Fem trendiga klänningar – tävla och vinn presentkort för 1000 kronor

Balen är historiskt sett en klassfråga – och än i dag kan det kosta rätt mycket. Men man behöver inte lägga en förmögenhet på sin baloutfit. Här är fem snygga klänningar från Lindex för under 500 kronor.
– Vi ser en vår och sommar som präglas mycket av pasteller och romantiska inslag, vilket vi tydligt kan se i flera av dessa klänningar, säger Erika Jakobsson, butikschef på Lindex.
Gilla och dela inlägget och du har möjlighet att vinna en timmes gratis rådgivning med vår personal shopper! Då ingår även ett presentkort till ett värde av 1 000 kronor på Lindex, Skellefteå City.

23 april, 2017. Senast uppdaterat 10:36

Googlar man bal får man veta att det som skiljer en bal från andra tillställningar är den högtidliga prägeln, som tidigare arrangerades av adeln och de förmögna. Den stämpeln finns kvar lite än i dag – och studenter kan lägga flera tusen kronor på sin baldag.

Erika Jakobsson, butikschef Lindex.

Går att dra ner kostnaderna

Att man vill göra något extra kan man förstå då det är en dag att minnas för resten av livet, men det går att dra ner på kostnaderna, utan att det påverkar hur man ser ut.

Här är fem snygga klänningar från Lindex för under 500 kronor.

Foto: Lindex

1) Off-shoulder-klänning

En luftig off-shoulder-klänning i rosa, med flirtiga volangdetaljer. Rak passform, och ett avtagbart bälte vid midjan.

Pris: 399 kronor.

Foto: Lindex

2) Draperad klänning

En måste-ha klänning med vid luftig passform, draperade effekter och asymmetriskt avslut. Kör på den klassiskt svarta eller ett modernt print som sticker ut.

Pris: 499 kronor.

Foto: Lindex

3) Off-shoulder-klänning

Vackra grafiska blommor täcker den här härligt luftiga klänningen med stilsäkert bara axlar och längd över knät. Knytdetaljer i rygg och midja ger en extra dimension. Lägg till ett par snygga skor och du är redo!

Pris: 399 kronor.

Foto: Lindex

4) Oversize satinklänning

Glansig satin med en enkel och stilren design. Den löst sittande modellen gör materialet livfullt när du rör dig på dansgolvet. Finns i svart och rosa.

Pris: 299 kronor.

Foto: Lindex

5) Glansig klänning

En iögonfallande lång trikåklänning i silvermetalic som ger dig en smickrande siluett. Kör på en ton-i-ton look från topp till tå och matcha med silverskor.

Pris: 399 kronor.

23 april, 2017. Senast uppdaterat 10:36

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25