Lilla Mari presenterar tre nyheter – och en hemlighet

Lilla Mari är mer än ”stans mysigaste fik”. Det populära caféet satsar nu på lunchbuffé, företagsevent, afternoon tea och middagar som tillagas på heta täljstenar vid bordet.
– Jag vill att cafébesöket ska vara en helhetsupplevelse , säger den nya ägaren Anna-Karin Furuskog-Lidström.
Dessutom nämner hon en hemlighet.

23 oktober, 2017. Senast uppdaterat 09:03

Lilla Mari öppnade 1989 och i 28 år har det varit många Skelleftebors favoritställe att avnjuta en kopp kaffe på. I början på sommaren bytte det anrika caféet ägare, då Anna-Karin Furuskog-Lidström tog över.

– Jag vill bygga vidare på det som de tidigare ägarna har startat, för jag tycker Lilla Mari har varit stans mysigaste och bästa café. Jag vill att cafébesöket ska vara en helhetsupplevelse, och självklart hoppas jag kunna sätta min prägel på det, säger hon.

På torsdagar kommer du exempelvis att kunna förgylla eftermiddagen med afternoon tea från 16.00 till 19.00 och på vardagar serveras lunchbuffé för 98 kronor.

Nytt mysigt koncept

En annan nyhet är satsningen på middagar. Numera kan du tillaga din egen middag på heta täljstenar vid bordet – mycket mysigare än så blir det inte.

– Det är så mysigt när man äter småplock och steker på köttet vid bordet. Då blir måltiden längre och man pratar mycket mer än när man har varsin tallrik och trycker i sig maten, säger Anna-Karin.

Jag vill inte säga för mycket, men jag hoppas och tror att det blir en oförglömlig upplevelse. Tänk lite amerikansk filmjul.

Ytterligare en spännande satsning är den som Lilla Mari gör på temamiddagar. Från och med den 1 december serveras julbord – men hur dessa ser ut vill inte Anna-Karin avslöja.

– Jag vill inte säga för mycket, men jag hoppas och tror att det blir en oförglömlig upplevelse. Tänk lite amerikansk filmjul, säger hon och ler finurligt.

Företagskvällar

Dessutom finns chansen för företag att boka hela caféet på torsdagskvällar.
 Men det största fokuset kommer förstås att vara på att fortsätta bjuda Skellefteborna på fantastiskt gott, hembakt, fika – i stans mysigaste omgivning.

Café Lilla Mari

23 oktober, 2017. Senast uppdaterat 09:03

Hon blir ny verksamhetschef på Folkparken

Lina Björk Larsson har av Folkparkens styrelse utsetts till ny verksamhetschef.
Hon har arbetat som tillförordnad vd sedan november i fjol.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

– För Folkparken är det jättebra att Lina nu fortsätter som verksamhetschef. Vi i styrelsen är mycket nöjda med det arbete hon gjort sedan hon tillträdde, vilket gör att hon har vårt och personalens fulla förtroende säger Lillian Carlstenn, styrelseordförande på Folkparken.

Lina är inte det enda nya ansiktet på folkparken. 2018 genomfördes en omorganisation samt pensionsavgångar som har lett till att personalgruppen i stort sett är helt ny från i höstas. Nya i köket är Susanne Sigården och Linda Lind. Husvärdar är Ida Fryxell, Stina Sundbom och Klas Jonsson. Sedan tidigare arbetar Carola Glas och Carolina Norberg på Folkparken.

– Jag är otroligt glad och stolt över det förtroendet jag fått. Vi är ett starkt team nu på Folkparken som alla strävar efter samma målbild. Vi vill föra Folkparken framåt med respekt för ”parkens” historia säger Lina Björk Larsson.

Hon har tidigare jobbat på Folkparken med marknadsföring och försäljning.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

Skelleftebyrån som växer i rekordtakt

Less på krånglig redovisning – utan någon att fråga?
Hos nystartade Bright är dörren alltid öppen och här finns expertisen under ett och samma tak.

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15

Alla kan nog skriva under på att det ska vara ­roligt och enkelt att vara ­företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – du ska inte villrådigt ­behöva kryssa mellan olika digitala verktyg utan någon att rådfråga.
Det har Bright redovisning & revision på Storgatan 31C i Skellefteå tagit fasta på.
– Vi ligger helt klart i framkant vad ­gäller digitala lösningar för våra kunder och kommer alltid att hänga med i ­branschens utveckling. Det avgörande är att lyssna på kunden och hjälpa dem in i den mer digitala världen i deras takt och på deras villkor, och inte ge avkall på den personliga kontakten, säger Joel Brännström, auktoriserad revisor.

Under samma tak
Idén till nystartade Bright uppstod i höstas då Joel Brännström, Åsa Lundström, Lars Edman, Maria Pettersson och Maria Nilsson pratade om saker som kunderna oroar sig för, som tar onödig tid och drar ned produktiviteten. Och hur man på ett enkelt sätt kan erbjuda all ekonomisk konsultation – under ett och samma tak. En affärs­idé började ­utkristalliseras och kort därefter startade de Bright med målet att erbjuda ett brett tjänsteutbud med stor flexibilitet. Allt för kundens bästa.
Joel Brännström fördjupar resonemanget:
– Alla bolag och alla företagare är unika. Vi har upplevt att många företagare inte har lika bråttom in i den helt digitala världen, något vår bransch som helhet gärna vill ge sken av. Här kommer ­dörren alltid att vara öppen för frågor och rådgivning. Vi vill att det ska kännas familjärt att besöka vårt kontor.

Växt snabbt
Kontor öppnades i ­nyrenoverade loka­ler i ­centrala Skellefteå och ­verk­sam­heten har expanderat rekordsnabbt. ­Sedan startskottet i oktober har företaget växt till 16 anställda – och består nu av nio redovisningskonsulter, sex revisorer och en administratör. Brights senaste anställda Erika flyttar hit från Umeå i början av april.
– Erika är en relativt nyutexaminerad auktoriserad revisor och kommer stärka vårt redan starka team ytterligare, säger Joel.
– Vår snabba utveckling är ett bevis på att vi tänker rätt. Förutom att ha kunden i fokus vill vi också värna om vår egen personal. Har vi en personal som trivs och mår bra märks det i kontakten med kunden, så att de känner sig uppskattade, vilket förhoppningsvis leder till att vi får ett gott renommé och nya kunder. Vi tror inte att det är krång­ligare än så, säger Åsa Lundström, ­auktoriserad ­redovisningskonsult.

BRIGHT REDOVISNING & REVISION

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15