Lista: Här är Skelleftebornas 5 mest älskade godisar!

Hemmakvälls godissatsning har blivit en fullträff. De erbjuder över 180 olika sorter – men Skellefteborna har inte alls samma smak som övriga. Då svenskarna helst äter Center, Marabou och Lysmelk väljer vi något helt annat. I samarbete med Skellefteliv lottar Hemmakväll ut fem kilo godis.

2 oktober, 2017. Senast uppdaterat 05:27

När Skellefteborna ska köpa godis väljer många att gå till Hemmakväll – och det är inte konstigt. De har ett gigantiskt godisutbud och som kund hittar man garanterat sitt favoritgodis här.
– För oss är det oerhört viktigt att ha stans bästa godisutbud, och det tycker jag att vi har, säger Johanna Luoto, butikschef.

För tio år sedan gjorde Hemmakväll en jättesatsning på just godis – en satsning som har slagit väldigt väl ut. 2007 hade de 8-9 sektioner, men nu har volymen ökat lavinartat. Nu består halva butiken av godis och totalt har de över 180 olika godissorter. Dessutom satsar Hemmakväll bara på premiumgodis, det vill säga enbart original, inga kopior.

Inte nog med att de har stans största godisutbud, de har förmodligen stans fräschaste också.

– För oss är det jätteviktigt att det bara är färskt godis som säljs och därför prioriterar vi det väldigt hårt, säger Johanna Luoto.

Dagliga rutiner

Hemmakväll har en daglig rutin för att se till att hålla godisavdelningen fräsch och då ingår bland annat att plocka bort golvgodis och dammtorka hela avdelningen. Dessutom känner de och provsmakar på de sorter som de vet kan bli lite hårda och fyller dagligen på med nytt godis i hyllorna.

– Man vet ju själv hur tråkigt det är att komma hem till tv-soffan och få hårt godis. Därför försöker vi, i den mån det går, att rensa bort allt gammal godis, säger Johanna Luoto.

I samarbete med Skellefteliv lottar Hemmakväll ut fem burkar godis – dras du först vinner du den stora burken på 1,9 kilo och hamnar du på plats två till fem vinner du den lilla burken på 0,8 kilo. Allt du behöver göra är att dela inlägget så är du automatiskt med i utlottningen.

.

Svenskarnas favoritgodis:

1) Center

2) Lysmelk

3) Marabou

4) Mini chokladtoffe

5) Fizzy bubblegum

…och här är Skelleftebornas favoriter:

1) Lakritspipor

2) Chokladpopcorn

3) Violpistoler

4) Salt/vit/chokladlakrits

5) Aromas gelehallon

2 oktober, 2017. Senast uppdaterat 05:27

Hon blir ny verksamhetschef på Folkparken

Lina Björk Larsson har av Folkparkens styrelse utsetts till ny verksamhetschef.
Hon har arbetat som tillförordnad vd sedan november i fjol.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

– För Folkparken är det jättebra att Lina nu fortsätter som verksamhetschef. Vi i styrelsen är mycket nöjda med det arbete hon gjort sedan hon tillträdde, vilket gör att hon har vårt och personalens fulla förtroende säger Lillian Carlstenn, styrelseordförande på Folkparken.

Lina är inte det enda nya ansiktet på folkparken. 2018 genomfördes en omorganisation samt pensionsavgångar som har lett till att personalgruppen i stort sett är helt ny från i höstas. Nya i köket är Susanne Sigården och Linda Lind. Husvärdar är Ida Fryxell, Stina Sundbom och Klas Jonsson. Sedan tidigare arbetar Carola Glas och Carolina Norberg på Folkparken.

– Jag är otroligt glad och stolt över det förtroendet jag fått. Vi är ett starkt team nu på Folkparken som alla strävar efter samma målbild. Vi vill föra Folkparken framåt med respekt för ”parkens” historia säger Lina Björk Larsson.

Hon har tidigare jobbat på Folkparken med marknadsföring och försäljning.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

Skelleftebyrån som växer i rekordtakt

Less på krånglig redovisning – utan någon att fråga?
Hos nystartade Bright är dörren alltid öppen och här finns expertisen under ett och samma tak.

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15

Alla kan nog skriva under på att det ska vara ­roligt och enkelt att vara ­företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – du ska inte villrådigt ­behöva kryssa mellan olika digitala verktyg utan någon att rådfråga.
Det har Bright redovisning & revision på Storgatan 31C i Skellefteå tagit fasta på.
– Vi ligger helt klart i framkant vad ­gäller digitala lösningar för våra kunder och kommer alltid att hänga med i ­branschens utveckling. Det avgörande är att lyssna på kunden och hjälpa dem in i den mer digitala världen i deras takt och på deras villkor, och inte ge avkall på den personliga kontakten, säger Joel Brännström, auktoriserad revisor.

Under samma tak
Idén till nystartade Bright uppstod i höstas då Joel Brännström, Åsa Lundström, Lars Edman, Maria Pettersson och Maria Nilsson pratade om saker som kunderna oroar sig för, som tar onödig tid och drar ned produktiviteten. Och hur man på ett enkelt sätt kan erbjuda all ekonomisk konsultation – under ett och samma tak. En affärs­idé började ­utkristalliseras och kort därefter startade de Bright med målet att erbjuda ett brett tjänsteutbud med stor flexibilitet. Allt för kundens bästa.
Joel Brännström fördjupar resonemanget:
– Alla bolag och alla företagare är unika. Vi har upplevt att många företagare inte har lika bråttom in i den helt digitala världen, något vår bransch som helhet gärna vill ge sken av. Här kommer ­dörren alltid att vara öppen för frågor och rådgivning. Vi vill att det ska kännas familjärt att besöka vårt kontor.

Växt snabbt
Kontor öppnades i ­nyrenoverade loka­ler i ­centrala Skellefteå och ­verk­sam­heten har expanderat rekordsnabbt. ­Sedan startskottet i oktober har företaget växt till 16 anställda – och består nu av nio redovisningskonsulter, sex revisorer och en administratör. Brights senaste anställda Erika flyttar hit från Umeå i början av april.
– Erika är en relativt nyutexaminerad auktoriserad revisor och kommer stärka vårt redan starka team ytterligare, säger Joel.
– Vår snabba utveckling är ett bevis på att vi tänker rätt. Förutom att ha kunden i fokus vill vi också värna om vår egen personal. Har vi en personal som trivs och mår bra märks det i kontakten med kunden, så att de känner sig uppskattade, vilket förhoppningsvis leder till att vi får ett gott renommé och nya kunder. Vi tror inte att det är krång­ligare än så, säger Åsa Lundström, ­auktoriserad ­redovisningskonsult.

BRIGHT REDOVISNING & REVISION

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15