Logarts udda inbjudan: Provkrocka nya Fiestan

Ford Fiesta är Europas mest köpta bil i B-segmentet. Nu lanserar det prisbelönta företaget en ny modell – och det firar Logart Bil med öppet hus på lördag. Mellan klockan 10 och 15 har du chansen att provkrocka den nya modellen.
– Förra året blev det jättelyckat och vi hoppas på folkfest även i år, säger Clas Håkansson på Logart Bil.

31 augusti, 2017. Senast uppdaterat 11:01

I flera år i rad har Ford Fiesta varit Europas mest sålda – men det populära amerikanska bilföretaget slår sig inte till ro, tvärtom. Nu kommer de med en uppdaterad version och den innehåller ännu mer avancerad teknik och fräckare design, och den väntas, som flera av föregångarna, att göra succé.
– Att den år efter år är så oerhört populär, inte bara i Sverige utan hela Europa säger en hel del om att det är en väldigt bra bil, säger Clas Håkansson på Logart Bil.

Clas Håkansson på Logart Bil välkomnar Skellefteåborna på lanseringsfest i morgon lördag, mellan klockan 10 och 15.

För att fira den nya Fiestan kommer Logart att bjuda hela Skellefteå på en annorlunda provkörningen, där alla som vill ges möjlighet att ”provkrocka” nya Ford Fiesta.

– En riktigt häftig upplevelse som passar alla åldrar. Det kommer att ske under ordnade former, med det avancerade autobromssystemet som säkerhet, förklarar Clas Håkansson.

Under lanseringshelgen kommer man att visa upp den nya Fiestan och utöver det kommer det att bjudas på en hel del överraskningar, som passar både stora och små. Bland annat kommer du kunna utmana Skellefteå FF:s stjärnmålvakt Fredrik Enberg. Gör du mål belönas du med en biobiljett. Dessutom bjuds alla barn på glass.
– Vi hoppas att det blir en folkfest. Vi gjorde något liknande förra året och det blev oerhört uppskattat, och vi hoppas självklart på att så många som möjligt kommer på lördag, säger Clas Håkansson.

Mycket säkerhet

En anledning till att Fiestan år efter år är med på olika topplistor tror Clas Håkansson beror på den höga säkerheten, som modellen även prisats för, till det i jämförelsevis låga priset. Bilens avancerade teknik finns vanligtvis bara i modeller i högre prisklasser.
– Här får du mycket säkerhet för pengarna, och det är för många en avgörande faktor när man ska köpa bil, säger Clas Håkansson.
Fiestan har även prisats för sin motor flera år i rad – och nu har du alltså chansen att provköra bilen hos Logart Bil, som är stans största, och äldsta, Fordexpert. Skellefteåföretaget startade på 1930-talet, och då var de först i hela Norrland med att sälja Fordbilar. Förutom Ford säljer Logart Bil även Subaru.


Fem populära modeller från Ford

Ford Fiesta Trend
Pris:
Från 155 800 kronor.
Lanseringspris från: 133 900 kronor
Kommentar: En elegant design med imponerande tekniklösningar och spännande motoralternativ bidrar till att göra den väldigt attraktiv.

 

Ford Fiesta Titanium
Pris:
Från 165 800 kronor.
Lanseringspris från: 143 900 kronor
Kommentar: Förstklassiga material och de extra funktionerna ger högsta komfort. Några av modellens uppskattade funktioner är statiska kurvljsus, skålade framsäten i sportuförande och justerbart svakstöd på förarsidan samt backspegel med automatisk avbländning.

 

Ford Fiesta ST-Line
Pris från: 183 300 kronor.
Kommentar: Kompakt, sportig och pigg. Fullpackad med teknik som håller dig uppkopplad, förenklar din vardag och gör livet roligare. ST-Line har Ford Fiestas alla praktiska funktioner, plus en prestandabils alla iögonfallande detaljer.

Ford Fiesta Vignale
Pris från:198 800 kronor.
Kommentar: Erbjuder många extra finesser och fördelar som gö
r resan ännu mer njutbar. Kan beställas i en rad olika karossfärger, inklusive Fors Milano Girgio-lack. En annan exklusiv exteriördetalj den unika Vignale-grillen samt 18’’ polerade aluminiumfälgar med Vignale-design.

Ford Fiesta ST
Pris från: Inte bestämt.
Kommentar: Kommer i början av 2018 och har en trecylindrig turbomotor på 1,5 liter på 200 hästkrafter och 290 newtonmeter. Koldioxidutsläppet ligger på 114 gram per kilometer och den gör 0-100 km/h på 6,7 sekunder. Dessutom kommer det att finnas tre olika körlägen att välja på: normal, sport eller track.

Finansieringskampanj 2-10 september

 

31 augusti, 2017. Senast uppdaterat 11:01

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25