Här är Skelleftegymmet – där bara tjejer är välkomna

Ett komplett gym – endast för tjejer. Fitness24Seven är en av de första träningsanläggningarna i Skellefteå med separat avdelning.
– Alla är väldigt positiva till det, säger Jonatan Lind på Fitness24Seven i Skellefteå.

5 maj, 2017. Senast uppdaterat 09:53

Fitness24Seven: Börja träna i dag – köp kort online

 

Fitness24Seven är den snabbast växande gymkedjan i hela Norden och fler och fler Skellefteåbor väljer att träna på Fitness24Seven. Något som många kvinnor uppskattar med gymmet är att det finns en separat avdelning för alla tjejer att träna, det så kallade tjejgymmet.
Även om det är en mindre avdelning i lokalen har Fitness24Seven inte snålat med träningsredskap.

– Det är som ett mindre gym, men det finns allt man behöver, allt från fria vikter och maskiner till löpband och crosstrainers. Alla är väldigt positiva till det, säger Jonatan Lind på Fitness24Seven i Skellefteå.

Träna när du vill

En annan fördel med Fitness24Seven är att man kan träna dygnet runt, till ett väldigt förmånligt pris. Ett medlemskap här kostar endast 199 kronor i månaden. Som om inte det vore nog kan du som medlem dessutom träna på vilket av kedjans 150 olika gym runt om i Europa, utan extra kostnad.

 

Fem övningar du måste ha i ditt träningsprogram

  1. Benböj. Övningarnas övning. Inte nog med att du får vältränade ben, du stärker även mage, rygg och rumpa.
  2. Burpee. Kanske den bästa helkroppsövningen genom tiderna? Börja med att ”falla ner” och gör en armhävning, sedan exploderar du i ett upphopp – och sedan är det bara att göra det igen. Simpelt – men sjukt effektivt.
  3. Chins. En överkroppsövning som alltid fungerar. Du tränar rygg, mage, axlar och armar – och alla kan göra den.
Behöver du hjälp finns det maskiner som ger dig det.
  4. Bänkpress. ”Hur mycket tar du i bänk?”, är den vanligaste frågan du får på ett gym – och det finns en anledning till det. Du tränar bröst, armar och bål samtidigt.
  5. Marklyft. Den bästa övningen att stärka ryggen. Och den tränar inte bara ryggen, utan nästan hela din kropp. Allt från ben och bål till axlar – och därför borde alla ha med den här övningen i sitt schema.

5 maj, 2017. Senast uppdaterat 09:53

Glädjebeskedet: Nya Arken tar tillbaka klassikern

Saknar du också det lilla extra till kaffet?
Då blev precis den här vintern så mycket roligare för dig.
Nya Arken firar nämligen sitt ettårsjubileum med att ta tillbaka den klassiska favoriten.

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

I slutet av oktober har det gått ett år sedan Malte Tjäder och Anna Ljuslinder Tjäder tog över den anrika restaurangen. Och på kort tid har det skett stora förändringar.
Under nytt namn och i nyrenoverade lokaler har Skellefteborna fått njuta av ett fantastiskt julbord, stans godaste smörgåstårta – samt sedan maj fått frossa i den bästa Take Away-buffén.
Som tidigare ligger främsta fokus på lunchen, där man dagligen kan välja mellan tre hemlagade rätter varav en klassiker.

– Vi ligger nära till allt och alla känner till stället. Vi har en trogen kundkrets och det är kul att även nya ansikten hittat hit. Det har varit ett fantastiskt första år, säger Malte Tjäder och fortsätter:

– Vi ställer alltid hög krav på vad vi serverar och en stor anledning till att det funkat så bra tror jag är att här finns något för alla. Utöver tre olika varmrätter erbjuder vi alltid 30 olika sallader och kalla såser.

Take away-buffén är populärt bland Skelleftebor på språng.

Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad.

Den anrika restaurangen har funnits sedan 50-talet och att det är ett populärt lunchalternativ råder det knappast något tvivel om.

Nu laddar de nya ägarna för jubileet och lagom till ettårsdagen plockar de fram en gammal favorit; hembakad gokaka. Ett glädjebesked – inte minst för de trognaste kunderna.

– Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad, säger Malte Tjäder.

Precis som ifjol gör Nya Arken en storsatsning på julbord, som går att boka från den 25 november. Malte och Anna har genom sin cateringfirma Maltes Mat gjort sig kända för sina nyskapande smakupplevelser, på norrländska råvaror. Något som också kommer att märkas på julbordet.

Vill du boka julbord eller veta mer om Nya Arken? Här hittar du mer info.

NYA ARKEN

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

Skidmeckat fyller 50 år – listar alla trender

Skifix är en av de största skiduthyrarna i Sverige.
I år firar företaget 50 år i branschen.
Här berättar ägaren Niklas Kassberg Wall om framgångsfaktorn och listar säsongens hetaste trender.

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11

Under de senaste femtio åren har många familjer besökt Skifix. För alla vuxna och barn som gillar att åka utför är det ett verkligt mecka.

Företaget, som hyrt ut skidor sedan 90-talet, har en butik på Kopplingsvägen 10A i Boden men sedan några år tillbaka kan man även beställa säsongens skidutrustning via deras hemsida, skifix.com.

Ett enkelt och smidigt alternativ som ökar i populäritet år för år.

– Många som en gång har börjat hyra hos oss kommer tillbaka år efter år. Dels för att det är så smidigt och dels för att man såklart sparar väldigt mycket pengar, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger.

Om man exempelvis hyr begagnad alpinutrustning, så är priset endast 745 kronor för två säsonger. Skidor, bindning och pjäxor ingår i samtliga paket.

– En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Våra begagnade skidor är alltid nyslipade och vallade. Om barnen växer ur pjäxan eller skidorna kan du göra ett mellanbyte för endast 100 kronor under hyrtiden. Lägger du till hundra kronor kan du byta skidorna mellan eller under säsongen.

Trendkänslig
Niklas Kassberg Wall började på företaget 2001 och med sina många år i branschen har han sett otaliga trender gå i vågor. Och han understryker just att skidvärlden är väldigt trendkänslig.

– Visst är det så. Just nu är det stor efterfrågan på breda och lätta skidor, anpassade för toppturer, friåkningsskidor för hela berget, parkskidor för freestyle-åkning samt pistsmiskare, för åkare som gillar att gasa i svängarna.

Vill du också förbättra din skidåkningen eller kolla in de senaste trenderna? Kom in till Skifix på Kopplingsvägen 10 A eller surfa in på skifix.com.

SKIFIX

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11