Knepet för barnfamiljen: Så sparar du tusentals kronor i vinter

För en barnfamilj är utförsåkning ett väldigt dyrt intresse – men nu finns en enkel lösning på problemet.
Med Skifix kan du hyra skidor under vintersäsongen – och spara tusentals kronor.
– På våra begagnade carvingskidor sparar man halva nypriset, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

30 november, 2017. Senast uppdaterat 11:23

Äntligen är vintern här och skidsäsongen är igång. För en familj blir utförsåkning snabbt en väldigt dyr aktivitet. Barnen växer och utrustningen blir snabbt för liten, vilket betyder att man år efter år måste köpa nya skidor och pjäxor – och det är långt ifrån gratis. 

Men faktum är att det inte behöver bli så dyrt. I stället för att köpa nya skidor i takt med att barnen växer kan man hyra skidor hos Skifix.

– Många som en gång har börjat hyra hos oss kommer tillbaka år efter år. Dels för att det är så smidigt och dels för att man såklart sparar väldigt mycket pengar, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta.

Om man exempelvis hyr begagnade carvingskidor, och då ingår även pjäxor, betalar du endast 745 kronor för två säsonger. Då sparar du in halva nypriset.

– En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Våra begagnade skidor är alltid nyslipade och vallade. För hundra kronor extra kan du dessutom byta skidorna mellan eller under säsongen.

Skifix, som hyrt ut barnskidor sedan 90-talet, har en butik i Boden men man kan även beställa säsongens skidutrustning enkelt och smidigt via företagets hemsida, skifix.com.

Tävla och vinn

I samarbete med Skellefteliv tävlar Skifix ut två presentkort på skiduthyrning till barn, till ett värde av 745 kronor styck.

Allt du behöver göra för att vinna de fina priserna är att svara på frågan:

  • Under vilket årtionde utökade Skifix med uthyrning av barnskidor?

Svarar du rätt samt delar det här inlägget på Facebook är du med i utlottningen.

Lycka till!

Skifix

PRISER
Junior/barn

  • Begagnade carving 745 kronor/2 säsonger (Gäller även twintip)
  • Blandad utrustning 1 145 kronor/2 säsonger (Nya skidor & begagnade pjäxor)
  • Ny utrustning 1 545 kronor/2 säsonger.
  • Twintip-utrustning 1 495 kronor/2 säsonger (Nya skidor & begagnade pjäxor) 120 – 155 cm skidor.
  • Ny twintip-utrustning 1 895 kronor/2 säsonger (Nya skidor & nya pjäxor)

Slalomleasing

  • Begagnad utrustning 1295 kronor/säsong.

För mer info & priser: skifix.com

30 november, 2017. Senast uppdaterat 11:23

Hon blir ny verksamhetschef på Folkparken

Lina Björk Larsson har av Folkparkens styrelse utsetts till ny verksamhetschef.
Hon har arbetat som tillförordnad vd sedan november i fjol.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

– För Folkparken är det jättebra att Lina nu fortsätter som verksamhetschef. Vi i styrelsen är mycket nöjda med det arbete hon gjort sedan hon tillträdde, vilket gör att hon har vårt och personalens fulla förtroende säger Lillian Carlstenn, styrelseordförande på Folkparken.

Lina är inte det enda nya ansiktet på folkparken. 2018 genomfördes en omorganisation samt pensionsavgångar som har lett till att personalgruppen i stort sett är helt ny från i höstas. Nya i köket är Susanne Sigården och Linda Lind. Husvärdar är Ida Fryxell, Stina Sundbom och Klas Jonsson. Sedan tidigare arbetar Carola Glas och Carolina Norberg på Folkparken.

– Jag är otroligt glad och stolt över det förtroendet jag fått. Vi är ett starkt team nu på Folkparken som alla strävar efter samma målbild. Vi vill föra Folkparken framåt med respekt för ”parkens” historia säger Lina Björk Larsson.

Hon har tidigare jobbat på Folkparken med marknadsföring och försäljning.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

Skelleftebyrån som växer i rekordtakt

Less på krånglig redovisning – utan någon att fråga?
Hos nystartade Bright är dörren alltid öppen och här finns expertisen under ett och samma tak.

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15

Alla kan nog skriva under på att det ska vara ­roligt och enkelt att vara ­företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – du ska inte villrådigt ­behöva kryssa mellan olika digitala verktyg utan någon att rådfråga.
Det har Bright redovisning & revision på Storgatan 31C i Skellefteå tagit fasta på.
– Vi ligger helt klart i framkant vad ­gäller digitala lösningar för våra kunder och kommer alltid att hänga med i ­branschens utveckling. Det avgörande är att lyssna på kunden och hjälpa dem in i den mer digitala världen i deras takt och på deras villkor, och inte ge avkall på den personliga kontakten, säger Joel Brännström, auktoriserad revisor.

Under samma tak
Idén till nystartade Bright uppstod i höstas då Joel Brännström, Åsa Lundström, Lars Edman, Maria Pettersson och Maria Nilsson pratade om saker som kunderna oroar sig för, som tar onödig tid och drar ned produktiviteten. Och hur man på ett enkelt sätt kan erbjuda all ekonomisk konsultation – under ett och samma tak. En affärs­idé började ­utkristalliseras och kort därefter startade de Bright med målet att erbjuda ett brett tjänsteutbud med stor flexibilitet. Allt för kundens bästa.
Joel Brännström fördjupar resonemanget:
– Alla bolag och alla företagare är unika. Vi har upplevt att många företagare inte har lika bråttom in i den helt digitala världen, något vår bransch som helhet gärna vill ge sken av. Här kommer ­dörren alltid att vara öppen för frågor och rådgivning. Vi vill att det ska kännas familjärt att besöka vårt kontor.

Växt snabbt
Kontor öppnades i ­nyrenoverade loka­ler i ­centrala Skellefteå och ­verk­sam­heten har expanderat rekordsnabbt. ­Sedan startskottet i oktober har företaget växt till 16 anställda – och består nu av nio redovisningskonsulter, sex revisorer och en administratör. Brights senaste anställda Erika flyttar hit från Umeå i början av april.
– Erika är en relativt nyutexaminerad auktoriserad revisor och kommer stärka vårt redan starka team ytterligare, säger Joel.
– Vår snabba utveckling är ett bevis på att vi tänker rätt. Förutom att ha kunden i fokus vill vi också värna om vår egen personal. Har vi en personal som trivs och mår bra märks det i kontakten med kunden, så att de känner sig uppskattade, vilket förhoppningsvis leder till att vi får ett gott renommé och nya kunder. Vi tror inte att det är krång­ligare än så, säger Åsa Lundström, ­auktoriserad ­redovisningskonsult.

BRIGHT REDOVISNING & REVISION

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15