Här är Skelleftegymmet – där bara tjejer är välkomna

Ett komplett gym – endast för tjejer. Fitness24Seven är en av de första träningsanläggningarna i Skellefteå med separat avdelning.
– Alla är väldigt positiva till det, säger Jonatan Lind på Fitness24Seven i Skellefteå.

5 maj, 2017. Senast uppdaterat 09:53

Fitness24Seven: Börja träna i dag – köp kort online

 

Fitness24Seven är den snabbast växande gymkedjan i hela Norden och fler och fler Skellefteåbor väljer att träna på Fitness24Seven. Något som många kvinnor uppskattar med gymmet är att det finns en separat avdelning för alla tjejer att träna, det så kallade tjejgymmet.
Även om det är en mindre avdelning i lokalen har Fitness24Seven inte snålat med träningsredskap.

– Det är som ett mindre gym, men det finns allt man behöver, allt från fria vikter och maskiner till löpband och crosstrainers. Alla är väldigt positiva till det, säger Jonatan Lind på Fitness24Seven i Skellefteå.

Träna när du vill

En annan fördel med Fitness24Seven är att man kan träna dygnet runt, till ett väldigt förmånligt pris. Ett medlemskap här kostar endast 199 kronor i månaden. Som om inte det vore nog kan du som medlem dessutom träna på vilket av kedjans 150 olika gym runt om i Europa, utan extra kostnad.

 

Fem övningar du måste ha i ditt träningsprogram

  1. Benböj. Övningarnas övning. Inte nog med att du får vältränade ben, du stärker även mage, rygg och rumpa.
  2. Burpee. Kanske den bästa helkroppsövningen genom tiderna? Börja med att ”falla ner” och gör en armhävning, sedan exploderar du i ett upphopp – och sedan är det bara att göra det igen. Simpelt – men sjukt effektivt.
  3. Chins. En överkroppsövning som alltid fungerar. Du tränar rygg, mage, axlar och armar – och alla kan göra den.
Behöver du hjälp finns det maskiner som ger dig det.
  4. Bänkpress. ”Hur mycket tar du i bänk?”, är den vanligaste frågan du får på ett gym – och det finns en anledning till det. Du tränar bröst, armar och bål samtidigt.
  5. Marklyft. Den bästa övningen att stärka ryggen. Och den tränar inte bara ryggen, utan nästan hela din kropp. Allt från ben och bål till axlar – och därför borde alla ha med den här övningen i sitt schema.

5 maj, 2017. Senast uppdaterat 09:53

Hon blir ny verksamhetschef på Folkparken

Lina Björk Larsson har av Folkparkens styrelse utsetts till ny verksamhetschef.
Hon har arbetat som tillförordnad vd sedan november i fjol.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

– För Folkparken är det jättebra att Lina nu fortsätter som verksamhetschef. Vi i styrelsen är mycket nöjda med det arbete hon gjort sedan hon tillträdde, vilket gör att hon har vårt och personalens fulla förtroende säger Lillian Carlstenn, styrelseordförande på Folkparken.

Lina är inte det enda nya ansiktet på folkparken. 2018 genomfördes en omorganisation samt pensionsavgångar som har lett till att personalgruppen i stort sett är helt ny från i höstas. Nya i köket är Susanne Sigården och Linda Lind. Husvärdar är Ida Fryxell, Stina Sundbom och Klas Jonsson. Sedan tidigare arbetar Carola Glas och Carolina Norberg på Folkparken.

– Jag är otroligt glad och stolt över det förtroendet jag fått. Vi är ett starkt team nu på Folkparken som alla strävar efter samma målbild. Vi vill föra Folkparken framåt med respekt för ”parkens” historia säger Lina Björk Larsson.

Hon har tidigare jobbat på Folkparken med marknadsföring och försäljning.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

Skelleftebyrån som växer i rekordtakt

Less på krånglig redovisning – utan någon att fråga?
Hos nystartade Bright är dörren alltid öppen och här finns expertisen under ett och samma tak.

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15

Alla kan nog skriva under på att det ska vara ­roligt och enkelt att vara ­företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – du ska inte villrådigt ­behöva kryssa mellan olika digitala verktyg utan någon att rådfråga.
Det har Bright redovisning & revision på Storgatan 31C i Skellefteå tagit fasta på.
– Vi ligger helt klart i framkant vad ­gäller digitala lösningar för våra kunder och kommer alltid att hänga med i ­branschens utveckling. Det avgörande är att lyssna på kunden och hjälpa dem in i den mer digitala världen i deras takt och på deras villkor, och inte ge avkall på den personliga kontakten, säger Joel Brännström, auktoriserad revisor.

Under samma tak
Idén till nystartade Bright uppstod i höstas då Joel Brännström, Åsa Lundström, Lars Edman, Maria Pettersson och Maria Nilsson pratade om saker som kunderna oroar sig för, som tar onödig tid och drar ned produktiviteten. Och hur man på ett enkelt sätt kan erbjuda all ekonomisk konsultation – under ett och samma tak. En affärs­idé började ­utkristalliseras och kort därefter startade de Bright med målet att erbjuda ett brett tjänsteutbud med stor flexibilitet. Allt för kundens bästa.
Joel Brännström fördjupar resonemanget:
– Alla bolag och alla företagare är unika. Vi har upplevt att många företagare inte har lika bråttom in i den helt digitala världen, något vår bransch som helhet gärna vill ge sken av. Här kommer ­dörren alltid att vara öppen för frågor och rådgivning. Vi vill att det ska kännas familjärt att besöka vårt kontor.

Växt snabbt
Kontor öppnades i ­nyrenoverade loka­ler i ­centrala Skellefteå och ­verk­sam­heten har expanderat rekordsnabbt. ­Sedan startskottet i oktober har företaget växt till 16 anställda – och består nu av nio redovisningskonsulter, sex revisorer och en administratör. Brights senaste anställda Erika flyttar hit från Umeå i början av april.
– Erika är en relativt nyutexaminerad auktoriserad revisor och kommer stärka vårt redan starka team ytterligare, säger Joel.
– Vår snabba utveckling är ett bevis på att vi tänker rätt. Förutom att ha kunden i fokus vill vi också värna om vår egen personal. Har vi en personal som trivs och mår bra märks det i kontakten med kunden, så att de känner sig uppskattade, vilket förhoppningsvis leder till att vi får ett gott renommé och nya kunder. Vi tror inte att det är krång­ligare än så, säger Åsa Lundström, ­auktoriserad ­redovisningskonsult.

BRIGHT REDOVISNING & REVISION

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15