Hyllas för designen – nu kan du testa nya succébilen i Skellefteå

Kraftfullare och snyggare – nya Peugeot 5008 SUV är här. Den har redan hyllats av många och bilens säkerhet får maxbetyg av sajten whatcar.com. Nu kan du provköra Peugeot 5008 SUV hos Forsbergs Bil, som har öppet hus i helgen.
– Nya 5008 SUV ger massor av möjligheter, säger Peter Sundbom på Forsbergs Bil.

16 oktober, 2017. Senast uppdaterat 08:45

För åtta år sedan tog Forsbergs Bil på Maskinvägen 14 B över som auktoriserad återförsäljare av Peugeot i Skellefteå och under de här åren har det anrika bilmärket blivit mer och mer populärt.

– Det är en väldigt stor skillnad. För varje år är det fler och fler som kommer in och vill testa Peugeotbilarna. Många av dem som köpt väljer även Peugeot när de ska byta bil, vilket självklart är ett gott betyg, säger Peter Sundbom på Forsbergs Bil.

Nu lanseras nya Peugeot 5008 SUV och intresset för bilen är superstort – vilket kanske inte är så konstigt då lillebror 3008 SUV har blivit framröstad till Årets bil 2017.

– Peugeot 3008 SUV blev en stor succé och och utmärkelsen ger självklart positiva effekter för 5008, säger Peter Sundbom.

Nya 5008 SUV ger massor av möjligheter. Du kan använda den som sjusitsig familjebil, som femsitsig SUV, men då med väldigt stort bagageutrymme eller ha två säten uppfällda.

En av många nyheter med nya Peugeot 5008 SUV är att den är elva centimeter längre än föregångaren och 19 centimeter längre än 3008 SUV. Bilen är sjusitsig, men det finns möjlighet att plocka ur de två bakre stolarna.

– Nya 5008 SUV ger massor av möjligheter. Du kan använda den som sjusitsig familjebil, som femsitsig SUV, men då med väldigt stort bagageutrymme eller ha två säten uppfällda, säger Peter Sundbom.

Förstklassigt säkerhetssystem

Utöver det är bilen utrustad med ett förstklassigt säkerhetssystem, som exempelvis sex krockkuddar, adaptiv farthållare till full stopp, kollisionsvarnare samt två videokameror med 180 graders vy – och säkerhetssystemet har hyllats i många recensioner. Sajten whatcar.com ger bilens säkerhetssystem maxbetyg. De skriver bland annat:

”Euro NCAP gav 5008 fem stjärnorna i sitt kraschtest och om man tittar på de enskilda poängen för varje kategori blir det bra betyg.”

Öppet hus på Maskinvägen 14 B

Nu finns nya Peugeot 5008 SUV att köpa, från 214 900 kronor, hos Forsbergs Bil och det firar företaget med att ha öppet hus lördag klockan 10-15 och söndag 11-15 på Maskinvägen 14 B (vid Norrvalla).

16 oktober, 2017. Senast uppdaterat 08:45

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25