Fem trendiga klänningar – tävla och vinn presentkort för 1000 kronor

Balen är historiskt sett en klassfråga – och än i dag kan det kosta rätt mycket. Men man behöver inte lägga en förmögenhet på sin baloutfit. Här är fem snygga klänningar från Lindex för under 500 kronor.
– Vi ser en vår och sommar som präglas mycket av pasteller och romantiska inslag, vilket vi tydligt kan se i flera av dessa klänningar, säger Erika Jakobsson, butikschef på Lindex.
Gilla och dela inlägget och du har möjlighet att vinna en timmes gratis rådgivning med vår personal shopper! Då ingår även ett presentkort till ett värde av 1 000 kronor på Lindex, Skellefteå City.

23 april, 2017. Senast uppdaterat 10:36

Googlar man bal får man veta att det som skiljer en bal från andra tillställningar är den högtidliga prägeln, som tidigare arrangerades av adeln och de förmögna. Den stämpeln finns kvar lite än i dag – och studenter kan lägga flera tusen kronor på sin baldag.

Erika Jakobsson, butikschef Lindex.

Går att dra ner kostnaderna

Att man vill göra något extra kan man förstå då det är en dag att minnas för resten av livet, men det går att dra ner på kostnaderna, utan att det påverkar hur man ser ut.

Här är fem snygga klänningar från Lindex för under 500 kronor.

Foto: Lindex

1) Off-shoulder-klänning

En luftig off-shoulder-klänning i rosa, med flirtiga volangdetaljer. Rak passform, och ett avtagbart bälte vid midjan.

Pris: 399 kronor.

Foto: Lindex

2) Draperad klänning

En måste-ha klänning med vid luftig passform, draperade effekter och asymmetriskt avslut. Kör på den klassiskt svarta eller ett modernt print som sticker ut.

Pris: 499 kronor.

Foto: Lindex

3) Off-shoulder-klänning

Vackra grafiska blommor täcker den här härligt luftiga klänningen med stilsäkert bara axlar och längd över knät. Knytdetaljer i rygg och midja ger en extra dimension. Lägg till ett par snygga skor och du är redo!

Pris: 399 kronor.

Foto: Lindex

4) Oversize satinklänning

Glansig satin med en enkel och stilren design. Den löst sittande modellen gör materialet livfullt när du rör dig på dansgolvet. Finns i svart och rosa.

Pris: 299 kronor.

Foto: Lindex

5) Glansig klänning

En iögonfallande lång trikåklänning i silvermetalic som ger dig en smickrande siluett. Kör på en ton-i-ton look från topp till tå och matcha med silverskor.

Pris: 399 kronor.

23 april, 2017. Senast uppdaterat 10:36

Hon blir ny verksamhetschef på Folkparken

Lina Björk Larsson har av Folkparkens styrelse utsetts till ny verksamhetschef.
Hon har arbetat som tillförordnad vd sedan november i fjol.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

– För Folkparken är det jättebra att Lina nu fortsätter som verksamhetschef. Vi i styrelsen är mycket nöjda med det arbete hon gjort sedan hon tillträdde, vilket gör att hon har vårt och personalens fulla förtroende säger Lillian Carlstenn, styrelseordförande på Folkparken.

Lina är inte det enda nya ansiktet på folkparken. 2018 genomfördes en omorganisation samt pensionsavgångar som har lett till att personalgruppen i stort sett är helt ny från i höstas. Nya i köket är Susanne Sigården och Linda Lind. Husvärdar är Ida Fryxell, Stina Sundbom och Klas Jonsson. Sedan tidigare arbetar Carola Glas och Carolina Norberg på Folkparken.

– Jag är otroligt glad och stolt över det förtroendet jag fått. Vi är ett starkt team nu på Folkparken som alla strävar efter samma målbild. Vi vill föra Folkparken framåt med respekt för ”parkens” historia säger Lina Björk Larsson.

Hon har tidigare jobbat på Folkparken med marknadsföring och försäljning.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

Skelleftebyrån som växer i rekordtakt

Less på krånglig redovisning – utan någon att fråga?
Hos nystartade Bright är dörren alltid öppen och här finns expertisen under ett och samma tak.

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15

Alla kan nog skriva under på att det ska vara ­roligt och enkelt att vara ­företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – du ska inte villrådigt ­behöva kryssa mellan olika digitala verktyg utan någon att rådfråga.
Det har Bright redovisning & revision på Storgatan 31C i Skellefteå tagit fasta på.
– Vi ligger helt klart i framkant vad ­gäller digitala lösningar för våra kunder och kommer alltid att hänga med i ­branschens utveckling. Det avgörande är att lyssna på kunden och hjälpa dem in i den mer digitala världen i deras takt och på deras villkor, och inte ge avkall på den personliga kontakten, säger Joel Brännström, auktoriserad revisor.

Under samma tak
Idén till nystartade Bright uppstod i höstas då Joel Brännström, Åsa Lundström, Lars Edman, Maria Pettersson och Maria Nilsson pratade om saker som kunderna oroar sig för, som tar onödig tid och drar ned produktiviteten. Och hur man på ett enkelt sätt kan erbjuda all ekonomisk konsultation – under ett och samma tak. En affärs­idé började ­utkristalliseras och kort därefter startade de Bright med målet att erbjuda ett brett tjänsteutbud med stor flexibilitet. Allt för kundens bästa.
Joel Brännström fördjupar resonemanget:
– Alla bolag och alla företagare är unika. Vi har upplevt att många företagare inte har lika bråttom in i den helt digitala världen, något vår bransch som helhet gärna vill ge sken av. Här kommer ­dörren alltid att vara öppen för frågor och rådgivning. Vi vill att det ska kännas familjärt att besöka vårt kontor.

Växt snabbt
Kontor öppnades i ­nyrenoverade loka­ler i ­centrala Skellefteå och ­verk­sam­heten har expanderat rekordsnabbt. ­Sedan startskottet i oktober har företaget växt till 16 anställda – och består nu av nio redovisningskonsulter, sex revisorer och en administratör. Brights senaste anställda Erika flyttar hit från Umeå i början av april.
– Erika är en relativt nyutexaminerad auktoriserad revisor och kommer stärka vårt redan starka team ytterligare, säger Joel.
– Vår snabba utveckling är ett bevis på att vi tänker rätt. Förutom att ha kunden i fokus vill vi också värna om vår egen personal. Har vi en personal som trivs och mår bra märks det i kontakten med kunden, så att de känner sig uppskattade, vilket förhoppningsvis leder till att vi får ett gott renommé och nya kunder. Vi tror inte att det är krång­ligare än så, säger Åsa Lundström, ­auktoriserad ­redovisningskonsult.

BRIGHT REDOVISNING & REVISION

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15