Logarts udda inbjudan: Provkrocka nya Fiestan

Ford Fiesta är Europas mest köpta bil i B-segmentet. Nu lanserar det prisbelönta företaget en ny modell – och det firar Logart Bil med öppet hus på lördag. Mellan klockan 10 och 15 har du chansen att provkrocka den nya modellen.
– Förra året blev det jättelyckat och vi hoppas på folkfest även i år, säger Clas Håkansson på Logart Bil.

31 augusti, 2017. Senast uppdaterat 11:01

I flera år i rad har Ford Fiesta varit Europas mest sålda – men det populära amerikanska bilföretaget slår sig inte till ro, tvärtom. Nu kommer de med en uppdaterad version och den innehåller ännu mer avancerad teknik och fräckare design, och den väntas, som flera av föregångarna, att göra succé.
– Att den år efter år är så oerhört populär, inte bara i Sverige utan hela Europa säger en hel del om att det är en väldigt bra bil, säger Clas Håkansson på Logart Bil.

Clas Håkansson på Logart Bil välkomnar Skellefteåborna på lanseringsfest i morgon lördag, mellan klockan 10 och 15.

För att fira den nya Fiestan kommer Logart att bjuda hela Skellefteå på en annorlunda provkörningen, där alla som vill ges möjlighet att ”provkrocka” nya Ford Fiesta.

– En riktigt häftig upplevelse som passar alla åldrar. Det kommer att ske under ordnade former, med det avancerade autobromssystemet som säkerhet, förklarar Clas Håkansson.

Under lanseringshelgen kommer man att visa upp den nya Fiestan och utöver det kommer det att bjudas på en hel del överraskningar, som passar både stora och små. Bland annat kommer du kunna utmana Skellefteå FF:s stjärnmålvakt Fredrik Enberg. Gör du mål belönas du med en biobiljett. Dessutom bjuds alla barn på glass.
– Vi hoppas att det blir en folkfest. Vi gjorde något liknande förra året och det blev oerhört uppskattat, och vi hoppas självklart på att så många som möjligt kommer på lördag, säger Clas Håkansson.

Mycket säkerhet

En anledning till att Fiestan år efter år är med på olika topplistor tror Clas Håkansson beror på den höga säkerheten, som modellen även prisats för, till det i jämförelsevis låga priset. Bilens avancerade teknik finns vanligtvis bara i modeller i högre prisklasser.
– Här får du mycket säkerhet för pengarna, och det är för många en avgörande faktor när man ska köpa bil, säger Clas Håkansson.
Fiestan har även prisats för sin motor flera år i rad – och nu har du alltså chansen att provköra bilen hos Logart Bil, som är stans största, och äldsta, Fordexpert. Skellefteåföretaget startade på 1930-talet, och då var de först i hela Norrland med att sälja Fordbilar. Förutom Ford säljer Logart Bil även Subaru.


Fem populära modeller från Ford

Ford Fiesta Trend
Pris:
Från 155 800 kronor.
Lanseringspris från: 133 900 kronor
Kommentar: En elegant design med imponerande tekniklösningar och spännande motoralternativ bidrar till att göra den väldigt attraktiv.

 

Ford Fiesta Titanium
Pris:
Från 165 800 kronor.
Lanseringspris från: 143 900 kronor
Kommentar: Förstklassiga material och de extra funktionerna ger högsta komfort. Några av modellens uppskattade funktioner är statiska kurvljsus, skålade framsäten i sportuförande och justerbart svakstöd på förarsidan samt backspegel med automatisk avbländning.

 

Ford Fiesta ST-Line
Pris från: 183 300 kronor.
Kommentar: Kompakt, sportig och pigg. Fullpackad med teknik som håller dig uppkopplad, förenklar din vardag och gör livet roligare. ST-Line har Ford Fiestas alla praktiska funktioner, plus en prestandabils alla iögonfallande detaljer.

Ford Fiesta Vignale
Pris från:198 800 kronor.
Kommentar: Erbjuder många extra finesser och fördelar som gö
r resan ännu mer njutbar. Kan beställas i en rad olika karossfärger, inklusive Fors Milano Girgio-lack. En annan exklusiv exteriördetalj den unika Vignale-grillen samt 18’’ polerade aluminiumfälgar med Vignale-design.

Ford Fiesta ST
Pris från: Inte bestämt.
Kommentar: Kommer i början av 2018 och har en trecylindrig turbomotor på 1,5 liter på 200 hästkrafter och 290 newtonmeter. Koldioxidutsläppet ligger på 114 gram per kilometer och den gör 0-100 km/h på 6,7 sekunder. Dessutom kommer det att finnas tre olika körlägen att välja på: normal, sport eller track.

Finansieringskampanj 2-10 september

 

31 augusti, 2017. Senast uppdaterat 11:01

Hon blir ny verksamhetschef på Folkparken

Lina Björk Larsson har av Folkparkens styrelse utsetts till ny verksamhetschef.
Hon har arbetat som tillförordnad vd sedan november i fjol.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

– För Folkparken är det jättebra att Lina nu fortsätter som verksamhetschef. Vi i styrelsen är mycket nöjda med det arbete hon gjort sedan hon tillträdde, vilket gör att hon har vårt och personalens fulla förtroende säger Lillian Carlstenn, styrelseordförande på Folkparken.

Lina är inte det enda nya ansiktet på folkparken. 2018 genomfördes en omorganisation samt pensionsavgångar som har lett till att personalgruppen i stort sett är helt ny från i höstas. Nya i köket är Susanne Sigården och Linda Lind. Husvärdar är Ida Fryxell, Stina Sundbom och Klas Jonsson. Sedan tidigare arbetar Carola Glas och Carolina Norberg på Folkparken.

– Jag är otroligt glad och stolt över det förtroendet jag fått. Vi är ett starkt team nu på Folkparken som alla strävar efter samma målbild. Vi vill föra Folkparken framåt med respekt för ”parkens” historia säger Lina Björk Larsson.

Hon har tidigare jobbat på Folkparken med marknadsföring och försäljning.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

Skelleftebyrån som växer i rekordtakt

Less på krånglig redovisning – utan någon att fråga?
Hos nystartade Bright är dörren alltid öppen och här finns expertisen under ett och samma tak.

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15

Alla kan nog skriva under på att det ska vara ­roligt och enkelt att vara ­företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – du ska inte villrådigt ­behöva kryssa mellan olika digitala verktyg utan någon att rådfråga.
Det har Bright redovisning & revision på Storgatan 31C i Skellefteå tagit fasta på.
– Vi ligger helt klart i framkant vad ­gäller digitala lösningar för våra kunder och kommer alltid att hänga med i ­branschens utveckling. Det avgörande är att lyssna på kunden och hjälpa dem in i den mer digitala världen i deras takt och på deras villkor, och inte ge avkall på den personliga kontakten, säger Joel Brännström, auktoriserad revisor.

Under samma tak
Idén till nystartade Bright uppstod i höstas då Joel Brännström, Åsa Lundström, Lars Edman, Maria Pettersson och Maria Nilsson pratade om saker som kunderna oroar sig för, som tar onödig tid och drar ned produktiviteten. Och hur man på ett enkelt sätt kan erbjuda all ekonomisk konsultation – under ett och samma tak. En affärs­idé började ­utkristalliseras och kort därefter startade de Bright med målet att erbjuda ett brett tjänsteutbud med stor flexibilitet. Allt för kundens bästa.
Joel Brännström fördjupar resonemanget:
– Alla bolag och alla företagare är unika. Vi har upplevt att många företagare inte har lika bråttom in i den helt digitala världen, något vår bransch som helhet gärna vill ge sken av. Här kommer ­dörren alltid att vara öppen för frågor och rådgivning. Vi vill att det ska kännas familjärt att besöka vårt kontor.

Växt snabbt
Kontor öppnades i ­nyrenoverade loka­ler i ­centrala Skellefteå och ­verk­sam­heten har expanderat rekordsnabbt. ­Sedan startskottet i oktober har företaget växt till 16 anställda – och består nu av nio redovisningskonsulter, sex revisorer och en administratör. Brights senaste anställda Erika flyttar hit från Umeå i början av april.
– Erika är en relativt nyutexaminerad auktoriserad revisor och kommer stärka vårt redan starka team ytterligare, säger Joel.
– Vår snabba utveckling är ett bevis på att vi tänker rätt. Förutom att ha kunden i fokus vill vi också värna om vår egen personal. Har vi en personal som trivs och mår bra märks det i kontakten med kunden, så att de känner sig uppskattade, vilket förhoppningsvis leder till att vi får ett gott renommé och nya kunder. Vi tror inte att det är krång­ligare än så, säger Åsa Lundström, ­auktoriserad ­redovisningskonsult.

BRIGHT REDOVISNING & REVISION

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15