40 meter lång – kolla in Börjes superbygge vid Sågudden

Kolla in den här superbryggan. Tillsammans med 13 andra beställde Börje Almqvist en flytbrygga med 16 båtplatser från DACO – och strax innan midsommar stod den klar.
– Vi är jättenöjda. En väldigt stabil och bra brygga, säger Börje.

21 september, 2017. Senast uppdaterat 12:55

Börje Almqvist och 13 andra som har boende vid Sågudden var i behov av en flytbrygga – och en rejäl sådan. De kontaktade DACO i Ersmark och strax innan midsommar levererades den 40 meter långa flytbryggan med 16 båtplatser.

– Fantastiskt. Vi är jättenöjda. En väldigt stabil och bra brygga. Det blev precis så bra som vi hade hoppats på, säger Börje Almqvist.

I 40 år har DACO byggt bryggor till båtklubbar och privatpersoner – både lokalt och internationellt. Reser du i exempelvis Grekland och England kan du hitta DACO-bryggor.

Bygger ut befintliga bryggor

Är ni i behov av en större brygga, men kanske inte har de ekonomiska förutsättningarna att bygga en helt ny kan DACO lösa det. DACO kan nämligen på ett snyggt och smidigt sätt bygga ut befintliga anläggningar.

– Grundkonstruktion på våra bryggor har alltid sett likadan ut och det är en klar fördel för båtklubbarna, att kunna bygga ut och förlänga när behovet av en större brygga finns, säger Per Lindfors på DACO.

Fem fördelar med DACO:s bryggor

1) Impregnering i högsta rötskyddsklass. DACO använder klass NTR-A impregnerat virke. Det är virke som är perfekt anpassat till ändamålet. Det är nästan oändlig hållbarhet.

2) Stabil konstruktion. DACO-bryggorna kännetecknas av att ligga stabilt i vattnet på grund av den beprövade konstruktionen.

3) Bryggans virke i fullängd. Däcksvirket är alltid längsgående och i fullängd. Det ger både den bästa hållbarheten samt det vackraste utseendet.

4) Byggbara. I 40 år har DACO byggt bryggor och grundkonstruktionen har alltid sett likadan ut. Det betyder att du lätt kan bygga ut din befintliga brygga. En klar fördel för båtklubbarn som kanske inte har kapital att redan från start bygga så stort de vill.

5) Kopplingen mellan bryggenheter. ”Bryggsektionerna dockas ihop med hjälp av DACOS patenterade gummikopplingar som gör att bryggan rör sig elastiskt och ljudlöst.”

21 september, 2017. Senast uppdaterat 12:55

Snabbväxande app ska rädda lokala föreningar

Var femte förening i Västerbotten har försvunnit de senaste tio åren. Nu ansluter sig bland annat ­Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Sunnanå, Morön, Skellefteå Ridklubb, Gamla Stan och Soo Shim Taekwondo till den snabbväxande ­appen ­Supporter, som ska stärka det lokala föreningslivet.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra ­möjligheter att utveckla föreningen, säger Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

Att många lokala föreningar blöder ekonomiskt är ingen hemlighet och definitivt ingen nyhet. De senaste tio åren har närmare 150 klubbar i ­Västerbotten försvunnit. I riket är siffrorna än mer alarmerande; här har drygt 1 300 av föreningarna avvecklats under samma tidsperiod.
Den dystra utvecklingen har gett upphov till en rad nya tjänster för att rädda föreningslivet.
Den senaste och mest spännande är den ­nylanserade appen Supporter, utvecklad i Skellefteå och uppbackad av de lokala föreningarna med superstjärnorna Hanna Marklund och Jonathan Pudas i spetsen.

Idén bygger på de klassiska rabatt­häftena, fast i ­digital form. Som ­ansluten användare får du ­dagligen lukrativa rabatter från butiker och restauranger, samtidigt som du ­supportar din klubb. Hälften av behållningen från de 49 kronor månads­abonnemanget kostar går sedan oavkortat till din favoritförening.
– Självklart har ekonomin en stor påverkan på våra möjligheter att utveckla föreningen. Vi vill satsa ännu mer på både dam och ungdom för att långsiktigt vara en förening som ger alla som vill chansen att nå sina drömmar, ­säger ­Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

I uppstarten är 42 lokala för­eningar ­anslutna till Supporter, som innehåller över 200 ­erbjudanden från mer än 100 företag i Skell­efteå Kommun. Det här betyder att du som ­användare kan spara tusentals kronor på att supporta din ­lokala förening.
– Samhället förändras och föreningar är inte lika attraktiva att vara med i, då det krävs en hel del av medlemmar och ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop, säger Sunnanås marknadschef Inger Arnesson och fortsätter:
– I den meningen är initiativ som Supporter oerhört viktigt!

Supporter finns från och med 7 maj tillgänglig att ladda ner från App Store och Google Play.

Här kan du ladda ner appen https://supporter.app/

SUPPORTER

STÖTTA DIN FÖRENING OCH TA DEL AV HUNDRATALS ERBJUDANDEN
Ladda ner Supporter via App Store/Google Play.
Ta del av fler än 200 fina lokala erbjudanden.
Samtidigt som du stöttar din favoritförening.

Vill du veta mer? Surfa in på http://supporter.app/

27 maj, 2019. Senast uppdaterat 15:08

Citykompaniet – Sveriges näst bästa citygalleria

Citykompaniet placerade sig på en fin andra plats i den Köpcentrumrapport som Market tar fram varje år.
Betyget för säkerhet är det högsta betyget i riket, Citykompaniet ökade det totala betyget rejält och klättrade en hel del placeringar mot föregående år.

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25

Undersökningen genomförs i januari varje år, 3400 personer i åldrarna 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. 405 handelsplatser i landet är med i bedömningen.

Det som betygssätts är Prisnivå, Butiksutbud, Bekvämlighet, Trivsel, Läge, Parkering, Serveringar, Info & Reklam, Bemötande, Tillgänglighet till WC samt trygghet & säkerhet.

– Det är givetvis jätteroligt att CK hamnar på andra plats i kategorin Citygallerior, säger Maria Rautio, centrumledare vid Citykompaniet och fortsätter:

– Det är en bra undersökning där man kan avläsa i poängen var vi är starka och var vi har mer att jobba med. Det var flera handelsplatser i Skellefteå som placerade sig bra i undersökningen vilket känns otroligt kul och viktigt för hela handeln i Skellefteå.

Bland Sveriges 405 handelsplatser placerade sig Citykompaniet på en 26:e plats.
Citygalleria topp 5 1, Mitt i City, Karlstad 45,1 2, Citykompaniet, Skellefteå 44,9 3, Gallerian Nian, Gävle 42,1 4, Kupolen Köpcentrum, Borlänge 40,6 5, Citygallerian, Karlshamn 38,9

29 mars, 2019. Senast uppdaterat 11:25