Mazdan hyllas över hela världen – så märker Skellefteåföretaget av succén

Familjeföretaget Gustafssons Bil är den enda firman i Skellefteå som säljer Mazda. Det prisbelönta bilmärket har gjort en medveten satsning på att förbättra design och teknik.
– Du får väldigt mycket bil för pengarna. Här får du utrustning och teknik man oftast bara hittar hos betydligt dyrare konkurrenter, säger företagets VD Tobias Gustafsson.

11 augusti, 2017. Senast uppdaterat 11:30

Att köra Mazda blir allt mer populärt och ett företag som märker av det är Gustafssons Bil, er Mazdaåterförsäljare i Skellefteå.

– Försäljningen har ökat för varje år och vi ser framförallt en ökning bland de yngre kunderna. Mazda tillverkar körglada och säkra bilar med en snygg design som sticker ut vilket tilltalar många i dag, säger Tobias Gustafsson.

Mazdas designfilosofi ”Kodo – Soul of Motion” och nya ”SKYACTIV Technology” har resulterat i mängder av utmärkelser världen över. Bland annat har SUV:en Mazda CX-5 utnämnts till ”Kung i klassen” och Mazdas fyrhjulsdrift ”bäst i test”. Samtliga modeller har genom åren även tilldelats Red Dot Design Award, ofta kallat ”designernas Nobelpris”.

Attraktivt pris

Det jämförelsevis attraktiva priset tror Tobias är en stor anledning till det ökade intresset.

– Du får väldigt mycket bil för pengarna. Det finns några olika paket att välja bland och i vårt största paket Optimum får du utrustning och teknik man oftast bara hittar hos betydligt dyrare konkurrenter.

Det andra märket som Gustafssons Bil säljer är Suzuki, vilket också är ett märke som ökat avsevärt i popularitet de senaste åren.

– Suzuki är pålitliga bilar och Suzukikunderna är väldigt lojala. Det är roligt att fler och fler får upp ögonen för dessa bilar, säger Tobias, som blev ny VD i företaget i år.

Tobias tog över Gustafssons Bil efter sin pappa Mikael och farbror Håkan, som tillsammans drivit företaget i 20 år. Faktum är att det var Tobias farfar, Kurt-Sören, som startade Gustafssons Bil redan 1968, då i Lövånger. Sedan 1971 har företaget sålt Mazda och 1995 blev de återförsäljare för Suzuki.

 

Fem populära bilar du kan köpa hos Gustafssons Bil

 

Mazda6
Pris: Från 261 400 kronor.
Kommentar: Den eleganta Mazda6 kombinerar kraft, bra bränsleeffektivitet och avancerade säkerhetsfunktioner för att ge en körupplevelse utöver det vanliga. Designspråket KODO – Soul of Motion ger en muskulös framtoning och slående stil med en ny, högklassig metallicfärg (Machine Grey) samtidigt som vår avancerade, prisbelönta SKYACTIV-TEKNIK ger utmärkta köregenskaper. En vidareutveckling av de avancerad säkerhetsfunktionerna i-ACTIVSENSE gör att du kan känna dig ännu tryggare. Tack vare den lyxiga interiören och senaste versionen av vårt system för mobilanslutning, MZD Connect, kan du luta dig bekvämt tillbaka.  

 

Mazda CX-5
Pris: Från 244 900 kronor.
Kommentar: Upplev nya nivåer av körglädje med nya Mazda CX-5. Vår senaste kompakta SUV är helt omgjord från insidan och ut och är lika bekväm och tacksam att sitta i för passagerarna som den är att köra. Nya Mazda CX-5 är utformad och tillverkad som en hyllning till körningen, och den ger alla ombord en kraftfull känsla av Jinba Ittai, det där starka bandet och känslan av att man är ett med bilen.

 

Mazda CX-3
Pris: Från 173 900 kronor.
Kommentar: Mazdas unika, lilla crossover CX-3 är utformad och byggd för att hylla ren körglädje. Den prisbelönta SKYACTIV Technology ger sportig prestanda utan kompromisser samt dynamisk, följsam styrning, vilket gör CX-3 perfekt för både stadsgator och landsvägar. Känslan av Jinba Ittai, att vara ett med bilen, gör att bilen alltid följer din minsta rörelse.  

 


Suzuki S-CROSS
Pris: Från 166 900 kronor.
Kommentar: Den kraftfulla fronten, med dess imponerande grill, ger S-CROSS en karaktär av en elegant, men samtidigt robust crossover. Förutom grillen bidrar stötfångaren och LED-strålkastarna till S-CROSS personlighet. Bilen är utrustad med Suzukis nya Boosterjet-teknik. Nya direktinsprutade motorer konstruerade för att ge högsta prestanda i kombination med bästa bränsleekonomi.

 

Suzuki Vitara
Pris: Från 159 900 kronor.
Kommentar: Med en exklusiv, femslitsad grill, LED-strålkastare, svarta lättmetall-fälgar, sportiga detaljer i rött och fotpedaler i rostfritt stål drar nya Vitara S verkligen blickarna till sig, både interiört och exteriört. Inte nog med det – den nya, turbomatade BOOSTERJET-motorn bidrar också till en sportigare körupplevelse. Vill du ha lite extra allt, bekanta dig med Vitara S. Vitaras 4×4-modeller är utrustade med den nya generationens fyrhjulsdrift – AllGrip. Optimalt grepp vid körning, oavsett väderförhållanden och vägunderlag.

 

Gustafssons Bil
Adress: Tjärnvägen 40, Skellefteå.
Telefon: 0910–137 77
Hemsida: gustafssonsbil.se

11 augusti, 2017. Senast uppdaterat 11:30

Glädjebeskedet: Nya Arken tar tillbaka klassikern

Saknar du också det lilla extra till kaffet?
Då blev precis den här vintern så mycket roligare för dig.
Nya Arken firar nämligen sitt ettårsjubileum med att ta tillbaka den klassiska favoriten.

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

I slutet av oktober har det gått ett år sedan Malte Tjäder och Anna Ljuslinder Tjäder tog över den anrika restaurangen. Och på kort tid har det skett stora förändringar.
Under nytt namn och i nyrenoverade lokaler har Skellefteborna fått njuta av ett fantastiskt julbord, stans godaste smörgåstårta – samt sedan maj fått frossa i den bästa Take Away-buffén.
Som tidigare ligger främsta fokus på lunchen, där man dagligen kan välja mellan tre hemlagade rätter varav en klassiker.

– Vi ligger nära till allt och alla känner till stället. Vi har en trogen kundkrets och det är kul att även nya ansikten hittat hit. Det har varit ett fantastiskt första år, säger Malte Tjäder och fortsätter:

– Vi ställer alltid hög krav på vad vi serverar och en stor anledning till att det funkat så bra tror jag är att här finns något för alla. Utöver tre olika varmrätter erbjuder vi alltid 30 olika sallader och kalla såser.

Take away-buffén är populärt bland Skelleftebor på språng.

Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad.

Den anrika restaurangen har funnits sedan 50-talet och att det är ett populärt lunchalternativ råder det knappast något tvivel om.

Nu laddar de nya ägarna för jubileet och lagom till ettårsdagen plockar de fram en gammal favorit; hembakad gokaka. Ett glädjebesked – inte minst för de trognaste kunderna.

– Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad, säger Malte Tjäder.

Precis som ifjol gör Nya Arken en storsatsning på julbord, som går att boka från den 25 november. Malte och Anna har genom sin cateringfirma Maltes Mat gjort sig kända för sina nyskapande smakupplevelser, på norrländska råvaror. Något som också kommer att märkas på julbordet.

Vill du boka julbord eller veta mer om Nya Arken? Här hittar du mer info.

NYA ARKEN

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

Skidmeckat fyller 50 år – listar alla trender

Skifix är en av de största skiduthyrarna i Sverige.
I år firar företaget 50 år i branschen.
Här berättar ägaren Niklas Kassberg Wall om framgångsfaktorn och listar säsongens hetaste trender.

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11

Under de senaste femtio åren har många familjer besökt Skifix. För alla vuxna och barn som gillar att åka utför är det ett verkligt mecka.

Företaget, som hyrt ut skidor sedan 90-talet, har en butik på Kopplingsvägen 10A i Boden men sedan några år tillbaka kan man även beställa säsongens skidutrustning via deras hemsida, skifix.com.

Ett enkelt och smidigt alternativ som ökar i populäritet år för år.

– Många som en gång har börjat hyra hos oss kommer tillbaka år efter år. Dels för att det är så smidigt och dels för att man såklart sparar väldigt mycket pengar, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger.

Om man exempelvis hyr begagnad alpinutrustning, så är priset endast 745 kronor för två säsonger. Skidor, bindning och pjäxor ingår i samtliga paket.

– En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Våra begagnade skidor är alltid nyslipade och vallade. Om barnen växer ur pjäxan eller skidorna kan du göra ett mellanbyte för endast 100 kronor under hyrtiden. Lägger du till hundra kronor kan du byta skidorna mellan eller under säsongen.

Trendkänslig
Niklas Kassberg Wall började på företaget 2001 och med sina många år i branschen har han sett otaliga trender gå i vågor. Och han understryker just att skidvärlden är väldigt trendkänslig.

– Visst är det så. Just nu är det stor efterfrågan på breda och lätta skidor, anpassade för toppturer, friåkningsskidor för hela berget, parkskidor för freestyle-åkning samt pistsmiskare, för åkare som gillar att gasa i svängarna.

Vill du också förbättra din skidåkningen eller kolla in de senaste trenderna? Kom in till Skifix på Kopplingsvägen 10 A eller surfa in på skifix.com.

SKIFIX

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11