Bilmodellen som ökar mest hos Skellefteborna

Både snygg och praktisk – här är pickupen alla pratar om.
Fiat Fullback Cross säljer bäst i Skellefteå just nu.
– Det är fantastiskt glädjande, säger Ronny Holmgren på Hammarängens Bil.
Nu kan du provköra Fullback Cross hos Hammarängens Bil, som har öppet hus mellan torsdag och lördag.

5 juni, 2018. Senast uppdaterat 13:25

Pickuper är det bilsegmentet som växer mest i Skellefteå just nu.
Anledningen sägs vara att modellerna tilltalar en allt större skara.
Och starkast av alla de senaste två åren är Fullback Cross.
Fiats pickup-version, som de baserat på Mitsubishi L200, tycks passa Skelleftebon och våra omväxlande årstider perfekt.

För alla i transportbranschen har Fullback Cross snabbt blivit klassledande tack vare sin snygga design, den stora dubbelhytten och rymliga flak samt den unika fyrhjulsdriften.
Att den dessutom kan dra upp till 3,1 ton och har en lastkapacitet på cirka 900 kilo gör Fullback Cross ensam i sitt slag.

– Fullback Cross är vår bästsäljande modell i Skellefteå, säger Ronny Holmgren på Hammarängens Bil.

Det är viktigt att du känner dig trygg och säker på att du kan ta dig var du vill, oavsett väder.

I och med Chrysler-Jeeps intåg i Fiatkoncernen har flera modeller med fyrhjulsdrift debuterat i transportsegmentet. En av dessa är Fullback Cross. För Skellefteliv berättar Ronny Holmgren om hur stor betydelse det haft i framgången.

– Det är viktigt att du känner dig trygg och säker på att du kan ta dig var du vill, oavsett väder. Jag tror att fyrhjulsdriften har en stor roll till varför den här modellen säljer så bra i just Skellefteå.

Nu har du chansen att provköra pickupen då Hammarängens Bil har öppet hus torsdag och fredag mellan klockan 10-17 och lördag klockan 11-14.

HAMMARÄNGENS BIL

Adress
Hammarvägen 1
931 61 Skellefteå

Telefon:
0910 – 548 50

Hemsida:
www.hammarangensbil.se

5 juni, 2018. Senast uppdaterat 13:25

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25