Hyllas av experterna – nu kan du vinna en weekend med nya Swift

Nya Suzuki Swift hyllas av experterna och har redan fått flera fina utmärkelser. Nu finns bilen att provköra hos Gustafssons Bil i Skellefteå – som firar med att bjuda in till öppet hus i helgen. I samarbete med Skellefteliv har du dessutom chansen att vinna en weekend med den prisbelönta bilen.

– En jätterolig bil att köra. Det är lite gocart-känsla över den, säger Therese Gustafsson, marknadsansvarig på Gustafssons Bil.

20 september, 2017. Senast uppdaterat 10:23

Familjeföretaget Gustafssons Bil är ensamma i Skellefteå om att sälja Suzukibilar – ett bilmärke som ökat avsevärt i popularitet de senaste åren.

– Verkligen. Fler och fler har fått upp ögonen för bilarna och vi har ett riktigt bra modellutbud att erbjuda i dag, säger Therese Gustafsson, marknadsansvarig på Gustafsson Bil.

Hyllas av experterna

En av Suzukis populäraste bilar är Swiften – och 2017 års modell har precis lanserats och redan nu hyllas bilen av experterna. Den blev bäst i test i Teknikens värld och tidningen motiverar det med att bland annat skriva: ”Swift bjuder på extra allt i utrustningsväg” samt ”Lika körglad som någonsin och sprängfylld med ny säkerhetsteknik”. Även Aftonbladet Bil hyllar bilen med att skriva ”Bästa köp i småbilsklassen”.

– Swiften är en av få småbilar man kan få fyrhjulsdriven, och det gillar många här uppe. Att få en fyrhjulsdriven bil för 150 000 kronor är inte vanligt. Dessutom är det en jätterolig bil att köra, lite gocart-känsla över den, säger Therese.

Öppet hus

Nu finns bilen alltså att köpa hos Gustafsson Bil och det firar företaget med att bjuda in till öppet hus i helgen. Då kan man provköra den nya succébilen och dessutom erbjuds en lanseringskampanj (10 000 kronors rabatt) vid beställning av en ny Swift.

– Vi kommer även att köra kampanjerbjudanden på flera av de övriga modellerna samt på utvalda begagnade bilar, säger Therese Gustafsson.

Vinn en weekend med Swiften

Inte nog med att du kan testa Suzuki Swift i helgen – nu har du även chansen att vinna en weekend (fredag till söndag) med den prisbelönta bilen. Allt du behöver göra för att ha chansen att vinna är att gilla Skellefteliv på Facebook samt tagga två polare.

20 september, 2017. Senast uppdaterat 10:23

Glädjebeskedet: Nya Arken tar tillbaka klassikern

Saknar du också det lilla extra till kaffet?
Då blev precis den här vintern så mycket roligare för dig.
Nya Arken firar nämligen sitt ettårsjubileum med att ta tillbaka den klassiska favoriten.

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

I slutet av oktober har det gått ett år sedan Malte Tjäder och Anna Ljuslinder Tjäder tog över den anrika restaurangen. Och på kort tid har det skett stora förändringar.
Under nytt namn och i nyrenoverade lokaler har Skellefteborna fått njuta av ett fantastiskt julbord, stans godaste smörgåstårta – samt sedan maj fått frossa i den bästa Take Away-buffén.
Som tidigare ligger främsta fokus på lunchen, där man dagligen kan välja mellan tre hemlagade rätter varav en klassiker.

– Vi ligger nära till allt och alla känner till stället. Vi har en trogen kundkrets och det är kul att även nya ansikten hittat hit. Det har varit ett fantastiskt första år, säger Malte Tjäder och fortsätter:

– Vi ställer alltid hög krav på vad vi serverar och en stor anledning till att det funkat så bra tror jag är att här finns något för alla. Utöver tre olika varmrätter erbjuder vi alltid 30 olika sallader och kalla såser.

Take away-buffén är populärt bland Skelleftebor på språng.

Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad.

Den anrika restaurangen har funnits sedan 50-talet och att det är ett populärt lunchalternativ råder det knappast något tvivel om.

Nu laddar de nya ägarna för jubileet och lagom till ettårsdagen plockar de fram en gammal favorit; hembakad gokaka. Ett glädjebesked – inte minst för de trognaste kunderna.

– Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad, säger Malte Tjäder.

Precis som ifjol gör Nya Arken en storsatsning på julbord, som går att boka från den 25 november. Malte och Anna har genom sin cateringfirma Maltes Mat gjort sig kända för sina nyskapande smakupplevelser, på norrländska råvaror. Något som också kommer att märkas på julbordet.

Vill du boka julbord eller veta mer om Nya Arken? Här hittar du mer info.

NYA ARKEN

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

Skidmeckat fyller 50 år – listar alla trender

Skifix är en av de största skiduthyrarna i Sverige.
I år firar företaget 50 år i branschen.
Här berättar ägaren Niklas Kassberg Wall om framgångsfaktorn och listar säsongens hetaste trender.

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11

Under de senaste femtio åren har många familjer besökt Skifix. För alla vuxna och barn som gillar att åka utför är det ett verkligt mecka.

Företaget, som hyrt ut skidor sedan 90-talet, har en butik på Kopplingsvägen 10A i Boden men sedan några år tillbaka kan man även beställa säsongens skidutrustning via deras hemsida, skifix.com.

Ett enkelt och smidigt alternativ som ökar i populäritet år för år.

– Många som en gång har börjat hyra hos oss kommer tillbaka år efter år. Dels för att det är så smidigt och dels för att man såklart sparar väldigt mycket pengar, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger.

Om man exempelvis hyr begagnad alpinutrustning, så är priset endast 745 kronor för två säsonger. Skidor, bindning och pjäxor ingår i samtliga paket.

– En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Våra begagnade skidor är alltid nyslipade och vallade. Om barnen växer ur pjäxan eller skidorna kan du göra ett mellanbyte för endast 100 kronor under hyrtiden. Lägger du till hundra kronor kan du byta skidorna mellan eller under säsongen.

Trendkänslig
Niklas Kassberg Wall började på företaget 2001 och med sina många år i branschen har han sett otaliga trender gå i vågor. Och han understryker just att skidvärlden är väldigt trendkänslig.

– Visst är det så. Just nu är det stor efterfrågan på breda och lätta skidor, anpassade för toppturer, friåkningsskidor för hela berget, parkskidor för freestyle-åkning samt pistsmiskare, för åkare som gillar att gasa i svängarna.

Vill du också förbättra din skidåkningen eller kolla in de senaste trenderna? Kom in till Skifix på Kopplingsvägen 10 A eller surfa in på skifix.com.

SKIFIX

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11