa som är anpassad för dig och dina behov, en soffa som du lätt kan klä upp och ner med hjälp av prydnadskuddar och inredningsdetaljer.

– Det blir dyrt att byta soffa ofta så det är ett bra tips att ”förnya” soffan genom att ändra inredningen runt den, säger Lavlin.

Här listar Lavlin Sandhu fem enkla knep för ett trivsammare vardagsrum:

Menorca. 3-sitssoffa XL i tyg Diego med fjäderblandning i sits och ryggkuddar.

Välj rätt soffa
Utgå från rummets storlek och var soffan ska placeras. Använd dig av tredjedelsregeln, soffan ska alltså vara två tredjedelar mot väggens längd. Detta skapar en fin balans. Och glöm inte att provsitta soffan innan du köper den så vet om den är bekväm eller inte du ska ju trots allt ha den i många år.

Milano. Matta i syntet.

Köp rätt storlek på mattan
Mattan ska rama in rummet så tänk på att köpa rätt storlek på mattan. Tänk på att mattan ska vara bredare än soffan. Om man även har fåtöljer så tänk på att framfötterna ska få plats på mattan. Det gäller även soffbordet.

Yumi soffbord. Fasad skiva och stilrent formsvarvade ben.

Skapa ett personligare hem
Tänk på att skapa ett hem som känns personligt genom att blanda gammalt med nytt och budget med lyx. Med alla dessa trender som finns är det lätt att man vill byta ut alla sina inredningsdetaljer men tänk istället på att byta ut enstaka detaljer och mixa för att skapa en härlig helhetskänsla i rummet.

Kapstaden. Fåtölj i konjaksfärgat läder/oljad teak.

Hållbart material
Välj material som är hållbara för din livsstil. Tänk på att möblerna och inredningen ska kunna slitas ut och förstöras, köp möbler som du inte är rädd för att de ska användas. Välj gärna material som åldras vackert som till exempel läder och trä och andra naturmaterial.

Gröna växter för ett trivsammare hem.

Växter
Växter gör ditt hem trivsamt, satsa på att ha några gröna växter som är lättskötta om du inte har gröna fingrar.

12 januari, 2018. Senast uppdaterat 20:24

Hon blir ny verksamhetschef på Folkparken

Lina Björk Larsson har av Folkparkens styrelse utsetts till ny verksamhetschef.
Hon har arbetat som tillförordnad vd sedan november i fjol.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

– För Folkparken är det jättebra att Lina nu fortsätter som verksamhetschef. Vi i styrelsen är mycket nöjda med det arbete hon gjort sedan hon tillträdde, vilket gör att hon har vårt och personalens fulla förtroende säger Lillian Carlstenn, styrelseordförande på Folkparken.

Lina är inte det enda nya ansiktet på folkparken. 2018 genomfördes en omorganisation samt pensionsavgångar som har lett till att personalgruppen i stort sett är helt ny från i höstas. Nya i köket är Susanne Sigården och Linda Lind. Husvärdar är Ida Fryxell, Stina Sundbom och Klas Jonsson. Sedan tidigare arbetar Carola Glas och Carolina Norberg på Folkparken.

– Jag är otroligt glad och stolt över det förtroendet jag fått. Vi är ett starkt team nu på Folkparken som alla strävar efter samma målbild. Vi vill föra Folkparken framåt med respekt för ”parkens” historia säger Lina Björk Larsson.

Hon har tidigare jobbat på Folkparken med marknadsföring och försäljning.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

Skelleftebyrån som växer i rekordtakt

Less på krånglig redovisning – utan någon att fråga?
Hos nystartade Bright är dörren alltid öppen och här finns expertisen under ett och samma tak.

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15

Alla kan nog skriva under på att det ska vara ­roligt och enkelt att vara ­företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – du ska inte villrådigt ­behöva kryssa mellan olika digitala verktyg utan någon att rådfråga.
Det har Bright redovisning & revision på Storgatan 31C i Skellefteå tagit fasta på.
– Vi ligger helt klart i framkant vad ­gäller digitala lösningar för våra kunder och kommer alltid att hänga med i ­branschens utveckling. Det avgörande är att lyssna på kunden och hjälpa dem in i den mer digitala världen i deras takt och på deras villkor, och inte ge avkall på den personliga kontakten, säger Joel Brännström, auktoriserad revisor.

Under samma tak
Idén till nystartade Bright uppstod i höstas då Joel Brännström, Åsa Lundström, Lars Edman, Maria Pettersson och Maria Nilsson pratade om saker som kunderna oroar sig för, som tar onödig tid och drar ned produktiviteten. Och hur man på ett enkelt sätt kan erbjuda all ekonomisk konsultation – under ett och samma tak. En affärs­idé började ­utkristalliseras och kort därefter startade de Bright med målet att erbjuda ett brett tjänsteutbud med stor flexibilitet. Allt för kundens bästa.
Joel Brännström fördjupar resonemanget:
– Alla bolag och alla företagare är unika. Vi har upplevt att många företagare inte har lika bråttom in i den helt digitala världen, något vår bransch som helhet gärna vill ge sken av. Här kommer ­dörren alltid att vara öppen för frågor och rådgivning. Vi vill att det ska kännas familjärt att besöka vårt kontor.

Växt snabbt
Kontor öppnades i ­nyrenoverade loka­ler i ­centrala Skellefteå och ­verk­sam­heten har expanderat rekordsnabbt. ­Sedan startskottet i oktober har företaget växt till 16 anställda – och består nu av nio redovisningskonsulter, sex revisorer och en administratör. Brights senaste anställda Erika flyttar hit från Umeå i början av april.
– Erika är en relativt nyutexaminerad auktoriserad revisor och kommer stärka vårt redan starka team ytterligare, säger Joel.
– Vår snabba utveckling är ett bevis på att vi tänker rätt. Förutom att ha kunden i fokus vill vi också värna om vår egen personal. Har vi en personal som trivs och mår bra märks det i kontakten med kunden, så att de känner sig uppskattade, vilket förhoppningsvis leder till att vi får ett gott renommé och nya kunder. Vi tror inte att det är krång­ligare än så, säger Åsa Lundström, ­auktoriserad ­redovisningskonsult.

BRIGHT REDOVISNING & REVISION

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15