Här får du hemlagad mat – på sju minuter

Sju minuter. Längre tid än så tar det inte att få en lunch i absolut toppklass hos Restaurang Valentino. Här är fem populära rätter som garanterat är en större smakupplevelse än en burgare i farten eller en plocksallad.

26 oktober, 2017. Senast uppdaterat 10:20

Vi lever i ett allt mer stressat samhälle, där kalendern snabbt fylls på. Man ska jobba, hinna med fritidsaktiviteter, umgås med nära och kära och dessutom äta bra mat för att orka med allt.

För att hinna med allt i livspusslet är det många som prioriterar bort lunchen. I stället för att avnjuta en god måltid med kollegorna på en restaurang tar man en burgare i farten eller slänger ihop en smaklös sallad på närmaste matvarubutik.

Men nu finns det ett sätt att få en snabb lunch i toppklass, och det är att gå till Restaurang Valentino. De har tagit fasta på att vi är allt mer stressade och därför erbjuder de ett alternativ till snabbmaten, utan att göra avkall på kvalitén.

Sju minuter

Här tar det bara sju minuter från det att du beställer maten till att du har tallriken på bordet.

– Även om vi lever i en stressad vardag tycker jag det är lite synd att många bara slänger i sig något i farten, när man faktiskt kan sitta ner och äta en vällagad måltid. Det går garanterat lika fort som att stå och välja ingredienser till en plocksallad, är bra mycket trevligare – och dessutom billigare, säger Restaurang Valentinos ägare Shervin Ahmadzadeh.

Till skillnad från många andra restauranger har vi bara hemlagad mat, och det är något som våra gäster uppskattar. De vet att man får bra råvaror.

Även om det går snabbt att få maten betyder det inte att Valentinos jobbar med halvfabrikat och liknande. Tvärtom. Restaurangen lägger stor vikt på kvalitén och lagar allt från grunden.

– Till skillnad från många andra restauranger har vi bara hemlagad mat, och det är något som våra gäster uppskattar. De vet att man får bra råvaror, säger Shervin.

Lunchen serveras vardagar mellan 11-14 och kostar 89 kronor, och då ingår salladsbuffé samt kaffe och kaka efter maten.

Dessutom är Restaurang Valentino, som funnits i Skellefteå i 35 år, en av två lunchrestauranger i stan som kör tallriksservering.

Fem populära rätter hos Restaurang Valentino som går på sju minuter:

1) Pasta med strimlad fläskfilé i gräddig pepparsås .

2) Sallad med parmaskinka & riven parmesan.

3) Grillad fläskfilé med bearnaisesås (pommes eller stekt potatis).

4) Sallad med parmaskinka & riven parmesan.

5) Sallad med fetaost och tzatzikisås.

Restaurang Valentino

Hemsida: http://www.restaurangvalentino.com/

26 oktober, 2017. Senast uppdaterat 10:20

Glädjebeskedet: Nya Arken tar tillbaka klassikern

Saknar du också det lilla extra till kaffet?
Då blev precis den här vintern så mycket roligare för dig.
Nya Arken firar nämligen sitt ettårsjubileum med att ta tillbaka den klassiska favoriten.

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

I slutet av oktober har det gått ett år sedan Malte Tjäder och Anna Ljuslinder Tjäder tog över den anrika restaurangen. Och på kort tid har det skett stora förändringar.
Under nytt namn och i nyrenoverade lokaler har Skellefteborna fått njuta av ett fantastiskt julbord, stans godaste smörgåstårta – samt sedan maj fått frossa i den bästa Take Away-buffén.
Som tidigare ligger främsta fokus på lunchen, där man dagligen kan välja mellan tre hemlagade rätter varav en klassiker.

– Vi ligger nära till allt och alla känner till stället. Vi har en trogen kundkrets och det är kul att även nya ansikten hittat hit. Det har varit ett fantastiskt första år, säger Malte Tjäder och fortsätter:

– Vi ställer alltid hög krav på vad vi serverar och en stor anledning till att det funkat så bra tror jag är att här finns något för alla. Utöver tre olika varmrätter erbjuder vi alltid 30 olika sallader och kalla såser.

Take away-buffén är populärt bland Skelleftebor på språng.

Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad.

Den anrika restaurangen har funnits sedan 50-talet och att det är ett populärt lunchalternativ råder det knappast något tvivel om.

Nu laddar de nya ägarna för jubileet och lagom till ettårsdagen plockar de fram en gammal favorit; hembakad gokaka. Ett glädjebesked – inte minst för de trognaste kunderna.

– Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad, säger Malte Tjäder.

Precis som ifjol gör Nya Arken en storsatsning på julbord, som går att boka från den 25 november. Malte och Anna har genom sin cateringfirma Maltes Mat gjort sig kända för sina nyskapande smakupplevelser, på norrländska råvaror. Något som också kommer att märkas på julbordet.

Vill du boka julbord eller veta mer om Nya Arken? Här hittar du mer info.

NYA ARKEN

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

Skidmeckat fyller 50 år – listar alla trender

Skifix är en av de största skiduthyrarna i Sverige.
I år firar företaget 50 år i branschen.
Här berättar ägaren Niklas Kassberg Wall om framgångsfaktorn och listar säsongens hetaste trender.

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11

Under de senaste femtio åren har många familjer besökt Skifix. För alla vuxna och barn som gillar att åka utför är det ett verkligt mecka.

Företaget, som hyrt ut skidor sedan 90-talet, har en butik på Kopplingsvägen 10A i Boden men sedan några år tillbaka kan man även beställa säsongens skidutrustning via deras hemsida, skifix.com.

Ett enkelt och smidigt alternativ som ökar i populäritet år för år.

– Många som en gång har börjat hyra hos oss kommer tillbaka år efter år. Dels för att det är så smidigt och dels för att man såklart sparar väldigt mycket pengar, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger.

Om man exempelvis hyr begagnad alpinutrustning, så är priset endast 745 kronor för två säsonger. Skidor, bindning och pjäxor ingår i samtliga paket.

– En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Våra begagnade skidor är alltid nyslipade och vallade. Om barnen växer ur pjäxan eller skidorna kan du göra ett mellanbyte för endast 100 kronor under hyrtiden. Lägger du till hundra kronor kan du byta skidorna mellan eller under säsongen.

Trendkänslig
Niklas Kassberg Wall började på företaget 2001 och med sina många år i branschen har han sett otaliga trender gå i vågor. Och han understryker just att skidvärlden är väldigt trendkänslig.

– Visst är det så. Just nu är det stor efterfrågan på breda och lätta skidor, anpassade för toppturer, friåkningsskidor för hela berget, parkskidor för freestyle-åkning samt pistsmiskare, för åkare som gillar att gasa i svängarna.

Vill du också förbättra din skidåkningen eller kolla in de senaste trenderna? Kom in till Skifix på Kopplingsvägen 10 A eller surfa in på skifix.com.

SKIFIX

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11