40 meter lång – kolla in Börjes superbygge vid Sågudden

Kolla in den här superbryggan. Tillsammans med 13 andra beställde Börje Almqvist en flytbrygga med 16 båtplatser från DACO – och strax innan midsommar stod den klar.
– Vi är jättenöjda. En väldigt stabil och bra brygga, säger Börje.

21 september, 2017. Senast uppdaterat 12:55

Börje Almqvist och 13 andra som har boende vid Sågudden var i behov av en flytbrygga – och en rejäl sådan. De kontaktade DACO i Ersmark och strax innan midsommar levererades den 40 meter långa flytbryggan med 16 båtplatser.

– Fantastiskt. Vi är jättenöjda. En väldigt stabil och bra brygga. Det blev precis så bra som vi hade hoppats på, säger Börje Almqvist.

I 40 år har DACO byggt bryggor till båtklubbar och privatpersoner – både lokalt och internationellt. Reser du i exempelvis Grekland och England kan du hitta DACO-bryggor.

Bygger ut befintliga bryggor

Är ni i behov av en större brygga, men kanske inte har de ekonomiska förutsättningarna att bygga en helt ny kan DACO lösa det. DACO kan nämligen på ett snyggt och smidigt sätt bygga ut befintliga anläggningar.

– Grundkonstruktion på våra bryggor har alltid sett likadan ut och det är en klar fördel för båtklubbarna, att kunna bygga ut och förlänga när behovet av en större brygga finns, säger Per Lindfors på DACO.

Fem fördelar med DACO:s bryggor

1) Impregnering i högsta rötskyddsklass. DACO använder klass NTR-A impregnerat virke. Det är virke som är perfekt anpassat till ändamålet. Det är nästan oändlig hållbarhet.

2) Stabil konstruktion. DACO-bryggorna kännetecknas av att ligga stabilt i vattnet på grund av den beprövade konstruktionen.

3) Bryggans virke i fullängd. Däcksvirket är alltid längsgående och i fullängd. Det ger både den bästa hållbarheten samt det vackraste utseendet.

4) Byggbara. I 40 år har DACO byggt bryggor och grundkonstruktionen har alltid sett likadan ut. Det betyder att du lätt kan bygga ut din befintliga brygga. En klar fördel för båtklubbarn som kanske inte har kapital att redan från start bygga så stort de vill.

5) Kopplingen mellan bryggenheter. ”Bryggsektionerna dockas ihop med hjälp av DACOS patenterade gummikopplingar som gör att bryggan rör sig elastiskt och ljudlöst.”

21 september, 2017. Senast uppdaterat 12:55

Glädjebeskedet: Nya Arken tar tillbaka klassikern

Saknar du också det lilla extra till kaffet?
Då blev precis den här vintern så mycket roligare för dig.
Nya Arken firar nämligen sitt ettårsjubileum med att ta tillbaka den klassiska favoriten.

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

I slutet av oktober har det gått ett år sedan Malte Tjäder och Anna Ljuslinder Tjäder tog över den anrika restaurangen. Och på kort tid har det skett stora förändringar.
Under nytt namn och i nyrenoverade lokaler har Skellefteborna fått njuta av ett fantastiskt julbord, stans godaste smörgåstårta – samt sedan maj fått frossa i den bästa Take Away-buffén.
Som tidigare ligger främsta fokus på lunchen, där man dagligen kan välja mellan tre hemlagade rätter varav en klassiker.

– Vi ligger nära till allt och alla känner till stället. Vi har en trogen kundkrets och det är kul att även nya ansikten hittat hit. Det har varit ett fantastiskt första år, säger Malte Tjäder och fortsätter:

– Vi ställer alltid hög krav på vad vi serverar och en stor anledning till att det funkat så bra tror jag är att här finns något för alla. Utöver tre olika varmrätter erbjuder vi alltid 30 olika sallader och kalla såser.

Take away-buffén är populärt bland Skelleftebor på språng.

Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad.

Den anrika restaurangen har funnits sedan 50-talet och att det är ett populärt lunchalternativ råder det knappast något tvivel om.

Nu laddar de nya ägarna för jubileet och lagom till ettårsdagen plockar de fram en gammal favorit; hembakad gokaka. Ett glädjebesked – inte minst för de trognaste kunderna.

– Det känns jättekul att ta tillbaka en gammal klassiker som varit så efterlängtad, säger Malte Tjäder.

Precis som ifjol gör Nya Arken en storsatsning på julbord, som går att boka från den 25 november. Malte och Anna har genom sin cateringfirma Maltes Mat gjort sig kända för sina nyskapande smakupplevelser, på norrländska råvaror. Något som också kommer att märkas på julbordet.

Vill du boka julbord eller veta mer om Nya Arken? Här hittar du mer info.

NYA ARKEN

18 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:18

Skidmeckat fyller 50 år – listar alla trender

Skifix är en av de största skiduthyrarna i Sverige.
I år firar företaget 50 år i branschen.
Här berättar ägaren Niklas Kassberg Wall om framgångsfaktorn och listar säsongens hetaste trender.

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11

Under de senaste femtio åren har många familjer besökt Skifix. För alla vuxna och barn som gillar att åka utför är det ett verkligt mecka.

Företaget, som hyrt ut skidor sedan 90-talet, har en butik på Kopplingsvägen 10A i Boden men sedan några år tillbaka kan man även beställa säsongens skidutrustning via deras hemsida, skifix.com.

Ett enkelt och smidigt alternativ som ökar i populäritet år för år.

– Många som en gång har börjat hyra hos oss kommer tillbaka år efter år. Dels för att det är så smidigt och dels för att man såklart sparar väldigt mycket pengar, säger Skifix ägare Niklas Kassberg Wall.

En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger.

Om man exempelvis hyr begagnad alpinutrustning, så är priset endast 745 kronor för två säsonger. Skidor, bindning och pjäxor ingår i samtliga paket.

– En bra affär, särskilt på barn- och juniorsidan, där man sällan har skidorna mer än kanske två säsonger innan det är dags att byta, säger Niklas Kassberg Wall och fortsätter:

– Våra begagnade skidor är alltid nyslipade och vallade. Om barnen växer ur pjäxan eller skidorna kan du göra ett mellanbyte för endast 100 kronor under hyrtiden. Lägger du till hundra kronor kan du byta skidorna mellan eller under säsongen.

Trendkänslig
Niklas Kassberg Wall började på företaget 2001 och med sina många år i branschen har han sett otaliga trender gå i vågor. Och han understryker just att skidvärlden är väldigt trendkänslig.

– Visst är det så. Just nu är det stor efterfrågan på breda och lätta skidor, anpassade för toppturer, friåkningsskidor för hela berget, parkskidor för freestyle-åkning samt pistsmiskare, för åkare som gillar att gasa i svängarna.

Vill du också förbättra din skidåkningen eller kolla in de senaste trenderna? Kom in till Skifix på Kopplingsvägen 10 A eller surfa in på skifix.com.

SKIFIX

17 oktober, 2018. Senast uppdaterat 12:11