Lista: Här är Skelleftebornas 5 mest älskade godisar!

Hemmakvälls godissatsning har blivit en fullträff. De erbjuder över 180 olika sorter – men Skellefteborna har inte alls samma smak som övriga. Då svenskarna helst äter Center, Marabou och Lysmelk väljer vi något helt annat. I samarbete med Skellefteliv lottar Hemmakväll ut fem kilo godis.

2 oktober, 2017. Senast uppdaterat 05:27

När Skellefteborna ska köpa godis väljer många att gå till Hemmakväll – och det är inte konstigt. De har ett gigantiskt godisutbud och som kund hittar man garanterat sitt favoritgodis här.
– För oss är det oerhört viktigt att ha stans bästa godisutbud, och det tycker jag att vi har, säger Johanna Luoto, butikschef.

För tio år sedan gjorde Hemmakväll en jättesatsning på just godis – en satsning som har slagit väldigt väl ut. 2007 hade de 8-9 sektioner, men nu har volymen ökat lavinartat. Nu består halva butiken av godis och totalt har de över 180 olika godissorter. Dessutom satsar Hemmakväll bara på premiumgodis, det vill säga enbart original, inga kopior.

Inte nog med att de har stans största godisutbud, de har förmodligen stans fräschaste också.

– För oss är det jätteviktigt att det bara är färskt godis som säljs och därför prioriterar vi det väldigt hårt, säger Johanna Luoto.

Dagliga rutiner

Hemmakväll har en daglig rutin för att se till att hålla godisavdelningen fräsch och då ingår bland annat att plocka bort golvgodis och dammtorka hela avdelningen. Dessutom känner de och provsmakar på de sorter som de vet kan bli lite hårda och fyller dagligen på med nytt godis i hyllorna.

– Man vet ju själv hur tråkigt det är att komma hem till tv-soffan och få hårt godis. Därför försöker vi, i den mån det går, att rensa bort allt gammal godis, säger Johanna Luoto.

I samarbete med Skellefteliv lottar Hemmakväll ut fem burkar godis – dras du först vinner du den stora burken på 1,9 kilo och hamnar du på plats två till fem vinner du den lilla burken på 0,8 kilo. Allt du behöver göra är att dela inlägget så är du automatiskt med i utlottningen.

.

Svenskarnas favoritgodis:

1) Center

2) Lysmelk

3) Marabou

4) Mini chokladtoffe

5) Fizzy bubblegum

…och här är Skelleftebornas favoriter:

1) Lakritspipor

2) Chokladpopcorn

3) Violpistoler

4) Salt/vit/chokladlakrits

5) Aromas gelehallon

2 oktober, 2017. Senast uppdaterat 05:27

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25