Krönika: Sluta snacka skit – chefer är inte tankeläsare

Att sitta på eftermiddagsfikat och snacka skit om en chef som inte fattar något, utan att vi själva har påpekat vad vi behöver på ett tydligt och ansvarsfullt sätt, skapar bara dålig energi. Våga handlar om att själv ta ansvar för sitt arbetsliv.

3 oktober, 2017. Senast uppdaterat 08:45

Vi måste våga ta del av det smörgåsbord av möjligheter som erbjuds på en arbetsplats. Då menar jag inte mat, utan att våga ta ansvar för att skapa ett arbetsklimat där alla trivs och vågar utvecklas, så att du som individ når framgång utan att din kollega ska titta snett. Att ha ett team som skapar spelregler där vi pushar och utvecklar varandra (kollegial coaching) och gläds åt kollegornas framgångar. Att verksamheten du arbetar i vågar lyfta utmaningar och se möjligheter som skapar goda vanor och framsynthet som leder till utveckling och goda resultat.

Våga handlar om många olika saker:

  • På chefsnivå handlar det om att våga leda sina medarbetare på ett inkluderande sätt. Där det finns tydliga mål och visioner, där individens drivkrafter och styrkor har möjlighet att påverka vägen. Hur kan jag som ledare coacha och inkludera mina medarbetare utifrån deras drivkrafter och motivation i de processer som vi har i verksamheten just nu? Med fokus på möjligheter.
  • Det krävs ett nära ledarskap, en chef med intresse för människor och deras möjligheter att utföra små och stora handlingar i rätt riktning. En dos TÅLAMOD och förmågan att SLÄPPA PRESTIGEN är också bra verktyg i ledarskapet. Hur leder du dina anställda så de känner sig bäst i just er verksamhet?

Detsamma gäller medarbetarna:

  • Vi måste också våga ansvara för våra drivkrafter och motivationer, för vad som är viktigt på jobbet och hur vi vill arbeta på bästa möjliga sätt för verksamhetens mål (med våra drivkrafter som motor). Helt enkelt visa och berätta vad vi går igång på. För hur mycket vi än önskar att våra chefer är tankeläsare, så är de inte det. Jag behöver stärkande feedback, mål att arbeta efter och ha möjlighet att påverka min arbetsvardag framöver för att känna motivation och driv.

Hur kan vi hjälpas åt med det?
Att sitta på eftermiddagsfikat och snacka skit om en chef som inte fattar något, utan att vi själva har påpekat vad vi behöver på ett tydligt och ansvarsfullt sätt, skapar bara dålig energi, i oss själva, i teamet, i verksamheten och hela vägen till våra slutkunder.

Själv kom jag till en arbetsplats där det vikande resultatet bland annat skylldes på att verksamheten låg i fel geografiskt läge, där vi inte skulle kunna bli framgångsrika så länge vi stannade kvar på det sämre affärsläget. Det visade sig vara ett hjärnspöke som inte hade diskuterats tillräckligt utifrån olika perspektiv och när det väl togs upp till ytan och vi började utforska möjligheterna, så fick det inte samma fokus och kraft i vårt arbete att utveckla verksamhetsresultatet nästkommande år.

Vilket ansvar vill du ta i ditt arbetsliv?

  • I dina drivkrafter för att bli ditt bästa på jobbet.
  • I verksamhetens mål.
  • I dina kollegors framgång.
  • I din arbetsvardag.

Våga reflektera, prata om dina drivkrafter och ta ansvar. De som vågar, är de som vinner.
Reflektionsfråga: På vilket sätt påverkar du dina kollegor på er arbetsplats?

Anette Strömquist
Utbildningskonsult & Professionell Coach (ICF)
LaBranche

3 oktober, 2017. Senast uppdaterat 08:45

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25