Knepet för barnfamiljen: Så sparar du tusentals kronor i vinter

För en barnfamilj är utförsåkning ett väldigt dyrt intresse – men nu finns en enkel lösning på problemet.
Med Skifix kan du hyra skidor under vintersäsongen – och spara tusentals kronor.
– På våra begagnade carvingskidor sparar man halva nypriset, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

30 november, 2017. Senast uppdaterat 11:23

Äntligen är vintern här och skidsäsongen är igång. För en familj blir utförsåkning snabbt en väldigt dyr aktivitet. Barnen växer och utrustningen blir snabbt för liten, vilket betyder att man år efter år måste köpa nya skidor och pjäxor – och det är långt ifrån gratis. 

Men faktum är att det inte behöver bli så dyrt. I stället för att köpa nya skidor i takt med att barnen växer kan man hyra skidor hos Skifix.

– Många som en gång har börjat hyra hos oss kommer tillbaka år efter år. Dels för att det är så smidigt och dels för att man såklart sparar väldigt mycket pengar, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta.

Om man exempelvis hyr begagnade carvingskidor, och då ingår även pjäxor, betalar du endast 745 kronor för två säsonger. Då sparar du in halva nypriset.

– En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Våra begagnade skidor är alltid nyslipade och vallade. För hundra kronor extra kan du dessutom byta skidorna mellan eller under säsongen.

Skifix, som hyrt ut barnskidor sedan 90-talet, har en butik i Boden men man kan även beställa säsongens skidutrustning enkelt och smidigt via företagets hemsida, skifix.com.

Tävla och vinn

I samarbete med Skellefteliv tävlar Skifix ut två presentkort på skiduthyrning till barn, till ett värde av 745 kronor styck.

Allt du behöver göra för att vinna de fina priserna är att svara på frågan:

  • Under vilket årtionde utökade Skifix med uthyrning av barnskidor?

Svarar du rätt samt delar det här inlägget på Facebook är du med i utlottningen.

Lycka till!

Skifix

PRISER
Junior/barn

  • Begagnade carving 745 kronor/2 säsonger (Gäller även twintip)
  • Blandad utrustning 1 145 kronor/2 säsonger (Nya skidor & begagnade pjäxor)
  • Ny utrustning 1 545 kronor/2 säsonger.
  • Twintip-utrustning 1 495 kronor/2 säsonger (Nya skidor & begagnade pjäxor) 120 – 155 cm skidor.
  • Ny twintip-utrustning 1 895 kronor/2 säsonger (Nya skidor & nya pjäxor)

Slalomleasing

  • Begagnad utrustning 1295 kronor/säsong.

För mer info & priser: skifix.com

30 november, 2017. Senast uppdaterat 11:23

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25