Delar ut 1,7 ton frukt – till 140 företag: ”Veckans höjdpunkt”

Ica Supermarket Moröns satsning på fruktkorgar kan inte beskrivas som något annat än en succé.
Varje vecka delar de ut 1,7 ton frukt till över 140 företag i Skellefteå.
– Många företag säger att det är veckans höjdpunkt när vi kommer, vilket är fantastiskt roligt, säger Isabell Burström och Stefan Tolonen som är ansvarig för ”Frukt på jobbet”.

16 januari, 2018. Senast uppdaterat 13:45

För sex år sedan började Ica Supermarket Morön dela ut fruktkorgar till företag runt om i stan. För varje år har intresset för ”Frukt på jobbet” ökat och för tillfället delar de ut frukt till över 140 företag – varje vecka.

– Det är otroligt roligt att det har gått så bra. Många företag som vi kommer ut till säger att det är veckans höjdpunkt när vi kommer. Vilket självklart fantastiskt roligt att höra då vi satsar mycket på vår service, säger Isabell Burström och Stefan Tolonen som är ansvariga för ”Frukt på jobbet”.

Ingen ur personalen behöver springa på stan och köpa frukt. Man får allt på en och samma faktura, och slipper hålla koll på kvitton.

Varje vecka delar Ica Supermarket Morön ut 1,7 ton frukt och Isabell tror att hemligheten är att det är så enkelt och smidigt för företag att beställa via dem.

– Det är otroligt okomplicerat. Ingen ur personalen behöver springa på stan och köpa frukt. Man får allt på en och samma faktura, och slipper hålla koll på kvitton. Man kan också göra snabba ändringar och sedan får man det levererat till sig. Ett mail är allt som behövs, säger Isabell.

Variera vecka till vecka

Hur mycket och vilka frukter man vill ha till sitt företag bestämmer man helt själv, och man kan variera sig från vecka till vecka. Förutom frukt levererar Ica Supermarket Morön även exempelvis frukost, semlor, presentkorgar, nybakta bullar och allt som kan tänkas behövas till personalfesten.

– Det är många som vill ha lite sötare fika mot slutet av veckan och då fixar vi självklart det. Sedan är det väldigt populärt att få exempelvis lussebullar i jul och under kanelbullens dag har vi det väldigt hektiskt kan jag säga, säger Stefan.

Här är några av produkterna Ica Supermarket Morön kör ut

 • Frukt
  Fräsch frukt, och företagen bestämmer själva hur mycket och vilka frukter som ska levereras.
 • Personalfest?
  – Då levereras snacks, dricka, ost, chark med mera.
 • Frukost?
  Bröd, pålägg, juice, eller vad man nu önskar till frukost.
 • Lunch och middag?
  De har flera olika färdigrätter, kallskuret och grillade rätter.
 • Gratulationer?
  Då gör de presentkorgar enligt kundens önskemål.
 • Specialare
  – Lussebullar i juletid, semlor lagom till fettisdagen, kanelbullar till kanelbullens dag.

ICA Supermarket Morön

Läs mer om Frukt på jobbet här:
http://icamoron.se/

16 januari, 2018. Senast uppdaterat 13:45

Glädjebeskedet: Nya Arken tar tillbaka klassikern

Saknar du också det lilla extra till kaffet?
Då blev precis den här vintern så mycket roligare för dig.
Nya Arken firar nämligen sitt ettårsjubileum med att ta tillbaka den klassiska favoriten.

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

I slutet av oktober har det gått ett år sedan Malte Tjäder och Anna Ljuslinder Tjäder tog över den anrika restaurangen. Och på kort tid har det skett stora förändringar.
Under nytt namn och i nyrenoverade lokaler har Skellefteborna fått njuta av ett fantastiskt julbord, stans godaste smörgåstårta – samt sedan maj fått frossa i den bästa Take Away-buffén.
Som tidigare ligger främsta fokus på lunchen, där man dagligen kan välja mellan tre hemlagade rätter varav en klassiker.

– Vi ligger nära till allt och alla känner till stället. Vi har en trogen kundkrets och det är kul att även nya ansikten hittat hit. Det har varit ett fantastiskt första år, säger Malte Tjäder och fortsätter:

– Vi ställer alltid hög krav på vad vi serverar och en stor anledning till att det funkat så bra tror jag är att här finns något för alla. Utöver tre olika varmrätter erbjuder vi alltid 30 olika sallader och kalla såser.

Take away-buffén är populärt bland Skelleftebor på språng.

Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad.

Den anrika restaurangen har funnits sedan 50-talet och att det är ett populärt lunchalternativ råder det knappast något tvivel om.

Nu laddar de nya ägarna för jubileet och lagom till ettårsdagen plockar de fram en gammal favorit; hembakad gokaka. Ett glädjebesked – inte minst för de trognaste kunderna.

– Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad, säger Malte Tjäder.

Precis som ifjol gör Nya Arken en storsatsning på julbord, som går att boka från den 25 november. Malte och Anna har genom sin cateringfirma Maltes Mat gjort sig kända för sina nyskapande smakupplevelser, på norrländska råvaror. Något som också kommer att märkas på julbordet.

Vill du boka julbord eller veta mer om Nya Arken? Här hittar du mer info.

NYA ARKEN

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

Skidmeckat fyller 50 år – listar alla trender

Skifix är en av de största skiduthyrarna i Sverige.
I år firar företaget 50 år i branschen.
Här berättar ägaren Niklas Kassberg Wall om framgångsfaktorn och listar säsongens hetaste trender.

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11

Under de senaste femtio åren har många familjer besökt Skifix. För alla vuxna och barn som gillar att åka utför är det ett verkligt mecka.

Företaget, som hyrt ut skidor sedan 90-talet, har en butik på Kopplingsvägen 10A i Boden men sedan några år tillbaka kan man även beställa säsongens skidutrustning via deras hemsida, skifix.com.

Ett enkelt och smidigt alternativ som ökar i populäritet år för år.

– Många som en gång har börjat hyra hos oss kommer tillbaka år efter år. Dels för att det är så smidigt och dels för att man såklart sparar väldigt mycket pengar, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger.

Om man exempelvis hyr begagnad alpinutrustning, så är priset endast 745 kronor för två säsonger. Skidor, bindning och pjäxor ingår i samtliga paket.

– En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Våra begagnade skidor är alltid nyslipade och vallade. Om barnen växer ur pjäxan eller skidorna kan du göra ett mellanbyte för endast 100 kronor under hyrtiden. Lägger du till hundra kronor kan du byta skidorna mellan eller under säsongen.

Trendkänslig
Niklas Kassberg Wall började på företaget 2001 och med sina många år i branschen har han sett otaliga trender gå i vågor. Och han understryker just att skidvärlden är väldigt trendkänslig.

– Visst är det så. Just nu är det stor efterfrågan på breda och lätta skidor, anpassade för toppturer, friåkningsskidor för hela berget, parkskidor för freestyle-åkning samt pistsmiskare, för åkare som gillar att gasa i svängarna.

Vill du också förbättra din skidåkningen eller kolla in de senaste trenderna? Kom in till Skifix på Kopplingsvägen 10 A eller surfa in på skifix.com.

SKIFIX

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11