Logarts udda inbjudan: Provkrocka nya Fiestan

Ford Fiesta är Europas mest köpta bil i B-segmentet. Nu lanserar det prisbelönta företaget en ny modell – och det firar Logart Bil med öppet hus på lördag. Mellan klockan 10 och 15 har du chansen att provkrocka den nya modellen.
– Förra året blev det jättelyckat och vi hoppas på folkfest även i år, säger Clas Håkansson på Logart Bil.

31 augusti, 2017. Senast uppdaterat 11:01

I flera år i rad har Ford Fiesta varit Europas mest sålda – men det populära amerikanska bilföretaget slår sig inte till ro, tvärtom. Nu kommer de med en uppdaterad version och den innehåller ännu mer avancerad teknik och fräckare design, och den väntas, som flera av föregångarna, att göra succé.
– Att den år efter år är så oerhört populär, inte bara i Sverige utan hela Europa säger en hel del om att det är en väldigt bra bil, säger Clas Håkansson på Logart Bil.

Clas Håkansson på Logart Bil välkomnar Skellefteåborna på lanseringsfest i morgon lördag, mellan klockan 10 och 15.

För att fira den nya Fiestan kommer Logart att bjuda hela Skellefteå på en annorlunda provkörningen, där alla som vill ges möjlighet att ”provkrocka” nya Ford Fiesta.

– En riktigt häftig upplevelse som passar alla åldrar. Det kommer att ske under ordnade former, med det avancerade autobromssystemet som säkerhet, förklarar Clas Håkansson.

Under lanseringshelgen kommer man att visa upp den nya Fiestan och utöver det kommer det att bjudas på en hel del överraskningar, som passar både stora och små. Bland annat kommer du kunna utmana Skellefteå FF:s stjärnmålvakt Fredrik Enberg. Gör du mål belönas du med en biobiljett. Dessutom bjuds alla barn på glass.
– Vi hoppas att det blir en folkfest. Vi gjorde något liknande förra året och det blev oerhört uppskattat, och vi hoppas självklart på att så många som möjligt kommer på lördag, säger Clas Håkansson.

Mycket säkerhet

En anledning till att Fiestan år efter år är med på olika topplistor tror Clas Håkansson beror på den höga säkerheten, som modellen även prisats för, till det i jämförelsevis låga priset. Bilens avancerade teknik finns vanligtvis bara i modeller i högre prisklasser.
– Här får du mycket säkerhet för pengarna, och det är för många en avgörande faktor när man ska köpa bil, säger Clas Håkansson.
Fiestan har även prisats för sin motor flera år i rad – och nu har du alltså chansen att provköra bilen hos Logart Bil, som är stans största, och äldsta, Fordexpert. Skellefteåföretaget startade på 1930-talet, och då var de först i hela Norrland med att sälja Fordbilar. Förutom Ford säljer Logart Bil även Subaru.


Fem populära modeller från Ford

Ford Fiesta Trend
Pris:
Från 155 800 kronor.
Lanseringspris från: 133 900 kronor
Kommentar: En elegant design med imponerande tekniklösningar och spännande motoralternativ bidrar till att göra den väldigt attraktiv.

 

Ford Fiesta Titanium
Pris:
Från 165 800 kronor.
Lanseringspris från: 143 900 kronor
Kommentar: Förstklassiga material och de extra funktionerna ger högsta komfort. Några av modellens uppskattade funktioner är statiska kurvljsus, skålade framsäten i sportuförande och justerbart svakstöd på förarsidan samt backspegel med automatisk avbländning.

 

Ford Fiesta ST-Line
Pris från: 183 300 kronor.
Kommentar: Kompakt, sportig och pigg. Fullpackad med teknik som håller dig uppkopplad, förenklar din vardag och gör livet roligare. ST-Line har Ford Fiestas alla praktiska funktioner, plus en prestandabils alla iögonfallande detaljer.

Ford Fiesta Vignale
Pris från:198 800 kronor.
Kommentar: Erbjuder många extra finesser och fördelar som gö
r resan ännu mer njutbar. Kan beställas i en rad olika karossfärger, inklusive Fors Milano Girgio-lack. En annan exklusiv exteriördetalj den unika Vignale-grillen samt 18’’ polerade aluminiumfälgar med Vignale-design.

Ford Fiesta ST
Pris från: Inte bestämt.
Kommentar: Kommer i början av 2018 och har en trecylindrig turbomotor på 1,5 liter på 200 hästkrafter och 290 newtonmeter. Koldioxidutsläppet ligger på 114 gram per kilometer och den gör 0-100 km/h på 6,7 sekunder. Dessutom kommer det att finnas tre olika körlägen att välja på: normal, sport eller track.

Finansieringskampanj 2-10 september

 

31 augusti, 2017. Senast uppdaterat 11:01

Intresset för jakt ökar – särskilt bland kvinnor

Trenden med jakt växer – inte minst bland kvinnor.
Under 15 träffar hos Medborgarskolan i Skellefteå och Långviken kan du lära dig allt du behöver för att ta din jägarexamen.
– Många vill ha ett mål och vara fysiskt aktiv och då är jakt en perfekt hobby, säger kursledaren Mikael Boholm.

30 november, 2018. Senast uppdaterat 14:38

Det blir allt mer populärt att ta jägarexamen, särskilt bland kvinnor. Statistik från Naturvårdsverket visar att sammanlagt 17 548 personer löste jaktkort i Västerbottens län under innevarande år, vilket är i nivå med toppnoteringen från föregående år. Något som ökat väsentligt är andelen kvinnor, samtidigt som intresset går ned i åldrarna.
– Allt fler kvinnor väljer våra utbildningar, vilket vi tycker är jättekul. En orsak är ett ökande intresse för naturen och en vilja att hitta en fridfull hobby, säger Mikael Boholm.

I början av jaktsäsongen lottas dessa ut till ett antal kommuninnevånare som inte har någon jaktmark.

Han är kursledare för jägarexamen i Långviken. Under 15 träffar, med start den 2 december, varvas teori med praktik. Under utbildningen får du kunskaper om viltet, jakten och vapnet vilket ger dig optimala förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.
– Man skaffar sig en utbildning för livet. Sedan ska man ha klart för sig att man inte är någon fullfjädrad jägare efter kursen. Det blir man genom erfarenhet, säger Mikael Boholm.

När man har lyckats ta sin jägarexamen, hur gör man för att börja jaga?
– Antingen försöker man gå med i ett jaktlag eller så kontaktar man Skellefteå kommun, som varje år behåller ett antal jakträtter själva. I början av jaktsäsongen lottas dessa ut till ett antal kommuninnevånare som inte har någon jaktmark.

Finns det någon speciell jakt du skulle rekommendera nyblivna jägare?
– En jakttyp som blivit populär är småviltsjakt, det vill säga jakt på hare, rådjur och fågeljakt, till exempel skogsfågel och ripa. Då jagar man inte i lag utan får tillfälle att under lugna och kontrollerade former skjuta sitt första vilt.

Söndag den 2 december är det kursstart för jägarexamen i Långviken och den 16 januari startar kursen i Skellefteå. Det finns fortfarande platser kvar och bokningen gör du här:

2 dec: Långviken

16 jan: Skellefteå

30 november, 2018. Senast uppdaterat 14:38

Julklappstips för hela familjen

Det kan vara tidskrävande att hitta ­julklappar till hela familjen.
Men det behöver inte vara det.
Här bjuder ­Vintergatans köpcentrum på tipsen till hela familjen – som du kan shoppa på ett och samma ställe.

29 november, 2018. Senast uppdaterat 12:01

THE BODYSHOP
Älskar du The Body Shops populära hudvårds-och sminkprodukter är den här maxade julkalendern något för dig! Kalendern är fylld till brädden med 25 gåvor – som gör varje decemberdag till en överraskning.
Har du ett skägg så ska du använda olja. Så är det bara. Med Beard Care Kit får du ett komplett groomingkit med sax, kam och vegansk skäggolja i en lätt, icke-fet formula som mjukgör, vårdar och lyfter fram naturligt lyster i alla skägg. En garanterad vinnare till honom i jul!

GLITTER
En rund berlock i äkta silver med graverad bokstav, hårband och stora diadem. Vinterns smyckes- och accessoartrender erbjuder något för alla smaker och tillfällen. Vad det gäller val av mönster är det lika självklart som på resten av vår garderob i vinter: djurprint och prickigt. För att organisera dina favoritsmycken är det perfekt att hänga upp dem på ett smyckesträd.

LINDEX
Är du lite frusen? Då är kashmir det perfekta materialet för dig. En kashmirtröja är varmare än en vanlig fårullströja, och dessutom mycket mjukare. Den här v-ringade tröjan kommer se till att du både är varm och stilsäker den här säsongen.

ACCENT
En workbag är ett måste – om du vill kombinera stil med funktionalitet. På insidan av Don Donna Josefinas snygga ryggsäck finns ett rymligt huvudfack samt ett fack med plats för en dator upp till 13,3 tum. Utvändigt finns två ytterfack med dragkedja, ett på framsidan och ett på baksidan.

Trött på skrynkliga skjortor och blusar? Philips Steam & Go är en praktisk handhållen steamer som snabbt och enkelt avlägsnar veck.

KJELL & COMPANY
Att kunna skicka film från telefonen till tv:n är idag mer vardag än framtid. Sitter du därför med någon i din bekantskapskrets som ännu inte har en Chromecast är platsen som bästa julklappsgivare i princip säkrad.
Trött på skrynkliga skjortor och blusar? Philips Steam & Go är en praktisk handhållen steamer som snabbt och enkelt avlägsnar veck och dålig lukt från alla typer av tyger och material.
Oavsett om du är intresserad av vädret, är ute efter ett recept eller vill lyssna på musik kan Google Home hjälpa dig. Den röststyrda smarthögtalaren är ett måste i köket, vardagsrummet eller varför inte i badrummet.
Ledsavers LED-mössa gör att du både ser och syns i mörkret.

KAPPAHL
Att lämna den varma sängen och det mysiga täcket tar alltid emot på morgonen. Men det känns genast lite bättre när du har en mysig morgonrock eller pyjamas-set att krypa in i. Hos Kappahl hittar du morgonrockar och pyjamas-set, i alla olika färger och former.

AVENY SKO
Varför halka fram eller inte springa alls vintertid? Dubbade skor från Icebug är en fenomenal julklapp – det greppar hela släkten.
Är du ute efter klappar till barnen har Kuoma precis släppt en ny modell av sin populära barnstövel, med ny sula som gör den helt vattentät.
Såväl skoterförare som ”vanliga” kunder är eniga i slutomdömet, Powerbootstöveln är det varmaste man kan ha på fötterna! Finns i dam-, herr- och barnstorlekar från 29 till 48.

29 november, 2018. Senast uppdaterat 12:01