Här är Skelleftegymmet – där bara tjejer är välkomna

Ett komplett gym – endast för tjejer. Fitness24Seven är en av de första träningsanläggningarna i Skellefteå med separat avdelning.
– Alla är väldigt positiva till det, säger Jonatan Lind på Fitness24Seven i Skellefteå.

5 maj, 2017. Senast uppdaterat 09:53

Fitness24Seven: Börja träna i dag – köp kort online

 

Fitness24Seven är den snabbast växande gymkedjan i hela Norden och fler och fler Skellefteåbor väljer att träna på Fitness24Seven. Något som många kvinnor uppskattar med gymmet är att det finns en separat avdelning för alla tjejer att träna, det så kallade tjejgymmet.
Även om det är en mindre avdelning i lokalen har Fitness24Seven inte snålat med träningsredskap.

– Det är som ett mindre gym, men det finns allt man behöver, allt från fria vikter och maskiner till löpband och crosstrainers. Alla är väldigt positiva till det, säger Jonatan Lind på Fitness24Seven i Skellefteå.

Träna när du vill

En annan fördel med Fitness24Seven är att man kan träna dygnet runt, till ett väldigt förmånligt pris. Ett medlemskap här kostar endast 199 kronor i månaden. Som om inte det vore nog kan du som medlem dessutom träna på vilket av kedjans 150 olika gym runt om i Europa, utan extra kostnad.

 

Fem övningar du måste ha i ditt träningsprogram

  1. Benböj. Övningarnas övning. Inte nog med att du får vältränade ben, du stärker även mage, rygg och rumpa.
  2. Burpee. Kanske den bästa helkroppsövningen genom tiderna? Börja med att ”falla ner” och gör en armhävning, sedan exploderar du i ett upphopp – och sedan är det bara att göra det igen. Simpelt – men sjukt effektivt.
  3. Chins. En överkroppsövning som alltid fungerar. Du tränar rygg, mage, axlar och armar – och alla kan göra den.
Behöver du hjälp finns det maskiner som ger dig det.
  4. Bänkpress. ”Hur mycket tar du i bänk?”, är den vanligaste frågan du får på ett gym – och det finns en anledning till det. Du tränar bröst, armar och bål samtidigt.
  5. Marklyft. Den bästa övningen att stärka ryggen. Och den tränar inte bara ryggen, utan nästan hela din kropp. Allt från ben och bål till axlar – och därför borde alla ha med den här övningen i sitt schema.

5 maj, 2017. Senast uppdaterat 09:53

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25