Lilla Mari presenterar tre nyheter – och en hemlighet

Lilla Mari är mer än ”stans mysigaste fik”. Det populära caféet satsar nu på lunchbuffé, företagsevent, afternoon tea och middagar som tillagas på heta täljstenar vid bordet.
– Jag vill att cafébesöket ska vara en helhetsupplevelse , säger den nya ägaren Anna-Karin Furuskog-Lidström.
Dessutom nämner hon en hemlighet.

23 oktober, 2017. Senast uppdaterat 09:03

Lilla Mari öppnade 1989 och i 28 år har det varit många Skelleftebors favoritställe att avnjuta en kopp kaffe på. I början på sommaren bytte det anrika caféet ägare, då Anna-Karin Furuskog-Lidström tog över.

– Jag vill bygga vidare på det som de tidigare ägarna har startat, för jag tycker Lilla Mari har varit stans mysigaste och bästa café. Jag vill att cafébesöket ska vara en helhetsupplevelse, och självklart hoppas jag kunna sätta min prägel på det, säger hon.

På torsdagar kommer du exempelvis att kunna förgylla eftermiddagen med afternoon tea från 16.00 till 19.00 och på vardagar serveras lunchbuffé för 98 kronor.

Nytt mysigt koncept

En annan nyhet är satsningen på middagar. Numera kan du tillaga din egen middag på heta täljstenar vid bordet – mycket mysigare än så blir det inte.

– Det är så mysigt när man äter småplock och steker på köttet vid bordet. Då blir måltiden längre och man pratar mycket mer än när man har varsin tallrik och trycker i sig maten, säger Anna-Karin.

Jag vill inte säga för mycket, men jag hoppas och tror att det blir en oförglömlig upplevelse. Tänk lite amerikansk filmjul.

Ytterligare en spännande satsning är den som Lilla Mari gör på temamiddagar. Från och med den 1 december serveras julbord – men hur dessa ser ut vill inte Anna-Karin avslöja.

– Jag vill inte säga för mycket, men jag hoppas och tror att det blir en oförglömlig upplevelse. Tänk lite amerikansk filmjul, säger hon och ler finurligt.

Företagskvällar

Dessutom finns chansen för företag att boka hela caféet på torsdagskvällar.
 Men det största fokuset kommer förstås att vara på att fortsätta bjuda Skellefteborna på fantastiskt gott, hembakt, fika – i stans mysigaste omgivning.

Café Lilla Mari

23 oktober, 2017. Senast uppdaterat 09:03

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25