Logarts udda inbjudan: Provkrocka nya Fiestan

Ford Fiesta är Europas mest köpta bil i B-segmentet. Nu lanserar det prisbelönta företaget en ny modell – och det firar Logart Bil med öppet hus på lördag. Mellan klockan 10 och 15 har du chansen att provkrocka den nya modellen.
– Förra året blev det jättelyckat och vi hoppas på folkfest även i år, säger Clas Håkansson på Logart Bil.

31 augusti, 2017. Senast uppdaterat 11:01

I flera år i rad har Ford Fiesta varit Europas mest sålda – men det populära amerikanska bilföretaget slår sig inte till ro, tvärtom. Nu kommer de med en uppdaterad version och den innehåller ännu mer avancerad teknik och fräckare design, och den väntas, som flera av föregångarna, att göra succé.
– Att den år efter år är så oerhört populär, inte bara i Sverige utan hela Europa säger en hel del om att det är en väldigt bra bil, säger Clas Håkansson på Logart Bil.

Clas Håkansson på Logart Bil välkomnar Skellefteåborna på lanseringsfest i morgon lördag, mellan klockan 10 och 15.

För att fira den nya Fiestan kommer Logart att bjuda hela Skellefteå på en annorlunda provkörningen, där alla som vill ges möjlighet att ”provkrocka” nya Ford Fiesta.

– En riktigt häftig upplevelse som passar alla åldrar. Det kommer att ske under ordnade former, med det avancerade autobromssystemet som säkerhet, förklarar Clas Håkansson.

Under lanseringshelgen kommer man att visa upp den nya Fiestan och utöver det kommer det att bjudas på en hel del överraskningar, som passar både stora och små. Bland annat kommer du kunna utmana Skellefteå FF:s stjärnmålvakt Fredrik Enberg. Gör du mål belönas du med en biobiljett. Dessutom bjuds alla barn på glass.
– Vi hoppas att det blir en folkfest. Vi gjorde något liknande förra året och det blev oerhört uppskattat, och vi hoppas självklart på att så många som möjligt kommer på lördag, säger Clas Håkansson.

Mycket säkerhet

En anledning till att Fiestan år efter år är med på olika topplistor tror Clas Håkansson beror på den höga säkerheten, som modellen även prisats för, till det i jämförelsevis låga priset. Bilens avancerade teknik finns vanligtvis bara i modeller i högre prisklasser.
– Här får du mycket säkerhet för pengarna, och det är för många en avgörande faktor när man ska köpa bil, säger Clas Håkansson.
Fiestan har även prisats för sin motor flera år i rad – och nu har du alltså chansen att provköra bilen hos Logart Bil, som är stans största, och äldsta, Fordexpert. Skellefteåföretaget startade på 1930-talet, och då var de först i hela Norrland med att sälja Fordbilar. Förutom Ford säljer Logart Bil även Subaru.


Fem populära modeller från Ford

Ford Fiesta Trend
Pris:
Från 155 800 kronor.
Lanseringspris från: 133 900 kronor
Kommentar: En elegant design med imponerande tekniklösningar och spännande motoralternativ bidrar till att göra den väldigt attraktiv.

 

Ford Fiesta Titanium
Pris:
Från 165 800 kronor.
Lanseringspris från: 143 900 kronor
Kommentar: Förstklassiga material och de extra funktionerna ger högsta komfort. Några av modellens uppskattade funktioner är statiska kurvljsus, skålade framsäten i sportuförande och justerbart svakstöd på förarsidan samt backspegel med automatisk avbländning.

 

Ford Fiesta ST-Line
Pris från: 183 300 kronor.
Kommentar: Kompakt, sportig och pigg. Fullpackad med teknik som håller dig uppkopplad, förenklar din vardag och gör livet roligare. ST-Line har Ford Fiestas alla praktiska funktioner, plus en prestandabils alla iögonfallande detaljer.

Ford Fiesta Vignale
Pris från:198 800 kronor.
Kommentar: Erbjuder många extra finesser och fördelar som gö
r resan ännu mer njutbar. Kan beställas i en rad olika karossfärger, inklusive Fors Milano Girgio-lack. En annan exklusiv exteriördetalj den unika Vignale-grillen samt 18’’ polerade aluminiumfälgar med Vignale-design.

Ford Fiesta ST
Pris från: Inte bestämt.
Kommentar: Kommer i början av 2018 och har en trecylindrig turbomotor på 1,5 liter på 200 hästkrafter och 290 newtonmeter. Koldioxidutsläppet ligger på 114 gram per kilometer och den gör 0-100 km/h på 6,7 sekunder. Dessutom kommer det att finnas tre olika körlägen att välja på: normal, sport eller track.

Finansieringskampanj 2-10 september

 

31 augusti, 2017. Senast uppdaterat 11:01

Glädjebeskedet: Nya Arken tar tillbaka klassikern

Saknar du också det lilla extra till kaffet?
Då blev precis den här vintern så mycket roligare för dig.
Nya Arken firar nämligen sitt ettårsjubileum med att ta tillbaka den klassiska favoriten.

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

I slutet av oktober har det gått ett år sedan Malte Tjäder och Anna Ljuslinder Tjäder tog över den anrika restaurangen. Och på kort tid har det skett stora förändringar.
Under nytt namn och i nyrenoverade lokaler har Skellefteborna fått njuta av ett fantastiskt julbord, stans godaste smörgåstårta – samt sedan maj fått frossa i den bästa Take Away-buffén.
Som tidigare ligger främsta fokus på lunchen, där man dagligen kan välja mellan tre hemlagade rätter varav en klassiker.

– Vi ligger nära till allt och alla känner till stället. Vi har en trogen kundkrets och det är kul att även nya ansikten hittat hit. Det har varit ett fantastiskt första år, säger Malte Tjäder och fortsätter:

– Vi ställer alltid hög krav på vad vi serverar och en stor anledning till att det funkat så bra tror jag är att här finns något för alla. Utöver tre olika varmrätter erbjuder vi alltid 30 olika sallader och kalla såser.

Take away-buffén är populärt bland Skelleftebor på språng.

Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad.

Den anrika restaurangen har funnits sedan 50-talet och att det är ett populärt lunchalternativ råder det knappast något tvivel om.

Nu laddar de nya ägarna för jubileet och lagom till ettårsdagen plockar de fram en gammal favorit; hembakad gokaka. Ett glädjebesked – inte minst för de trognaste kunderna.

– Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad, säger Malte Tjäder.

Precis som ifjol gör Nya Arken en storsatsning på julbord, som går att boka från den 25 november. Malte och Anna har genom sin cateringfirma Maltes Mat gjort sig kända för sina nyskapande smakupplevelser, på norrländska råvaror. Något som också kommer att märkas på julbordet.

Vill du boka julbord eller veta mer om Nya Arken? Här hittar du mer info.

NYA ARKEN

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

Skidmeckat fyller 50 år – listar alla trender

Skifix är en av de största skiduthyrarna i Sverige.
I år firar företaget 50 år i branschen.
Här berättar ägaren Niklas Kassberg Wall om framgångsfaktorn och listar säsongens hetaste trender.

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11

Under de senaste femtio åren har många familjer besökt Skifix. För alla vuxna och barn som gillar att åka utför är det ett verkligt mecka.

Företaget, som hyrt ut skidor sedan 90-talet, har en butik på Kopplingsvägen 10A i Boden men sedan några år tillbaka kan man även beställa säsongens skidutrustning via deras hemsida, skifix.com.

Ett enkelt och smidigt alternativ som ökar i populäritet år för år.

– Många som en gång har börjat hyra hos oss kommer tillbaka år efter år. Dels för att det är så smidigt och dels för att man såklart sparar väldigt mycket pengar, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger.

Om man exempelvis hyr begagnad alpinutrustning, så är priset endast 745 kronor för två säsonger. Skidor, bindning och pjäxor ingår i samtliga paket.

– En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Våra begagnade skidor är alltid nyslipade och vallade. Om barnen växer ur pjäxan eller skidorna kan du göra ett mellanbyte för endast 100 kronor under hyrtiden. Lägger du till hundra kronor kan du byta skidorna mellan eller under säsongen.

Trendkänslig
Niklas Kassberg Wall började på företaget 2001 och med sina många år i branschen har han sett otaliga trender gå i vågor. Och han understryker just att skidvärlden är väldigt trendkänslig.

– Visst är det så. Just nu är det stor efterfrågan på breda och lätta skidor, anpassade för toppturer, friåkningsskidor för hela berget, parkskidor för freestyle-åkning samt pistsmiskare, för åkare som gillar att gasa i svängarna.

Vill du också förbättra din skidåkningen eller kolla in de senaste trenderna? Kom in till Skifix på Kopplingsvägen 10 A eller surfa in på skifix.com.

SKIFIX

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11