Lilla Mari presenterar tre nyheter – och en hemlighet

Lilla Mari är mer än ”stans mysigaste fik”. Det populära caféet satsar nu på lunchbuffé, företagsevent, afternoon tea och middagar som tillagas på heta täljstenar vid bordet.
– Jag vill att cafébesöket ska vara en helhetsupplevelse , säger den nya ägaren Anna-Karin Furuskog-Lidström.
Dessutom nämner hon en hemlighet.

23 oktober, 2017. Senast uppdaterat 09:03

Lilla Mari öppnade 1989 och i 28 år har det varit många Skelleftebors favoritställe att avnjuta en kopp kaffe på. I början på sommaren bytte det anrika caféet ägare, då Anna-Karin Furuskog-Lidström tog över.

– Jag vill bygga vidare på det som de tidigare ägarna har startat, för jag tycker Lilla Mari har varit stans mysigaste och bästa café. Jag vill att cafébesöket ska vara en helhetsupplevelse, och självklart hoppas jag kunna sätta min prägel på det, säger hon.

På torsdagar kommer du exempelvis att kunna förgylla eftermiddagen med afternoon tea från 16.00 till 19.00 och på vardagar serveras lunchbuffé för 98 kronor.

Nytt mysigt koncept

En annan nyhet är satsningen på middagar. Numera kan du tillaga din egen middag på heta täljstenar vid bordet – mycket mysigare än så blir det inte.

– Det är så mysigt när man äter småplock och steker på köttet vid bordet. Då blir måltiden längre och man pratar mycket mer än när man har varsin tallrik och trycker i sig maten, säger Anna-Karin.

Jag vill inte säga för mycket, men jag hoppas och tror att det blir en oförglömlig upplevelse. Tänk lite amerikansk filmjul.

Ytterligare en spännande satsning är den som Lilla Mari gör på temamiddagar. Från och med den 1 december serveras julbord – men hur dessa ser ut vill inte Anna-Karin avslöja.

– Jag vill inte säga för mycket, men jag hoppas och tror att det blir en oförglömlig upplevelse. Tänk lite amerikansk filmjul, säger hon och ler finurligt.

Företagskvällar

Dessutom finns chansen för företag att boka hela caféet på torsdagskvällar.
 Men det största fokuset kommer förstås att vara på att fortsätta bjuda Skellefteborna på fantastiskt gott, hembakt, fika – i stans mysigaste omgivning.

Café Lilla Mari

23 oktober, 2017. Senast uppdaterat 09:03

Glädjebeskedet: Nya Arken tar tillbaka klassikern

Saknar du också det lilla extra till kaffet?
Då blev precis den här vintern så mycket roligare för dig.
Nya Arken firar nämligen sitt ettårsjubileum med att ta tillbaka den klassiska favoriten.

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

I slutet av oktober har det gått ett år sedan Malte Tjäder och Anna Ljuslinder Tjäder tog över den anrika restaurangen. Och på kort tid har det skett stora förändringar.
Under nytt namn och i nyrenoverade lokaler har Skellefteborna fått njuta av ett fantastiskt julbord, stans godaste smörgåstårta – samt sedan maj fått frossa i den bästa Take Away-buffén.
Som tidigare ligger främsta fokus på lunchen, där man dagligen kan välja mellan tre hemlagade rätter varav en klassiker.

– Vi ligger nära till allt och alla känner till stället. Vi har en trogen kundkrets och det är kul att även nya ansikten hittat hit. Det har varit ett fantastiskt första år, säger Malte Tjäder och fortsätter:

– Vi ställer alltid hög krav på vad vi serverar och en stor anledning till att det funkat så bra tror jag är att här finns något för alla. Utöver tre olika varmrätter erbjuder vi alltid 30 olika sallader och kalla såser.

Take away-buffén är populärt bland Skelleftebor på språng.

Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad.

Den anrika restaurangen har funnits sedan 50-talet och att det är ett populärt lunchalternativ råder det knappast något tvivel om.

Nu laddar de nya ägarna för jubileet och lagom till ettårsdagen plockar de fram en gammal favorit; hembakad gokaka. Ett glädjebesked – inte minst för de trognaste kunderna.

– Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad, säger Malte Tjäder.

Precis som ifjol gör Nya Arken en storsatsning på julbord, som går att boka från den 25 november. Malte och Anna har genom sin cateringfirma Maltes Mat gjort sig kända för sina nyskapande smakupplevelser, på norrländska råvaror. Något som också kommer att märkas på julbordet.

Vill du boka julbord eller veta mer om Nya Arken? Här hittar du mer info.

NYA ARKEN

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

Skidmeckat fyller 50 år – listar alla trender

Skifix är en av de största skiduthyrarna i Sverige.
I år firar företaget 50 år i branschen.
Här berättar ägaren Niklas Kassberg Wall om framgångsfaktorn och listar säsongens hetaste trender.

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11

Under de senaste femtio åren har många familjer besökt Skifix. För alla vuxna och barn som gillar att åka utför är det ett verkligt mecka.

Företaget, som hyrt ut skidor sedan 90-talet, har en butik på Kopplingsvägen 10A i Boden men sedan några år tillbaka kan man även beställa säsongens skidutrustning via deras hemsida, skifix.com.

Ett enkelt och smidigt alternativ som ökar i populäritet år för år.

– Många som en gång har börjat hyra hos oss kommer tillbaka år efter år. Dels för att det är så smidigt och dels för att man såklart sparar väldigt mycket pengar, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger.

Om man exempelvis hyr begagnad alpinutrustning, så är priset endast 745 kronor för två säsonger. Skidor, bindning och pjäxor ingår i samtliga paket.

– En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Våra begagnade skidor är alltid nyslipade och vallade. Om barnen växer ur pjäxan eller skidorna kan du göra ett mellanbyte för endast 100 kronor under hyrtiden. Lägger du till hundra kronor kan du byta skidorna mellan eller under säsongen.

Trendkänslig
Niklas Kassberg Wall började på företaget 2001 och med sina många år i branschen har han sett otaliga trender gå i vågor. Och han understryker just att skidvärlden är väldigt trendkänslig.

– Visst är det så. Just nu är det stor efterfrågan på breda och lätta skidor, anpassade för toppturer, friåkningsskidor för hela berget, parkskidor för freestyle-åkning samt pistsmiskare, för åkare som gillar att gasa i svängarna.

Vill du också förbättra din skidåkningen eller kolla in de senaste trenderna? Kom in till Skifix på Kopplingsvägen 10 A eller surfa in på skifix.com.

SKIFIX

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11