Här får du hemlagad mat – på sju minuter

Sju minuter. Längre tid än så tar det inte att få en lunch i absolut toppklass hos Restaurang Valentino. Här är fem populära rätter som garanterat är en större smakupplevelse än en burgare i farten eller en plocksallad.

26 oktober, 2017. Senast uppdaterat 10:20

Vi lever i ett allt mer stressat samhälle, där kalendern snabbt fylls på. Man ska jobba, hinna med fritidsaktiviteter, umgås med nära och kära och dessutom äta bra mat för att orka med allt.

För att hinna med allt i livspusslet är det många som prioriterar bort lunchen. I stället för att avnjuta en god måltid med kollegorna på en restaurang tar man en burgare i farten eller slänger ihop en smaklös sallad på närmaste matvarubutik.

Men nu finns det ett sätt att få en snabb lunch i toppklass, och det är att gå till Restaurang Valentino. De har tagit fasta på att vi är allt mer stressade och därför erbjuder de ett alternativ till snabbmaten, utan att göra avkall på kvalitén.

Sju minuter

Här tar det bara sju minuter från det att du beställer maten till att du har tallriken på bordet.

– Även om vi lever i en stressad vardag tycker jag det är lite synd att många bara slänger i sig något i farten, när man faktiskt kan sitta ner och äta en vällagad måltid. Det går garanterat lika fort som att stå och välja ingredienser till en plocksallad, är bra mycket trevligare – och dessutom billigare, säger Restaurang Valentinos ägare Shervin Ahmadzadeh.

Till skillnad från många andra restauranger har vi bara hemlagad mat, och det är något som våra gäster uppskattar. De vet att man får bra råvaror.

Även om det går snabbt att få maten betyder det inte att Valentinos jobbar med halvfabrikat och liknande. Tvärtom. Restaurangen lägger stor vikt på kvalitén och lagar allt från grunden.

– Till skillnad från många andra restauranger har vi bara hemlagad mat, och det är något som våra gäster uppskattar. De vet att man får bra råvaror, säger Shervin.

Lunchen serveras vardagar mellan 11-14 och kostar 89 kronor, och då ingår salladsbuffé samt kaffe och kaka efter maten.

Dessutom är Restaurang Valentino, som funnits i Skellefteå i 35 år, en av två lunchrestauranger i stan som kör tallriksservering.

Fem populära rätter hos Restaurang Valentino som går på sju minuter:

1) Pasta med strimlad fläskfilé i gräddig pepparsås .

2) Sallad med parmaskinka & riven parmesan.

3) Grillad fläskfilé med bearnaisesås (pommes eller stekt potatis).

4) Sallad med parmaskinka & riven parmesan.

5) Sallad med fetaost och tzatzikisås.

Restaurang Valentino

Hemsida: http://www.restaurangvalentino.com/

26 oktober, 2017. Senast uppdaterat 10:20

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25