40 meter lång – kolla in Börjes superbygge vid Sågudden

Kolla in den här superbryggan. Tillsammans med 13 andra beställde Börje Almqvist en flytbrygga med 16 båtplatser från DACO – och strax innan midsommar stod den klar.
– Vi är jättenöjda. En väldigt stabil och bra brygga, säger Börje.

21 september, 2017. Senast uppdaterat 12:55

Börje Almqvist och 13 andra som har boende vid Sågudden var i behov av en flytbrygga – och en rejäl sådan. De kontaktade DACO i Ersmark och strax innan midsommar levererades den 40 meter långa flytbryggan med 16 båtplatser.

– Fantastiskt. Vi är jättenöjda. En väldigt stabil och bra brygga. Det blev precis så bra som vi hade hoppats på, säger Börje Almqvist.

I 40 år har DACO byggt bryggor till båtklubbar och privatpersoner – både lokalt och internationellt. Reser du i exempelvis Grekland och England kan du hitta DACO-bryggor.

Bygger ut befintliga bryggor

Är ni i behov av en större brygga, men kanske inte har de ekonomiska förutsättningarna att bygga en helt ny kan DACO lösa det. DACO kan nämligen på ett snyggt och smidigt sätt bygga ut befintliga anläggningar.

– Grundkonstruktion på våra bryggor har alltid sett likadan ut och det är en klar fördel för båtklubbarna, att kunna bygga ut och förlänga när behovet av en större brygga finns, säger Per Lindfors på DACO.

Fem fördelar med DACO:s bryggor

1) Impregnering i högsta rötskyddsklass. DACO använder klass NTR-A impregnerat virke. Det är virke som är perfekt anpassat till ändamålet. Det är nästan oändlig hållbarhet.

2) Stabil konstruktion. DACO-bryggorna kännetecknas av att ligga stabilt i vattnet på grund av den beprövade konstruktionen.

3) Bryggans virke i fullängd. Däcksvirket är alltid längsgående och i fullängd. Det ger både den bästa hållbarheten samt det vackraste utseendet.

4) Byggbara. I 40 år har DACO byggt bryggor och grundkonstruktionen har alltid sett likadan ut. Det betyder att du lätt kan bygga ut din befintliga brygga. En klar fördel för båtklubbarn som kanske inte har kapital att redan från start bygga så stort de vill.

5) Kopplingen mellan bryggenheter. ”Bryggsektionerna dockas ihop med hjälp av DACOS patenterade gummikopplingar som gör att bryggan rör sig elastiskt och ljudlöst.”

21 september, 2017. Senast uppdaterat 12:55

Hon blir ny verksamhetschef på Folkparken

Lina Björk Larsson har av Folkparkens styrelse utsetts till ny verksamhetschef.
Hon har arbetat som tillförordnad vd sedan november i fjol.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

– För Folkparken är det jättebra att Lina nu fortsätter som verksamhetschef. Vi i styrelsen är mycket nöjda med det arbete hon gjort sedan hon tillträdde, vilket gör att hon har vårt och personalens fulla förtroende säger Lillian Carlstenn, styrelseordförande på Folkparken.

Lina är inte det enda nya ansiktet på folkparken. 2018 genomfördes en omorganisation samt pensionsavgångar som har lett till att personalgruppen i stort sett är helt ny från i höstas. Nya i köket är Susanne Sigården och Linda Lind. Husvärdar är Ida Fryxell, Stina Sundbom och Klas Jonsson. Sedan tidigare arbetar Carola Glas och Carolina Norberg på Folkparken.

– Jag är otroligt glad och stolt över det förtroendet jag fått. Vi är ett starkt team nu på Folkparken som alla strävar efter samma målbild. Vi vill föra Folkparken framåt med respekt för ”parkens” historia säger Lina Björk Larsson.

Hon har tidigare jobbat på Folkparken med marknadsföring och försäljning.

22 mars, 2019. Senast uppdaterat 09:43

Skelleftebyrån som växer i rekordtakt

Less på krånglig redovisning – utan någon att fråga?
Hos nystartade Bright är dörren alltid öppen och här finns expertisen under ett och samma tak.

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15

Alla kan nog skriva under på att det ska vara ­roligt och enkelt att vara ­företagare. Arbetstid och energi ska läggas på uppgifter som har med den egna verksamheten att göra – du ska inte villrådigt ­behöva kryssa mellan olika digitala verktyg utan någon att rådfråga.
Det har Bright redovisning & revision på Storgatan 31C i Skellefteå tagit fasta på.
– Vi ligger helt klart i framkant vad ­gäller digitala lösningar för våra kunder och kommer alltid att hänga med i ­branschens utveckling. Det avgörande är att lyssna på kunden och hjälpa dem in i den mer digitala världen i deras takt och på deras villkor, och inte ge avkall på den personliga kontakten, säger Joel Brännström, auktoriserad revisor.

Under samma tak
Idén till nystartade Bright uppstod i höstas då Joel Brännström, Åsa Lundström, Lars Edman, Maria Pettersson och Maria Nilsson pratade om saker som kunderna oroar sig för, som tar onödig tid och drar ned produktiviteten. Och hur man på ett enkelt sätt kan erbjuda all ekonomisk konsultation – under ett och samma tak. En affärs­idé började ­utkristalliseras och kort därefter startade de Bright med målet att erbjuda ett brett tjänsteutbud med stor flexibilitet. Allt för kundens bästa.
Joel Brännström fördjupar resonemanget:
– Alla bolag och alla företagare är unika. Vi har upplevt att många företagare inte har lika bråttom in i den helt digitala världen, något vår bransch som helhet gärna vill ge sken av. Här kommer ­dörren alltid att vara öppen för frågor och rådgivning. Vi vill att det ska kännas familjärt att besöka vårt kontor.

Växt snabbt
Kontor öppnades i ­nyrenoverade loka­ler i ­centrala Skellefteå och ­verk­sam­heten har expanderat rekordsnabbt. ­Sedan startskottet i oktober har företaget växt till 16 anställda – och består nu av nio redovisningskonsulter, sex revisorer och en administratör. Brights senaste anställda Erika flyttar hit från Umeå i början av april.
– Erika är en relativt nyutexaminerad auktoriserad revisor och kommer stärka vårt redan starka team ytterligare, säger Joel.
– Vår snabba utveckling är ett bevis på att vi tänker rätt. Förutom att ha kunden i fokus vill vi också värna om vår egen personal. Har vi en personal som trivs och mår bra märks det i kontakten med kunden, så att de känner sig uppskattade, vilket förhoppningsvis leder till att vi får ett gott renommé och nya kunder. Vi tror inte att det är krång­ligare än så, säger Åsa Lundström, ­auktoriserad ­redovisningskonsult.

BRIGHT REDOVISNING & REVISION

20 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:15