Mazdan hyllas över hela världen – så märker Skellefteåföretaget av succén

Familjeföretaget Gustafssons Bil är den enda firman i Skellefteå som säljer Mazda. Det prisbelönta bilmärket har gjort en medveten satsning på att förbättra design och teknik.
– Du får väldigt mycket bil för pengarna. Här får du utrustning och teknik man oftast bara hittar hos betydligt dyrare konkurrenter, säger företagets VD Tobias Gustafsson.

11 augusti, 2017. Senast uppdaterat 11:30

Att köra Mazda blir allt mer populärt och ett företag som märker av det är Gustafssons Bil, er Mazdaåterförsäljare i Skellefteå.

– Försäljningen har ökat för varje år och vi ser framförallt en ökning bland de yngre kunderna. Mazda tillverkar körglada och säkra bilar med en snygg design som sticker ut vilket tilltalar många i dag, säger Tobias Gustafsson.

Mazdas designfilosofi ”Kodo – Soul of Motion” och nya ”SKYACTIV Technology” har resulterat i mängder av utmärkelser världen över. Bland annat har SUV:en Mazda CX-5 utnämnts till ”Kung i klassen” och Mazdas fyrhjulsdrift ”bäst i test”. Samtliga modeller har genom åren även tilldelats Red Dot Design Award, ofta kallat ”designernas Nobelpris”.

Attraktivt pris

Det jämförelsevis attraktiva priset tror Tobias är en stor anledning till det ökade intresset.

– Du får väldigt mycket bil för pengarna. Det finns några olika paket att välja bland och i vårt största paket Optimum får du utrustning och teknik man oftast bara hittar hos betydligt dyrare konkurrenter.

Det andra märket som Gustafssons Bil säljer är Suzuki, vilket också är ett märke som ökat avsevärt i popularitet de senaste åren.

– Suzuki är pålitliga bilar och Suzukikunderna är väldigt lojala. Det är roligt att fler och fler får upp ögonen för dessa bilar, säger Tobias, som blev ny VD i företaget i år.

Tobias tog över Gustafssons Bil efter sin pappa Mikael och farbror Håkan, som tillsammans drivit företaget i 20 år. Faktum är att det var Tobias farfar, Kurt-Sören, som startade Gustafssons Bil redan 1968, då i Lövånger. Sedan 1971 har företaget sålt Mazda och 1995 blev de återförsäljare för Suzuki.

 

Fem populära bilar du kan köpa hos Gustafssons Bil

 

Mazda6
Pris: Från 261 400 kronor.
Kommentar: Den eleganta Mazda6 kombinerar kraft, bra bränsleeffektivitet och avancerade säkerhetsfunktioner för att ge en körupplevelse utöver det vanliga. Designspråket KODO – Soul of Motion ger en muskulös framtoning och slående stil med en ny, högklassig metallicfärg (Machine Grey) samtidigt som vår avancerade, prisbelönta SKYACTIV-TEKNIK ger utmärkta köregenskaper. En vidareutveckling av de avancerad säkerhetsfunktionerna i-ACTIVSENSE gör att du kan känna dig ännu tryggare. Tack vare den lyxiga interiören och senaste versionen av vårt system för mobilanslutning, MZD Connect, kan du luta dig bekvämt tillbaka.  

 

Mazda CX-5
Pris: Från 244 900 kronor.
Kommentar: Upplev nya nivåer av körglädje med nya Mazda CX-5. Vår senaste kompakta SUV är helt omgjord från insidan och ut och är lika bekväm och tacksam att sitta i för passagerarna som den är att köra. Nya Mazda CX-5 är utformad och tillverkad som en hyllning till körningen, och den ger alla ombord en kraftfull känsla av Jinba Ittai, det där starka bandet och känslan av att man är ett med bilen.

 

Mazda CX-3
Pris: Från 173 900 kronor.
Kommentar: Mazdas unika, lilla crossover CX-3 är utformad och byggd för att hylla ren körglädje. Den prisbelönta SKYACTIV Technology ger sportig prestanda utan kompromisser samt dynamisk, följsam styrning, vilket gör CX-3 perfekt för både stadsgator och landsvägar. Känslan av Jinba Ittai, att vara ett med bilen, gör att bilen alltid följer din minsta rörelse.  

 


Suzuki S-CROSS
Pris: Från 166 900 kronor.
Kommentar: Den kraftfulla fronten, med dess imponerande grill, ger S-CROSS en karaktär av en elegant, men samtidigt robust crossover. Förutom grillen bidrar stötfångaren och LED-strålkastarna till S-CROSS personlighet. Bilen är utrustad med Suzukis nya Boosterjet-teknik. Nya direktinsprutade motorer konstruerade för att ge högsta prestanda i kombination med bästa bränsleekonomi.

 

Suzuki Vitara
Pris: Från 159 900 kronor.
Kommentar: Med en exklusiv, femslitsad grill, LED-strålkastare, svarta lättmetall-fälgar, sportiga detaljer i rött och fotpedaler i rostfritt stål drar nya Vitara S verkligen blickarna till sig, både interiört och exteriört. Inte nog med det – den nya, turbomatade BOOSTERJET-motorn bidrar också till en sportigare körupplevelse. Vill du ha lite extra allt, bekanta dig med Vitara S. Vitaras 4×4-modeller är utrustade med den nya generationens fyrhjulsdrift – AllGrip. Optimalt grepp vid körning, oavsett väderförhållanden och vägunderlag.

 

Gustafssons Bil
Adress: Tjärnvägen 40, Skellefteå.
Telefon: 0910–137 77
Hemsida: gustafssonsbil.se

11 augusti, 2017. Senast uppdaterat 11:30

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25