Här är sommarens hetaste leksaker

Vill du inte dränkas av en störtflod vatten?
Då gäller det att inte ha den tickande bollen i handen när den smäller av.
Splash Out är en av sommarens hetaste trender.

29 maj, 2018. Senast uppdaterat 14:13

Tick, tack. Ett skepp kommer lastat – med en tickande vattenballong.

Vatten och ballonger är heta i sommarhandeln i år igen.

Robert Lövgren, butikschef på Lekia i Skellefteå, listar för Skellefteliv vilka leksakskategorier Skellefteborna intresserar sig mest för – och de två klassikerna ligger kvar i topp.

– Det här är tidlösa leksaker som är lätta att tycka om, för alla åldrar. Sommar och vatten är en oslagbar kombination, konstaterar Robert Lövgren.

Ett stort vatteninferno

Splash Out är ett vattenballongspel som går ut på att inte ha den tickande bollen i handen när den smäller av – och ett stort vatteninferno bildas.

Ett annat utespel som sätter skickligheten på prov är Super Splash Basket Game. Det går ut på att träffa varandras korgar med vattenballonger – som är fästa på huvudet.

Är vatten inte er grej finns det även andra roliga sommarnyheter. En av dessa är Banzai Body Bounce, som är en aktivitetslek med närkontakt. Ta på dig den uppblåsbara västen, putta och hoppa mot varandra – och studsa tillbaka.

Forma jättestora bubblor

Med den populära serien från Bubble Fun kan du forma jättestora och jättelånga bubblor med hjälp av ett såpbubbelsvärd.

Och för de lite yngre finns AquaPlay Lockbox. Ett vattenland i miniatyr som är lätt att ta med och förlänga.

– Just nu är butiken fylld med sommarens produkter, för både små och stora barn, säger Robert Lövgren.

Är det dags för vattenlek, eller är du ute efter någon annan leksak, finns det en Lekia-butik på Trädgårdsgatan 8, samt en på Solbacken.

 

5 populära sommarleksaker från Lekia

Splash Out Vattenballongspel
Är du snabb nog för att undvika att bli blöt?
Innehåller: 1 st Splash out boll & 12 st ballonger.
Rekommenderas från 3 år.
Pris: 149 kronor

Super Splash Basket Game
Vem är pricksäkrast i familjen?
Rekommenderas från 6 år.
Pris: 199 kronor

Banzai Body Bounce
Body bounce är uppblåsbara västar i 2-pack.
Rekommenderas från 4 år.
Pris: 299 kronor

Bubble Fun, Såpbubblor MEGA
Med lite vind eller övning så kan du få till flera meter långa bubblor.
Pris: 129 kronor

Aqualand med sluss
Det här bärbara kanalsystemet från AquaPlay har en sluss och en hamn.
Rekommenderas från 3 år.
Pris: 499 kronor

LEKIA

Lekia Solbacken
Adress: Varugatan 7
Telefon: 0910-129 80

Lekia Centrum
Adress: Trädgårdsgatan 8
Telefon: 0910-129 80

29 maj, 2018. Senast uppdaterat 14:13

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25