Höstens hetaste trender – här är 10 plagg som fixar stilen

Hos Garderoben hittar du alltid de senaste nyheterna – och många märken är de ensamma med i Skellefteå.
– Det är kul att man kan hitta plagg här som inte alla i stan har, säger Kenneth Lindberg.
I samarbete med Skellefteliv lottar Garderoben ut två plagg – en valfri klänning samt en valfri R2-skjorta.

20 september, 2017. Senast uppdaterat 14:42

Sommaren är över och även om det är tråkigt med färre soltimmar finns det en positiv sak med det och det är att man får ta fram höstkläderna. Vill du uppdatera din garderob finns det en butik i stan som har stenkoll på de senaste trenderna – både för damer och herrar – och det är Garderoben, på Nygatan 42.

– På både dam- och herrsidan är det mönstrat som gäller. Och det kan vara allt från blommigt till andra spektakulära mönster, säger Marie Fryxell. Hennes kollega Kenneth ”Kecka” Lindberg fyller i:

– Mönstrade skjortor har slagit enormt i alla åldrar. Förut visade vi upp det, men då var det många som småskrattade åt det. I dag är det jättepopulärt, det är lite tufft, säger han.

Märker ni att kunderna våga mer nu?

– Ja, huvva. Tidigare var det kanske tio procent som vågade vara extraordinära, i dag är det tvärtom. Det är många som anammar det lite mer vågade, säger Kenneth.

Ribbstickat är hett

Utöver mönstrade skjortor lyfter Kenneth bland annat fram ribbstickade tröjor, chinos, samt tajtare jeans som tre heta trender på herrsidan i höst.

På damsidan är det blusar och toppar med turtleneck samt raka och lätt figursydda klänningar som gäller, och gärna i murriga färger.

– Vi köper in i väldigt mycket olika färger, inte bara tre färger. Och det är kul, då kan man få en färgglad höstgarderob, säger Marie Fryxell.

Medveten satsning på kostymer

Kostymer och kavajer är något som Garderoben också säljer mycket av – och det är ingen tillfällighet. Butiken har gjort en medveten satsning på just kostymer och kavajer.

– Jag har jobbat med kläder i 40 år och kostymer är hjärtat för mig. Där är vi duktiga på att komma med tips och råd, på hur den ska sitta exempelvis. Samtidigt är vi väldigt noggranna när vi köper in våra kostymer, säger Kenneth.

Det går mer och mer mot att fler inte vill ha så jättevida byxor längre, utan fotvidden får gärna vara lite mindre än tidigare.

Garderoben är en privatägd butik och det finns många fördelar med det. Jämfört med de stora kedjorna väljer de själva vilka plagg de plockar in – och flera märken är de ensamma i stan med att sälja.

Förutom snygga kläder lägger Garderoben stor vikt på service och bemötande. Förutom Marie och Kenneth kan man som kund även få hjälp av Anders Hellström och Viktoria Olsson, som både har en lång erfarenhet från branschen.

I samarbete med Skellefteliv lottar Garderoben ut två plagg – en valfri klänning samt en valfri R2-skjorta. Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att gilla Garderobens facebooksida samt dela inlägget.

Här är de 5 hetaste trenderna på dam- och herrsidan i höst

Herr, med kommentar från Kenneth ”Kecka” Lindberg:

Mönstrade skjortor: ”Det har slagit enormt i alla åldrar. Förut visade vi upp det, men då var det många som småskrattade åt det. I dag är det jättepopulärt, det är lite tufft, och det är roligt att folk vågar testa lite mer mönstrat”.

Chinos/bomullsbyxa: ”Tillsammans med jeansen är det den byxa vi säljer mest av. Det är små detaljer som ändras, men inte lika stora förändringar som på skjortsidan”.

Ribbstickade tröjor: ”Oftast är det enfärgade tröjor, och det hör ihop med att det är mycket mönstrade skjortor som gäller och då passar det bra ihop”.

Småmönstrad kavaj: ”En kavaj som inte är alltför strikt, utan som kan användas till jeans. Många säger ”jag ska kunna ha det till jeans”.

Lite tajtare byxor: ”Det går mer och mer mot att fler inte vill ha så jättevida byxor längre, utan fotvidden får gärna vara lite mindre än tidigare”.

… och på damsidan, med kommentarer från Marie Fryxell:

Mönstrad klänning: ”Precis som på herrsidan är det väldigt mycket mönstrat som gäller i höst”.

Bomberjackan: ”Den passar till både fest och fritid. Där finns även mönstrad”.

Blus eller topp med turtleneck: ”Halvhög halsringning. Den vinröda är populär eller en plommonliknande färg. Sedan har vi även i lejongul, som också är stort i höst.”

Byxa med resårlinning: ”Det är mer en kostymbyxa med en modernare look.”

Dunjackan: ”Lättviktsdunjackorna säljer vi mycket av. Den finns i allt från vinrött till klarblått, som är rätt ny för hösten. Den är jätteläcker.”

Frikväll fredag 29 september

Missa inte frikväll fredag den 29 september klockan 18–21. Då erbjuder garderoben 20 procents rabatt på herrjackor och 20 procent på finstickade damtröjor.

20 september, 2017. Senast uppdaterat 14:42

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25