Delar ut 1,7 ton frukt – till 140 företag: ”Veckans höjdpunkt”

Ica Supermarket Moröns satsning på fruktkorgar kan inte beskrivas som något annat än en succé.
Varje vecka delar de ut 1,7 ton frukt till över 140 företag i Skellefteå.
– Många företag säger att det är veckans höjdpunkt när vi kommer, vilket är fantastiskt roligt, säger Isabell Burström och Stefan Tolonen som är ansvarig för ”Frukt på jobbet”.

16 januari, 2018. Senast uppdaterat 13:45

För sex år sedan började Ica Supermarket Morön dela ut fruktkorgar till företag runt om i stan. För varje år har intresset för ”Frukt på jobbet” ökat och för tillfället delar de ut frukt till över 140 företag – varje vecka.

– Det är otroligt roligt att det har gått så bra. Många företag som vi kommer ut till säger att det är veckans höjdpunkt när vi kommer. Vilket självklart fantastiskt roligt att höra då vi satsar mycket på vår service, säger Isabell Burström och Stefan Tolonen som är ansvariga för ”Frukt på jobbet”.

Ingen ur personalen behöver springa på stan och köpa frukt. Man får allt på en och samma faktura, och slipper hålla koll på kvitton.

Varje vecka delar Ica Supermarket Morön ut 1,7 ton frukt och Isabell tror att hemligheten är att det är så enkelt och smidigt för företag att beställa via dem.

– Det är otroligt okomplicerat. Ingen ur personalen behöver springa på stan och köpa frukt. Man får allt på en och samma faktura, och slipper hålla koll på kvitton. Man kan också göra snabba ändringar och sedan får man det levererat till sig. Ett mail är allt som behövs, säger Isabell.

Variera vecka till vecka

Hur mycket och vilka frukter man vill ha till sitt företag bestämmer man helt själv, och man kan variera sig från vecka till vecka. Förutom frukt levererar Ica Supermarket Morön även exempelvis frukost, semlor, presentkorgar, nybakta bullar och allt som kan tänkas behövas till personalfesten.

– Det är många som vill ha lite sötare fika mot slutet av veckan och då fixar vi självklart det. Sedan är det väldigt populärt att få exempelvis lussebullar i jul och under kanelbullens dag har vi det väldigt hektiskt kan jag säga, säger Stefan.

Här är några av produkterna Ica Supermarket Morön kör ut

 • Frukt
  Fräsch frukt, och företagen bestämmer själva hur mycket och vilka frukter som ska levereras.
 • Personalfest?
  – Då levereras snacks, dricka, ost, chark med mera.
 • Frukost?
  Bröd, pålägg, juice, eller vad man nu önskar till frukost.
 • Lunch och middag?
  De har flera olika färdigrätter, kallskuret och grillade rätter.
 • Gratulationer?
  Då gör de presentkorgar enligt kundens önskemål.
 • Specialare
  – Lussebullar i juletid, semlor lagom till fettisdagen, kanelbullar till kanelbullens dag.

ICA Supermarket Morön

Läs mer om Frukt på jobbet här:
http://icamoron.se/

16 januari, 2018. Senast uppdaterat 13:45

Intresset för jakt ökar – särskilt bland kvinnor

Trenden med jakt växer – inte minst bland kvinnor.
Under 15 träffar hos Medborgarskolan i Skellefteå och Långviken kan du lära dig allt du behöver för att ta din jägarexamen.
– Många vill ha ett mål och vara fysiskt aktiv och då är jakt en perfekt hobby, säger kursledaren Mikael Boholm.

30 november, 2018. Senast uppdaterat 14:38

Det blir allt mer populärt att ta jägarexamen, särskilt bland kvinnor. Statistik från Naturvårdsverket visar att sammanlagt 17 548 personer löste jaktkort i Västerbottens län under innevarande år, vilket är i nivå med toppnoteringen från föregående år. Något som ökat väsentligt är andelen kvinnor, samtidigt som intresset går ned i åldrarna.
– Allt fler kvinnor väljer våra utbildningar, vilket vi tycker är jättekul. En orsak är ett ökande intresse för naturen och en vilja att hitta en fridfull hobby, säger Mikael Boholm.

I början av jaktsäsongen lottas dessa ut till ett antal kommuninnevånare som inte har någon jaktmark.

Han är kursledare för jägarexamen i Långviken. Under 15 träffar, med start den 2 december, varvas teori med praktik. Under utbildningen får du kunskaper om viltet, jakten och vapnet vilket ger dig optimala förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.
– Man skaffar sig en utbildning för livet. Sedan ska man ha klart för sig att man inte är någon fullfjädrad jägare efter kursen. Det blir man genom erfarenhet, säger Mikael Boholm.

När man har lyckats ta sin jägarexamen, hur gör man för att börja jaga?
– Antingen försöker man gå med i ett jaktlag eller så kontaktar man Skellefteå kommun, som varje år behåller ett antal jakträtter själva. I början av jaktsäsongen lottas dessa ut till ett antal kommuninnevånare som inte har någon jaktmark.

Finns det någon speciell jakt du skulle rekommendera nyblivna jägare?
– En jakttyp som blivit populär är småviltsjakt, det vill säga jakt på hare, rådjur och fågeljakt, till exempel skogsfågel och ripa. Då jagar man inte i lag utan får tillfälle att under lugna och kontrollerade former skjuta sitt första vilt.

Söndag den 2 december är det kursstart för jägarexamen i Långviken och den 16 januari startar kursen i Skellefteå. Det finns fortfarande platser kvar och bokningen gör du här:

2 dec: Långviken

16 jan: Skellefteå

30 november, 2018. Senast uppdaterat 14:38

Julklappstips för hela familjen

Det kan vara tidskrävande att hitta ­julklappar till hela familjen.
Men det behöver inte vara det.
Här bjuder ­Vintergatans köpcentrum på tipsen till hela familjen – som du kan shoppa på ett och samma ställe.

29 november, 2018. Senast uppdaterat 12:01

THE BODYSHOP
Älskar du The Body Shops populära hudvårds-och sminkprodukter är den här maxade julkalendern något för dig! Kalendern är fylld till brädden med 25 gåvor – som gör varje decemberdag till en överraskning.
Har du ett skägg så ska du använda olja. Så är det bara. Med Beard Care Kit får du ett komplett groomingkit med sax, kam och vegansk skäggolja i en lätt, icke-fet formula som mjukgör, vårdar och lyfter fram naturligt lyster i alla skägg. En garanterad vinnare till honom i jul!

GLITTER
En rund berlock i äkta silver med graverad bokstav, hårband och stora diadem. Vinterns smyckes- och accessoartrender erbjuder något för alla smaker och tillfällen. Vad det gäller val av mönster är det lika självklart som på resten av vår garderob i vinter: djurprint och prickigt. För att organisera dina favoritsmycken är det perfekt att hänga upp dem på ett smyckesträd.

LINDEX
Är du lite frusen? Då är kashmir det perfekta materialet för dig. En kashmirtröja är varmare än en vanlig fårullströja, och dessutom mycket mjukare. Den här v-ringade tröjan kommer se till att du både är varm och stilsäker den här säsongen.

ACCENT
En workbag är ett måste – om du vill kombinera stil med funktionalitet. På insidan av Don Donna Josefinas snygga ryggsäck finns ett rymligt huvudfack samt ett fack med plats för en dator upp till 13,3 tum. Utvändigt finns två ytterfack med dragkedja, ett på framsidan och ett på baksidan.

Trött på skrynkliga skjortor och blusar? Philips Steam & Go är en praktisk handhållen steamer som snabbt och enkelt avlägsnar veck.

KJELL & COMPANY
Att kunna skicka film från telefonen till tv:n är idag mer vardag än framtid. Sitter du därför med någon i din bekantskapskrets som ännu inte har en Chromecast är platsen som bästa julklappsgivare i princip säkrad.
Trött på skrynkliga skjortor och blusar? Philips Steam & Go är en praktisk handhållen steamer som snabbt och enkelt avlägsnar veck och dålig lukt från alla typer av tyger och material.
Oavsett om du är intresserad av vädret, är ute efter ett recept eller vill lyssna på musik kan Google Home hjälpa dig. Den röststyrda smarthögtalaren är ett måste i köket, vardagsrummet eller varför inte i badrummet.
Ledsavers LED-mössa gör att du både ser och syns i mörkret.

KAPPAHL
Att lämna den varma sängen och det mysiga täcket tar alltid emot på morgonen. Men det känns genast lite bättre när du har en mysig morgonrock eller pyjamas-set att krypa in i. Hos Kappahl hittar du morgonrockar och pyjamas-set, i alla olika färger och former.

AVENY SKO
Varför halka fram eller inte springa alls vintertid? Dubbade skor från Icebug är en fenomenal julklapp – det greppar hela släkten.
Är du ute efter klappar till barnen har Kuoma precis släppt en ny modell av sin populära barnstövel, med ny sula som gör den helt vattentät.
Såväl skoterförare som ”vanliga” kunder är eniga i slutomdömet, Powerbootstöveln är det varmaste man kan ha på fötterna! Finns i dam-, herr- och barnstorlekar från 29 till 48.

29 november, 2018. Senast uppdaterat 12:01