Delar ut 1,7 ton frukt – till 140 företag: ”Veckans höjdpunkt”

Ica Supermarket Moröns satsning på fruktkorgar kan inte beskrivas som något annat än en succé.
Varje vecka delar de ut 1,7 ton frukt till över 140 företag i Skellefteå.
– Många företag säger att det är veckans höjdpunkt när vi kommer, vilket är fantastiskt roligt, säger Isabell Burström och Stefan Tolonen som är ansvarig för ”Frukt på jobbet”.

16 januari, 2018. Senast uppdaterat 13:45

För sex år sedan började Ica Supermarket Morön dela ut fruktkorgar till företag runt om i stan. För varje år har intresset för ”Frukt på jobbet” ökat och för tillfället delar de ut frukt till över 140 företag – varje vecka.

– Det är otroligt roligt att det har gått så bra. Många företag som vi kommer ut till säger att det är veckans höjdpunkt när vi kommer. Vilket självklart fantastiskt roligt att höra då vi satsar mycket på vår service, säger Isabell Burström och Stefan Tolonen som är ansvariga för ”Frukt på jobbet”.

Ingen ur personalen behöver springa på stan och köpa frukt. Man får allt på en och samma faktura, och slipper hålla koll på kvitton.

Varje vecka delar Ica Supermarket Morön ut 1,7 ton frukt och Isabell tror att hemligheten är att det är så enkelt och smidigt för företag att beställa via dem.

– Det är otroligt okomplicerat. Ingen ur personalen behöver springa på stan och köpa frukt. Man får allt på en och samma faktura, och slipper hålla koll på kvitton. Man kan också göra snabba ändringar och sedan får man det levererat till sig. Ett mail är allt som behövs, säger Isabell.

Variera vecka till vecka

Hur mycket och vilka frukter man vill ha till sitt företag bestämmer man helt själv, och man kan variera sig från vecka till vecka. Förutom frukt levererar Ica Supermarket Morön även exempelvis frukost, semlor, presentkorgar, nybakta bullar och allt som kan tänkas behövas till personalfesten.

– Det är många som vill ha lite sötare fika mot slutet av veckan och då fixar vi självklart det. Sedan är det väldigt populärt att få exempelvis lussebullar i jul och under kanelbullens dag har vi det väldigt hektiskt kan jag säga, säger Stefan.

Här är några av produkterna Ica Supermarket Morön kör ut

 • Frukt
  Fräsch frukt, och företagen bestämmer själva hur mycket och vilka frukter som ska levereras.
 • Personalfest?
  – Då levereras snacks, dricka, ost, chark med mera.
 • Frukost?
  Bröd, pålägg, juice, eller vad man nu önskar till frukost.
 • Lunch och middag?
  De har flera olika färdigrätter, kallskuret och grillade rätter.
 • Gratulationer?
  Då gör de presentkorgar enligt kundens önskemål.
 • Specialare
  – Lussebullar i juletid, semlor lagom till fettisdagen, kanelbullar till kanelbullens dag.

ICA Supermarket Morön

Läs mer om Frukt på jobbet här:
http://icamoron.se/

16 januari, 2018. Senast uppdaterat 13:45

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25