Linserna hoppade ur – Skellefteföretaget hittade lösningen

Moa Ögren, 17 år, är en av våra lovande alpintalanger.
Hemligheten bakom framgången?
YouZee Clip in – utvecklat av Skellefteföretaget Larsson Optik.
– Nu kan jag åka med ett helt annat lugn, säger Moa Ögren.

17 november, 2017. Senast uppdaterat 09:17

I början av november deltog Umetjejen Moa Ögren i ett utvecklingsläger i Österrikiska Stubai.
Nu fortsätter talangen att rida på framgångsvågen. Säsongens stora mål är att kvala in till Europacupen – och inom några år hoppas hon delta i OS.
Hemligheten bakom den hisnande utvecklingskurvan stavas YouZee Clip in – från Skellefteföretaget Larsson Optik.
De unika clipsen, som du använder istället för glasögon eller linser, har gett Moa ett ordentligt uppsving i utvecklingen. 17-åringen, som är närsynt minus 3, medger att den revolutionerande metoden är anledningen till hennes framfart i skidbacken.

– Med linser kan du bli torr i ögonen och med glasögon kan det vara svårt att hitta passande googles. I flera tävlingar har linserna till och med hoppat ur. De problemen slipper jag nu. Med de här clipsen kan jag åka med ett helt annat lugn, säger Moa Ögren.

På bara några sekunder monterar du YouZee Clip In och kan sedan fortsätta använda dina favoritgoggles utan bekymmer.

Det är enkelt att första varför det blivit sådan succé. Med YouZee Clip in behöver du inte längre krångla till det med linser eller försöka hitta goggles som rymmer dina glasögon.
En revolutionerande lösning inte bara för alpinåkare, utan också för de som kör skoter, åker snowboard, enduro, cross och downhill.

– På bara några sekunder monterar du YouZee Clip In och kan sedan fortsätta använda dina favoritgoggles utan bekymmer, förklarar Jan Larsson, legitimerad optiker.
YouZee Clip in, tidigare kallat Spyder Clip in, passar alla goggles – och kan beställas för 1 095 kronor på youzee.se.

3 fördelar med YouZee Clip in

1) Passar alla goggles
Testade i POC, 509, Scott, Smith, Bollé, Bliz, Götti, Oakley, DrZipe med flera och passar i samtliga. Dessutom enkla att flytta.

2) Monteras på bara några sekunder
Lika enkelt flyttar du den till en annan vilket är suveränt om du tex kör med olika goggles pga väderlek, ljusförhållanden eller olika sporter.

3) Även för brytningsfel?
Självklart! YouZee Clip In har blivit en eftertraktad produkt för personer med brytningsfel. Kanske för att dessa har svårt att få kontaktlinser att fungera?

LARSSON OPTIK

17 november, 2017. Senast uppdaterat 09:17

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25