Experterna: Här är 5 snabba sista minuten-tips

Planering är A och O, men det är ingen katastrof om du inte hunnit med det du hade tänkt förbereda inför julafton.
Med hjälp från Stylat kan du hitta julklappar till både farmor, morfar och din käresta – på nolltid.
Här listar inredningskonsulterna Emelie Jäder och Carolina Wahlberg sina 5 bästa sista minuten-tips.

18 december, 2017. Senast uppdaterat 13:55

Lampa
LjusExperten
”Här finns ett stort urval av belysning och personal som vet hur man får bästa myslyset! Vår favorit just nu är denna sötnos som sätter stämning i vilket rum som helst.”

Handdukar, muggar och krukor
Ingmar
”På Ingmar hittar du bland annat dessa godingar som vem som helst skulle bli glad för. Lerkrukorna från Tell me more är ju to die for och trevligare personal får man leta efter.”

Ljuvligt porslin, poster och bricka
Monostore
”En kort promenad till och du hittar Monostore, som har detta ljuvliga och prisvärda porslin från House Doctor. Du hittar även en mängd annat snyggt som ger oss hög puls.”

Målarbok
Akademibokhandeln
”Knata vidare till Akademibokhandeln och plocka upp årets snyggaste bok ”inte bara en målarbok” skriven och illustrerad av Skellefteåbon Shirly Holmberg. Garanterad julefrid i mellandagarna, då innehållet passar både barn och vuxna. Bläddra, läs eller låt dig bara inspireras av illustrationerna från vår vackra stad.”

Stringhylla, ljusstake och filt
Svenska hem

”Denna kompletta möbelbutik saluför många klassiker, som vi verkligen hoppas ligger under vår gran! Till exempel den alltid aktuella Stringhyllan, ljusstaken från Tove Adman som funkar i både moderna och lantliga hem, eller varför inte en mysig filt från Klippan?”

 

Missa inte Stylats tävling!
Var med och tävla om en konsultation av ett rum, inkl. moodboard och 2 h styling, värde 3950:-. För att vara med och tävla gör så här:
– Gilla Stylats instagramsida.
– Tagga 2 vänner.
– Kommertera vilket rum du vill ha hjälp med.
Tävlingen pågår till och med 8 januari då vinnaren utses.
Lycka till!

18 december, 2017. Senast uppdaterat 13:55

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25