Hyllas för designen – nu kan du testa nya succébilen i Skellefteå

Kraftfullare och snyggare – nya Peugeot 5008 SUV är här. Den har redan hyllats av många och bilens säkerhet får maxbetyg av sajten whatcar.com. Nu kan du provköra Peugeot 5008 SUV hos Forsbergs Bil, som har öppet hus i helgen.
– Nya 5008 SUV ger massor av möjligheter, säger Peter Sundbom på Forsbergs Bil.

16 oktober, 2017. Senast uppdaterat 08:45

För åtta år sedan tog Forsbergs Bil på Maskinvägen 14 B över som auktoriserad återförsäljare av Peugeot i Skellefteå och under de här åren har det anrika bilmärket blivit mer och mer populärt.

– Det är en väldigt stor skillnad. För varje år är det fler och fler som kommer in och vill testa Peugeotbilarna. Många av dem som köpt väljer även Peugeot när de ska byta bil, vilket självklart är ett gott betyg, säger Peter Sundbom på Forsbergs Bil.

Nu lanseras nya Peugeot 5008 SUV och intresset för bilen är superstort – vilket kanske inte är så konstigt då lillebror 3008 SUV har blivit framröstad till Årets bil 2017.

– Peugeot 3008 SUV blev en stor succé och och utmärkelsen ger självklart positiva effekter för 5008, säger Peter Sundbom.

Nya 5008 SUV ger massor av möjligheter. Du kan använda den som sjusitsig familjebil, som femsitsig SUV, men då med väldigt stort bagageutrymme eller ha två säten uppfällda.

En av många nyheter med nya Peugeot 5008 SUV är att den är elva centimeter längre än föregångaren och 19 centimeter längre än 3008 SUV. Bilen är sjusitsig, men det finns möjlighet att plocka ur de två bakre stolarna.

– Nya 5008 SUV ger massor av möjligheter. Du kan använda den som sjusitsig familjebil, som femsitsig SUV, men då med väldigt stort bagageutrymme eller ha två säten uppfällda, säger Peter Sundbom.

Förstklassigt säkerhetssystem

Utöver det är bilen utrustad med ett förstklassigt säkerhetssystem, som exempelvis sex krockkuddar, adaptiv farthållare till full stopp, kollisionsvarnare samt två videokameror med 180 graders vy – och säkerhetssystemet har hyllats i många recensioner. Sajten whatcar.com ger bilens säkerhetssystem maxbetyg. De skriver bland annat:

”Euro NCAP gav 5008 fem stjärnorna i sitt kraschtest och om man tittar på de enskilda poängen för varje kategori blir det bra betyg.”

Öppet hus på Maskinvägen 14 B

Nu finns nya Peugeot 5008 SUV att köpa, från 214 900 kronor, hos Forsbergs Bil och det firar företaget med att ha öppet hus lördag klockan 10-15 och söndag 11-15 på Maskinvägen 14 B (vid Norrvalla).

16 oktober, 2017. Senast uppdaterat 08:45

Hon blir ny verksamhetschef på Folkparken

Lina Björk Larsson har av Folkparkens styrelse utsetts till ny verksamhetschef.
Hon har arbetat som tillförordnad vd sedan november i fjol.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

– För Folkparken är det jättebra att Lina nu fortsätter som verksamhetschef. Vi i styrelsen är mycket nöjda med det arbete hon gjort sedan hon tillträdde, vilket gör att hon har vårt och personalens fulla förtroende säger Lillian Carlstenn, styrelseordförande på Folkparken.

Lina är inte det enda nya ansiktet på folkparken. 2018 genomfördes en omorganisation samt pensionsavgångar som har lett till att personalgruppen i stort sett är helt ny från i höstas. Nya i köket är Susanne Sigården och Linda Lind. Husvärdar är Ida Fryxell, Stina Sundbom och Klas Jonsson. Sedan tidigare arbetar Carola Glas och Carolina Norberg på Folkparken.

– Jag är otroligt glad och stolt över det förtroendet jag fått. Vi är ett starkt team nu på Folkparken som alla strävar efter samma målbild. Vi vill föra Folkparken framåt med respekt för ”parkens” historia säger Lina Björk Larsson.

Hon har tidigare jobbat på Folkparken med marknadsföring och försäljning.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

Skelleftebyrån som växer i rekordtakt

Less på krånglig redovisning – utan någon att fråga?
Hos nystartade Bright är dörren alltid öppen och här finns expertisen under ett och samma tak.

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15

Alla kan nog skriva under på att det ska vara ­roligt och enkelt att vara ­företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – du ska inte villrådigt ­behöva kryssa mellan olika digitala verktyg utan någon att rådfråga.
Det har Bright redovisning & revision på Storgatan 31C i Skellefteå tagit fasta på.
– Vi ligger helt klart i framkant vad ­gäller digitala lösningar för våra kunder och kommer alltid att hänga med i ­branschens utveckling. Det avgörande är att lyssna på kunden och hjälpa dem in i den mer digitala världen i deras takt och på deras villkor, och inte ge avkall på den personliga kontakten, säger Joel Brännström, auktoriserad revisor.

Under samma tak
Idén till nystartade Bright uppstod i höstas då Joel Brännström, Åsa Lundström, Lars Edman, Maria Pettersson och Maria Nilsson pratade om saker som kunderna oroar sig för, som tar onödig tid och drar ned produktiviteten. Och hur man på ett enkelt sätt kan erbjuda all ekonomisk konsultation – under ett och samma tak. En affärs­idé började ­utkristalliseras och kort därefter startade de Bright med målet att erbjuda ett brett tjänsteutbud med stor flexibilitet. Allt för kundens bästa.
Joel Brännström fördjupar resonemanget:
– Alla bolag och alla företagare är unika. Vi har upplevt att många företagare inte har lika bråttom in i den helt digitala världen, något vår bransch som helhet gärna vill ge sken av. Här kommer ­dörren alltid att vara öppen för frågor och rådgivning. Vi vill att det ska kännas familjärt att besöka vårt kontor.

Växt snabbt
Kontor öppnades i ­nyrenoverade loka­ler i ­centrala Skellefteå och ­verk­sam­heten har expanderat rekordsnabbt. ­Sedan startskottet i oktober har företaget växt till 16 anställda – och består nu av nio redovisningskonsulter, sex revisorer och en administratör. Brights senaste anställda Erika flyttar hit från Umeå i början av april.
– Erika är en relativt nyutexaminerad auktoriserad revisor och kommer stärka vårt redan starka team ytterligare, säger Joel.
– Vår snabba utveckling är ett bevis på att vi tänker rätt. Förutom att ha kunden i fokus vill vi också värna om vår egen personal. Har vi en personal som trivs och mår bra märks det i kontakten med kunden, så att de känner sig uppskattade, vilket förhoppningsvis leder till att vi får ett gott renommé och nya kunder. Vi tror inte att det är krång­ligare än så, säger Åsa Lundström, ­auktoriserad ­redovisningskonsult.

BRIGHT REDOVISNING & REVISION

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15