Hyllas för designen – nu kan du testa nya succébilen i Skellefteå

Kraftfullare och snyggare – nya Peugeot 5008 SUV är här. Den har redan hyllats av många och bilens säkerhet får maxbetyg av sajten whatcar.com. Nu kan du provköra Peugeot 5008 SUV hos Forsbergs Bil, som har öppet hus i helgen.
– Nya 5008 SUV ger massor av möjligheter, säger Peter Sundbom på Forsbergs Bil.

16 oktober, 2017. Senast uppdaterat 08:45

För åtta år sedan tog Forsbergs Bil på Maskinvägen 14 B över som auktoriserad återförsäljare av Peugeot i Skellefteå och under de här åren har det anrika bilmärket blivit mer och mer populärt.

– Det är en väldigt stor skillnad. För varje år är det fler och fler som kommer in och vill testa Peugeotbilarna. Många av dem som köpt väljer även Peugeot när de ska byta bil, vilket självklart är ett gott betyg, säger Peter Sundbom på Forsbergs Bil.

Nu lanseras nya Peugeot 5008 SUV och intresset för bilen är superstort – vilket kanske inte är så konstigt då lillebror 3008 SUV har blivit framröstad till Årets bil 2017.

– Peugeot 3008 SUV blev en stor succé och och utmärkelsen ger självklart positiva effekter för 5008, säger Peter Sundbom.

Nya 5008 SUV ger massor av möjligheter. Du kan använda den som sjusitsig familjebil, som femsitsig SUV, men då med väldigt stort bagageutrymme eller ha två säten uppfällda.

En av många nyheter med nya Peugeot 5008 SUV är att den är elva centimeter längre än föregångaren och 19 centimeter längre än 3008 SUV. Bilen är sjusitsig, men det finns möjlighet att plocka ur de två bakre stolarna.

– Nya 5008 SUV ger massor av möjligheter. Du kan använda den som sjusitsig familjebil, som femsitsig SUV, men då med väldigt stort bagageutrymme eller ha två säten uppfällda, säger Peter Sundbom.

Förstklassigt säkerhetssystem

Utöver det är bilen utrustad med ett förstklassigt säkerhetssystem, som exempelvis sex krockkuddar, adaptiv farthållare till full stopp, kollisionsvarnare samt två videokameror med 180 graders vy – och säkerhetssystemet har hyllats i många recensioner. Sajten whatcar.com ger bilens säkerhetssystem maxbetyg. De skriver bland annat:

”Euro NCAP gav 5008 fem stjärnorna i sitt kraschtest och om man tittar på de enskilda poängen för varje kategori blir det bra betyg.”

Öppet hus på Maskinvägen 14 B

Nu finns nya Peugeot 5008 SUV att köpa, från 214 900 kronor, hos Forsbergs Bil och det firar företaget med att ha öppet hus lördag klockan 10-15 och söndag 11-15 på Maskinvägen 14 B (vid Norrvalla).

16 oktober, 2017. Senast uppdaterat 08:45

Glädjebeskedet: Nya Arken tar tillbaka klassikern

Saknar du också det lilla extra till kaffet?
Då blev precis den här vintern så mycket roligare för dig.
Nya Arken firar nämligen sitt ettårsjubileum med att ta tillbaka den klassiska favoriten.

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

I slutet av oktober har det gått ett år sedan Malte Tjäder och Anna Ljuslinder Tjäder tog över den anrika restaurangen. Och på kort tid har det skett stora förändringar.
Under nytt namn och i nyrenoverade lokaler har Skellefteborna fått njuta av ett fantastiskt julbord, stans godaste smörgåstårta – samt sedan maj fått frossa i den bästa Take Away-buffén.
Som tidigare ligger främsta fokus på lunchen, där man dagligen kan välja mellan tre hemlagade rätter varav en klassiker.

– Vi ligger nära till allt och alla känner till stället. Vi har en trogen kundkrets och det är kul att även nya ansikten hittat hit. Det har varit ett fantastiskt första år, säger Malte Tjäder och fortsätter:

– Vi ställer alltid hög krav på vad vi serverar och en stor anledning till att det funkat så bra tror jag är att här finns något för alla. Utöver tre olika varmrätter erbjuder vi alltid 30 olika sallader och kalla såser.

Take away-buffén är populärt bland Skelleftebor på språng.

Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad.

Den anrika restaurangen har funnits sedan 50-talet och att det är ett populärt lunchalternativ råder det knappast något tvivel om.

Nu laddar de nya ägarna för jubileet och lagom till ettårsdagen plockar de fram en gammal favorit; hembakad gokaka. Ett glädjebesked – inte minst för de trognaste kunderna.

– Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad, säger Malte Tjäder.

Precis som ifjol gör Nya Arken en storsatsning på julbord, som går att boka från den 25 november. Malte och Anna har genom sin cateringfirma Maltes Mat gjort sig kända för sina nyskapande smakupplevelser, på norrländska råvaror. Något som också kommer att märkas på julbordet.

Vill du boka julbord eller veta mer om Nya Arken? Här hittar du mer info.

NYA ARKEN

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

Skidmeckat fyller 50 år – listar alla trender

Skifix är en av de största skiduthyrarna i Sverige.
I år firar företaget 50 år i branschen.
Här berättar ägaren Niklas Kassberg Wall om framgångsfaktorn och listar säsongens hetaste trender.

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11

Under de senaste femtio åren har många familjer besökt Skifix. För alla vuxna och barn som gillar att åka utför är det ett verkligt mecka.

Företaget, som hyrt ut skidor sedan 90-talet, har en butik på Kopplingsvägen 10A i Boden men sedan några år tillbaka kan man även beställa säsongens skidutrustning via deras hemsida, skifix.com.

Ett enkelt och smidigt alternativ som ökar i populäritet år för år.

– Många som en gång har börjat hyra hos oss kommer tillbaka år efter år. Dels för att det är så smidigt och dels för att man såklart sparar väldigt mycket pengar, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger.

Om man exempelvis hyr begagnad alpinutrustning, så är priset endast 745 kronor för två säsonger. Skidor, bindning och pjäxor ingår i samtliga paket.

– En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Våra begagnade skidor är alltid nyslipade och vallade. Om barnen växer ur pjäxan eller skidorna kan du göra ett mellanbyte för endast 100 kronor under hyrtiden. Lägger du till hundra kronor kan du byta skidorna mellan eller under säsongen.

Trendkänslig
Niklas Kassberg Wall började på företaget 2001 och med sina många år i branschen har han sett otaliga trender gå i vågor. Och han understryker just att skidvärlden är väldigt trendkänslig.

– Visst är det så. Just nu är det stor efterfrågan på breda och lätta skidor, anpassade för toppturer, friåkningsskidor för hela berget, parkskidor för freestyle-åkning samt pistsmiskare, för åkare som gillar att gasa i svängarna.

Vill du också förbättra din skidåkningen eller kolla in de senaste trenderna? Kom in till Skifix på Kopplingsvägen 10 A eller surfa in på skifix.com.

SKIFIX

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11