Mazdan hyllas över hela världen – så märker Skellefteåföretaget av succén

Familjeföretaget Gustafssons Bil är den enda firman i Skellefteå som säljer Mazda. Det prisbelönta bilmärket har gjort en medveten satsning på att förbättra design och teknik.
– Du får väldigt mycket bil för pengarna. Här får du utrustning och teknik man oftast bara hittar hos betydligt dyrare konkurrenter, säger företagets VD Tobias Gustafsson.

11 augusti, 2017. Senast uppdaterat 11:30

Att köra Mazda blir allt mer populärt och ett företag som märker av det är Gustafssons Bil, er Mazdaåterförsäljare i Skellefteå.

– Försäljningen har ökat för varje år och vi ser framförallt en ökning bland de yngre kunderna. Mazda tillverkar körglada och säkra bilar med en snygg design som sticker ut vilket tilltalar många i dag, säger Tobias Gustafsson.

Mazdas designfilosofi ”Kodo – Soul of Motion” och nya ”SKYACTIV Technology” har resulterat i mängder av utmärkelser världen över. Bland annat har SUV:en Mazda CX-5 utnämnts till ”Kung i klassen” och Mazdas fyrhjulsdrift ”bäst i test”. Samtliga modeller har genom åren även tilldelats Red Dot Design Award, ofta kallat ”designernas Nobelpris”.

Attraktivt pris

Det jämförelsevis attraktiva priset tror Tobias är en stor anledning till det ökade intresset.

– Du får väldigt mycket bil för pengarna. Det finns några olika paket att välja bland och i vårt största paket Optimum får du utrustning och teknik man oftast bara hittar hos betydligt dyrare konkurrenter.

Det andra märket som Gustafssons Bil säljer är Suzuki, vilket också är ett märke som ökat avsevärt i popularitet de senaste åren.

– Suzuki är pålitliga bilar och Suzukikunderna är väldigt lojala. Det är roligt att fler och fler får upp ögonen för dessa bilar, säger Tobias, som blev ny VD i företaget i år.

Tobias tog över Gustafssons Bil efter sin pappa Mikael och farbror Håkan, som tillsammans drivit företaget i 20 år. Faktum är att det var Tobias farfar, Kurt-Sören, som startade Gustafssons Bil redan 1968, då i Lövånger. Sedan 1971 har företaget sålt Mazda och 1995 blev de återförsäljare för Suzuki.

 

Fem populära bilar du kan köpa hos Gustafssons Bil

 

Mazda6
Pris: Från 261 400 kronor.
Kommentar: Den eleganta Mazda6 kombinerar kraft, bra bränsleeffektivitet och avancerade säkerhetsfunktioner för att ge en körupplevelse utöver det vanliga. Designspråket KODO – Soul of Motion ger en muskulös framtoning och slående stil med en ny, högklassig metallicfärg (Machine Grey) samtidigt som vår avancerade, prisbelönta SKYACTIV-TEKNIK ger utmärkta köregenskaper. En vidareutveckling av de avancerad säkerhetsfunktionerna i-ACTIVSENSE gör att du kan känna dig ännu tryggare. Tack vare den lyxiga interiören och senaste versionen av vårt system för mobilanslutning, MZD Connect, kan du luta dig bekvämt tillbaka.  

 

Mazda CX-5
Pris: Från 244 900 kronor.
Kommentar: Upplev nya nivåer av körglädje med nya Mazda CX-5. Vår senaste kompakta SUV är helt omgjord från insidan och ut och är lika bekväm och tacksam att sitta i för passagerarna som den är att köra. Nya Mazda CX-5 är utformad och tillverkad som en hyllning till körningen, och den ger alla ombord en kraftfull känsla av Jinba Ittai, det där starka bandet och känslan av att man är ett med bilen.

 

Mazda CX-3
Pris: Från 173 900 kronor.
Kommentar: Mazdas unika, lilla crossover CX-3 är utformad och byggd för att hylla ren körglädje. Den prisbelönta SKYACTIV Technology ger sportig prestanda utan kompromisser samt dynamisk, följsam styrning, vilket gör CX-3 perfekt för både stadsgator och landsvägar. Känslan av Jinba Ittai, att vara ett med bilen, gör att bilen alltid följer din minsta rörelse.  

 


Suzuki S-CROSS
Pris: Från 166 900 kronor.
Kommentar: Den kraftfulla fronten, med dess imponerande grill, ger S-CROSS en karaktär av en elegant, men samtidigt robust crossover. Förutom grillen bidrar stötfångaren och LED-strålkastarna till S-CROSS personlighet. Bilen är utrustad med Suzukis nya Boosterjet-teknik. Nya direktinsprutade motorer konstruerade för att ge högsta prestanda i kombination med bästa bränsleekonomi.

 

Suzuki Vitara
Pris: Från 159 900 kronor.
Kommentar: Med en exklusiv, femslitsad grill, LED-strålkastare, svarta lättmetall-fälgar, sportiga detaljer i rött och fotpedaler i rostfritt stål drar nya Vitara S verkligen blickarna till sig, både interiört och exteriört. Inte nog med det – den nya, turbomatade BOOSTERJET-motorn bidrar också till en sportigare körupplevelse. Vill du ha lite extra allt, bekanta dig med Vitara S. Vitaras 4×4-modeller är utrustade med den nya generationens fyrhjulsdrift – AllGrip. Optimalt grepp vid körning, oavsett väderförhållanden och vägunderlag.

 

Gustafssons Bil
Adress: Tjärnvägen 40, Skellefteå.
Telefon: 0910–137 77
Hemsida: gustafssonsbil.se

11 augusti, 2017. Senast uppdaterat 11:30

Hon blir ny verksamhetschef på Folkparken

Lina Björk Larsson har av Folkparkens styrelse utsetts till ny verksamhetschef.
Hon har arbetat som tillförordnad vd sedan november i fjol.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

– För Folkparken är det jättebra att Lina nu fortsätter som verksamhetschef. Vi i styrelsen är mycket nöjda med det arbete hon gjort sedan hon tillträdde, vilket gör att hon har vårt och personalens fulla förtroende säger Lillian Carlstenn, styrelseordförande på Folkparken.

Lina är inte det enda nya ansiktet på folkparken. 2018 genomfördes en omorganisation samt pensionsavgångar som har lett till att personalgruppen i stort sett är helt ny från i höstas. Nya i köket är Susanne Sigården och Linda Lind. Husvärdar är Ida Fryxell, Stina Sundbom och Klas Jonsson. Sedan tidigare arbetar Carola Glas och Carolina Norberg på Folkparken.

– Jag är otroligt glad och stolt över det förtroendet jag fått. Vi är ett starkt team nu på Folkparken som alla strävar efter samma målbild. Vi vill föra Folkparken framåt med respekt för ”parkens” historia säger Lina Björk Larsson.

Hon har tidigare jobbat på Folkparken med marknadsföring och försäljning.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

Skelleftebyrån som växer i rekordtakt

Less på krånglig redovisning – utan någon att fråga?
Hos nystartade Bright är dörren alltid öppen och här finns expertisen under ett och samma tak.

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15

Alla kan nog skriva under på att det ska vara ­roligt och enkelt att vara ­företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – du ska inte villrådigt ­behöva kryssa mellan olika digitala verktyg utan någon att rådfråga.
Det har Bright redovisning & revision på Storgatan 31C i Skellefteå tagit fasta på.
– Vi ligger helt klart i framkant vad ­gäller digitala lösningar för våra kunder och kommer alltid att hänga med i ­branschens utveckling. Det avgörande är att lyssna på kunden och hjälpa dem in i den mer digitala världen i deras takt och på deras villkor, och inte ge avkall på den personliga kontakten, säger Joel Brännström, auktoriserad revisor.

Under samma tak
Idén till nystartade Bright uppstod i höstas då Joel Brännström, Åsa Lundström, Lars Edman, Maria Pettersson och Maria Nilsson pratade om saker som kunderna oroar sig för, som tar onödig tid och drar ned produktiviteten. Och hur man på ett enkelt sätt kan erbjuda all ekonomisk konsultation – under ett och samma tak. En affärs­idé började ­utkristalliseras och kort därefter startade de Bright med målet att erbjuda ett brett tjänsteutbud med stor flexibilitet. Allt för kundens bästa.
Joel Brännström fördjupar resonemanget:
– Alla bolag och alla företagare är unika. Vi har upplevt att många företagare inte har lika bråttom in i den helt digitala världen, något vår bransch som helhet gärna vill ge sken av. Här kommer ­dörren alltid att vara öppen för frågor och rådgivning. Vi vill att det ska kännas familjärt att besöka vårt kontor.

Växt snabbt
Kontor öppnades i ­nyrenoverade loka­ler i ­centrala Skellefteå och ­verk­sam­heten har expanderat rekordsnabbt. ­Sedan startskottet i oktober har företaget växt till 16 anställda – och består nu av nio redovisningskonsulter, sex revisorer och en administratör. Brights senaste anställda Erika flyttar hit från Umeå i början av april.
– Erika är en relativt nyutexaminerad auktoriserad revisor och kommer stärka vårt redan starka team ytterligare, säger Joel.
– Vår snabba utveckling är ett bevis på att vi tänker rätt. Förutom att ha kunden i fokus vill vi också värna om vår egen personal. Har vi en personal som trivs och mår bra märks det i kontakten med kunden, så att de känner sig uppskattade, vilket förhoppningsvis leder till att vi får ett gott renommé och nya kunder. Vi tror inte att det är krång­ligare än så, säger Åsa Lundström, ­auktoriserad ­redovisningskonsult.

BRIGHT REDOVISNING & REVISION

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15