Fem trendiga klänningar – tävla och vinn presentkort för 1000 kronor

Balen är historiskt sett en klassfråga – och än i dag kan det kosta rätt mycket. Men man behöver inte lägga en förmögenhet på sin baloutfit. Här är fem snygga klänningar från Lindex för under 500 kronor.
– Vi ser en vår och sommar som präglas mycket av pasteller och romantiska inslag, vilket vi tydligt kan se i flera av dessa klänningar, säger Erika Jakobsson, butikschef på Lindex.
Gilla och dela inlägget och du har möjlighet att vinna en timmes gratis rådgivning med vår personal shopper! Då ingår även ett presentkort till ett värde av 1 000 kronor på Lindex, Skellefteå City.

23 april, 2017. Senast uppdaterat 10:36

Googlar man bal får man veta att det som skiljer en bal från andra tillställningar är den högtidliga prägeln, som tidigare arrangerades av adeln och de förmögna. Den stämpeln finns kvar lite än i dag – och studenter kan lägga flera tusen kronor på sin baldag.

Erika Jakobsson, butikschef Lindex.

Går att dra ner kostnaderna

Att man vill göra något extra kan man förstå då det är en dag att minnas för resten av livet, men det går att dra ner på kostnaderna, utan att det påverkar hur man ser ut.

Här är fem snygga klänningar från Lindex för under 500 kronor.

Foto: Lindex

1) Off-shoulder-klänning

En luftig off-shoulder-klänning i rosa, med flirtiga volangdetaljer. Rak passform, och ett avtagbart bälte vid midjan.

Pris: 399 kronor.

Foto: Lindex

2) Draperad klänning

En måste-ha klänning med vid luftig passform, draperade effekter och asymmetriskt avslut. Kör på den klassiskt svarta eller ett modernt print som sticker ut.

Pris: 499 kronor.

Foto: Lindex

3) Off-shoulder-klänning

Vackra grafiska blommor täcker den här härligt luftiga klänningen med stilsäkert bara axlar och längd över knät. Knytdetaljer i rygg och midja ger en extra dimension. Lägg till ett par snygga skor och du är redo!

Pris: 399 kronor.

Foto: Lindex

4) Oversize satinklänning

Glansig satin med en enkel och stilren design. Den löst sittande modellen gör materialet livfullt när du rör dig på dansgolvet. Finns i svart och rosa.

Pris: 299 kronor.

Foto: Lindex

5) Glansig klänning

En iögonfallande lång trikåklänning i silvermetalic som ger dig en smickrande siluett. Kör på en ton-i-ton look från topp till tå och matcha med silverskor.

Pris: 399 kronor.

23 april, 2017. Senast uppdaterat 10:36

Glädjebeskedet: Nya Arken tar tillbaka klassikern

Saknar du också det lilla extra till kaffet?
Då blev precis den här vintern så mycket roligare för dig.
Nya Arken firar nämligen sitt ettårsjubileum med att ta tillbaka den klassiska favoriten.

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

I slutet av oktober har det gått ett år sedan Malte Tjäder och Anna Ljuslinder Tjäder tog över den anrika restaurangen. Och på kort tid har det skett stora förändringar.
Under nytt namn och i nyrenoverade lokaler har Skellefteborna fått njuta av ett fantastiskt julbord, stans godaste smörgåstårta – samt sedan maj fått frossa i den bästa Take Away-buffén.
Som tidigare ligger främsta fokus på lunchen, där man dagligen kan välja mellan tre hemlagade rätter varav en klassiker.

– Vi ligger nära till allt och alla känner till stället. Vi har en trogen kundkrets och det är kul att även nya ansikten hittat hit. Det har varit ett fantastiskt första år, säger Malte Tjäder och fortsätter:

– Vi ställer alltid hög krav på vad vi serverar och en stor anledning till att det funkat så bra tror jag är att här finns något för alla. Utöver tre olika varmrätter erbjuder vi alltid 30 olika sallader och kalla såser.

Take away-buffén är populärt bland Skelleftebor på språng.

Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad.

Den anrika restaurangen har funnits sedan 50-talet och att det är ett populärt lunchalternativ råder det knappast något tvivel om.

Nu laddar de nya ägarna för jubileet och lagom till ettårsdagen plockar de fram en gammal favorit; hembakad gokaka. Ett glädjebesked – inte minst för de trognaste kunderna.

– Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad, säger Malte Tjäder.

Precis som ifjol gör Nya Arken en storsatsning på julbord, som går att boka från den 25 november. Malte och Anna har genom sin cateringfirma Maltes Mat gjort sig kända för sina nyskapande smakupplevelser, på norrländska råvaror. Något som också kommer att märkas på julbordet.

Vill du boka julbord eller veta mer om Nya Arken? Här hittar du mer info.

NYA ARKEN

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

Skidmeckat fyller 50 år – listar alla trender

Skifix är en av de största skiduthyrarna i Sverige.
I år firar företaget 50 år i branschen.
Här berättar ägaren Niklas Kassberg Wall om framgångsfaktorn och listar säsongens hetaste trender.

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11

Under de senaste femtio åren har många familjer besökt Skifix. För alla vuxna och barn som gillar att åka utför är det ett verkligt mecka.

Företaget, som hyrt ut skidor sedan 90-talet, har en butik på Kopplingsvägen 10A i Boden men sedan några år tillbaka kan man även beställa säsongens skidutrustning via deras hemsida, skifix.com.

Ett enkelt och smidigt alternativ som ökar i populäritet år för år.

– Många som en gång har börjat hyra hos oss kommer tillbaka år efter år. Dels för att det är så smidigt och dels för att man såklart sparar väldigt mycket pengar, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger.

Om man exempelvis hyr begagnad alpinutrustning, så är priset endast 745 kronor för två säsonger. Skidor, bindning och pjäxor ingår i samtliga paket.

– En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Våra begagnade skidor är alltid nyslipade och vallade. Om barnen växer ur pjäxan eller skidorna kan du göra ett mellanbyte för endast 100 kronor under hyrtiden. Lägger du till hundra kronor kan du byta skidorna mellan eller under säsongen.

Trendkänslig
Niklas Kassberg Wall började på företaget 2001 och med sina många år i branschen har han sett otaliga trender gå i vågor. Och han understryker just att skidvärlden är väldigt trendkänslig.

– Visst är det så. Just nu är det stor efterfrågan på breda och lätta skidor, anpassade för toppturer, friåkningsskidor för hela berget, parkskidor för freestyle-åkning samt pistsmiskare, för åkare som gillar att gasa i svängarna.

Vill du också förbättra din skidåkningen eller kolla in de senaste trenderna? Kom in till Skifix på Kopplingsvägen 10 A eller surfa in på skifix.com.

SKIFIX

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11